رهنورد: با هرگونه برخورد امنیتی با هنرمندان مخالفم
دکتر رهنورد، استاد دانشگاه گفت: ایمان من به انقلاب به خاطر آزادی است و امروز اگر ما خوب کار نکرده ایم مشکل از ماست و از انقلاب نیست.
دکتر زهرا رهنورد، در جمع جوانان هنرمند و هنرجوی حامی مهندس میرحسین موسوی با بیان اینکه زیبایی شناسی همواره انسان را به عدالت، آزادی، توفیق و خیر بشری رهنمون می سازد گفت: انسان به عنوان خاستگاه تجلی خداوند، نمودی از این زیبایی است و به همین دلیل دارای فضلیت و کرامت بالایی است.
رهنورد با اشاره به ذات انسان به عنوان موجودی هنرمند و زیباپسند تصریح کرد: هیچ هنری نمی تواند در خفقان و سرکوب ظاهر شود. سینما، موسیقی و به طور کلی هیچ شاخه و چشمه ای از هنر در عالم سرکوب، رشد نمی کند، همان طوری که هیچ انسانی در عالم سرکوب، آزاده نخواهد بود.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: نکته مهم این است که ما تا از درون به آزادی نرسیم، به آزادگی نیز نخواهیم رسید. بسیاری از آثار بزرگ مشاهیر هنر در جهان در شرایط خفقان بوجود آمد است زیرا هنرمند از درون خود آزاد شده است.
رهنورد ادامه داد: تسری آزادی از درون به بیرون است و اگر انسان آزاده ای نباشیم آثار بزرگی نیز نخواهیم داشت.
وی با یادآوری محرومیت های زنان و جوانان در آزادی ها خاطرنشان کرد: باید خلوص، زیبایی و کرامت زنان و جوانان را درک کنیم و آنرا محترم بشماریم و فشارهای بزرگی را که آنها را زخمی می کند از روی دوش آنان برداریم تا بتوانند در سرزمین خود با سعادت زندگی کنند.
در حاشیه مراسم و قبل از ایراد سخنرانی دکتر رهنورد، نماینده ای از جمع هنرجویان و هنرمندان با اهدای گل، در حرکتی نمادین شال سبز رنگی را به رهنورد هدیه کردو در جمله ای کوتاه گفت: رنگ سبز نمادی از ایمان و آرامش است.
دکتر زهرا رهنورد همچنین به پرسش های حاضران پاسخ گفت و بیان کرد: اساسا هیچ چیز دولتی خوب نیست و تنها به حضور حداقلی دولت در مدیریت معتقدم، چون دولت را به عنوان دستور دهنده در عرصه فرهنگ و عرصه های دیگر نمی پسندم.
دکتر زهرا رهنورد در نشست جوانان هنرمند حامی «مهندس میرحسین موسوی» در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه موسوی درخصوص دولتی شدن هنر و هنرمند گفت: دولت تنها باید زمینه های تعالی را برای مردم ایجاد کند و مردم با اتکا به انجمن های مدنی رشد خود را محقق کنند؛ البته این عقیده من است و من در جایگاه موسوی و به جای «مهندس موسوی» سخن نمی گویم.
رهنورد در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه برنامه های مهندس موسوی درباره خانواده بزرگ ایثارگران چیست؟ اظهار کرد: من تنها از جانب خودم سخن می گویم و به شخصه معتقدم که ایثارگران نور چشم ما و امید دل ما هستند و بدون آنها نور و امیدی در کشور وجود نداشت و آرزو دارم که روز قیامت با آنها محشور شوم.
این استاد دانشگاه درخصوص موسیقی ایرانی افزود: موسیقی ایرانی بسیار اصیل و عرفانی است و به دوران کهن فرهنگ و تاریخ ما باز می گردد. ما معتقدیم که موسیقی سنتی در اوج است، اما این به معنای بی اهمیت بودن موسیقی پاپ نیست و باید آن را پاس داشت و در ارتقای آن کوشید.
رهنورد در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره جریان رای خاموش چیست؟ اظهار کرد: ابتدا باید تعریف کنیم که رای خاموش ها چه کسانی هستند؟ یعنی کسانی که اعتمادشان را از دست داده اند یا کسانی که حوصله ندارند. اگر ما در شرایط بدی به سر می بریم آیا بهتر نیست برای رفع آن همه انگیزه های دیگر را کنار بگذاریم و مشارکت کنیم تا زمان خوب فرا برسد؟ باید همه صمیمانه شرکت کنیم تا زمینه برای تغییر و تحول و ایجاد شرایط بهتر برای آحاد جامعه به وجود آید.
همسر مهندس موسوی در پاسخ به پرسشی که نگاه موسوی به سینما چیست؟ خاطرنشان کرد: اگر نگاه ما به آزادی فکر و اندیشه باشد، هزاران گل در بوستان اندیشه و هنر می شکفد، مگر اینکه فضاحت اخلاقی مطرح باشد که ما هم نمی پذیریم. هنرمندان بزرگ ما از ذخیره های فرهنگی هستند و اگر به آنها بی حرمتی شده باشد باید جبران کرد.
وی درخصوص برخورد با برخی از هنرمندان موسیقی پاپ تصریح کرد: بخشی از این مقوله در اختیارات کسی نیست و باید مسیر قانونی خود را طی کند و نیازمند یک روند قانونی است، اما من با هرگونه برخورد امنیتی با هنرمندان مخالفم، مگر اینکه دشمنان ایران زمین باشند.
رهنورد در پاسخ به این سوال که به عنوان همسر رییس جمهور احتمالی آینده چه فعالیتی خواهید داشت؟ خاطرنشان کرد: همه همسران روسای جمهور فعالیت دارند، اگر چه فعالیتشان معلوم نیست، اما من به کارهای همیشگی خود مانند کتاب، مطالعه و هنر خواهم رسید و البته در خدمت زنان و جوانان و در یک جمله در خدمت همه مردم ایران خواهم بود.