آنگ سان سوچی با مسلمانان استان راخین دیدار کرد
تور جنجالی بانوی خاکستری
سوچی که روز پنجشنبه با یک هلیکوپتر نظامی راهی سیتوه مرکز استان راخین شد در میان تدابیر شدید امنیتی در مرکز راخین با گروهی از رهبران مسلمانان دیدار کرد و از مردم این منطقه خواست با یکدیگر نزاع نکنند
به گزارش بیبیسی، با شدت گرفتن خشونت علیه مسلمانان و انتشار گزارشهایی از نحوه برخورد ارتش، نیروهای وابسته به آن و تندروهای بودایی منطقه با مسلمانان بهخصوص در رسانههای خبری غرب، سکوت آنگسان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل و رهبر سالها مبارزه علیه حکومت نظامیان در برمه، با انتقاد گسترده مواجه شد. نخستین اظهارنظر سوچی شامل وعده برخورد قضایی با افرادی که مرتکب نقض حقوق بشر شدهاند نیز باعث کاهش این انتقادات نشد.
به نوشته رویترز، «زاو هتای»، سخنگوی دولت میانمار، گفت: «آنگسان سوچی از مرز بحران زده منطقه مائونگداو بازدید کرد؛ جایی که بیش از ۶۰۰هزار تن از آوارگان روهینگیا از ۲۵ اوت سالجاری میلادی به بنگلادش سفر کردهاند.» آنگ سان سوچی از زمان پیروزیاش در انتخابات سال ۲۰۱۵ میلادی از استان راخین بازدید نکرده بود. اکثر ساکنان مائونگداو مسلمان هستند. سوچی را در این دیدار ۲۰ تن از مقامات دولتی، نظامی و افسران پلیس همراهی میکردند.
در مقابل، مدافعان آنگسان سوچی گفتهاند که با وجود برگزاری انتخابات آزاد و بازگشت دولت غیرنظامی به میانمار، هنوز هم نظامیان قدرت اصلی در این کشور محسوب میشوند و سوچی قادر نیست بدون برانگیختن واکنش منفی آنان و به مخاطره انداختن روند بازگشت دموکراسی، صراحتا اقدامات ارتش را محکوم کند. همچنین وی در مقام رهبر دولت غیرنظامی، نفوذ و قدرت چندانی برای جلوگیری از اقدامات نظامیان ندارد. علاوه بر این، بوداییها بهخصوص بودائیان تندرو در استان راخین و سراسر برمه، با ادامه حضور مسلمانان در کشورشان مخالفند و اقدامات ارتش در اخراج این عده از نگاه اکثریت مذموم نیست.
در سال ١٩٨٢، دولت نظامی برمه با تصویب قانون جدید تابعیت، مسلمانان روهینگیا را غیربرمهای اعلام و شهروندی آنان را سلب کرد. به گفته نظامیان، مسلمانان روهینگیا یکی از اقوام متعلق به این کشور نیستند بلکه مهاجران بنگالی هستند که بهطور غیرقانونی در برمه ساکن شدهاند و باید به کشور اصلی خود بازگردند. در مقابل، مسلمانان روهینگیا تاکید دارند که نسلها در این منطقه سکونت داشتهاند و برمهای هستند. مسلمانان روهینگیا در میانمار که سازمان ملل آنان را بزرگترین جمعیت بدون ملیت در جهان دانسته، از دسترسی به بسیاری از خدمات اجتماعی در این کشور محروم هستند.
آنگسان سوچی ریاست کمیته بازسازی مناطق آسیبدیده راخین و فراهم کردن زمینه بازگشت آوارگان از بنگلادش را برعهده دارد. سخنگوی این کمیته دولت بنگلادش را به عدم همکاری برای تسریع در بازگشت پناهجویان از آن کشور متهم کرد. وی گفت که دولت بنگلادش هنوز فهرست آوارگانی را که پس از حوادث ۲۵ اوت به آن کشور پناهنده شدهاند، در اختیار دولت میانمار قرار نداده است.