ترنج موبایل
کد خبر: ۳۶۰۱۰

فرمانده انتظامی تهران بزرگ

"هراسی از پلیسی شدن فضای تهران نداریم"

تبلیغات
تبلیغات


فرمانده انتظامی تهران گفت : تا هر جا که لازم باشد و به هر تعداد که پلیس لازم باشد، ماموران پلیس حضور خواهند داشت.

وی در رابطه با پرسش دیگری مبنی بر این که به نظر می‌رسد فضای تهران پلیسی شده، در حالی که در گذشته اعلام می‌کردید که قصد پلیسی کردن پایتخت را نداریم، گفت: تا هر جا که لازم باشد و به هر تعداد که پلیس لازم باشد، ماموران پلیس حضور خواهند داشت. من از پلیسی کردن شهر هراسی ندارم و در صورت لزوم مامور وارد می‌کنیم و کار را انجام می‌دهیم.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ، از اجرای طرح برخورد با موتورسواران متخلف در آینده نزدیک در راستای اجرای طرح انضباط اجتماعی در پایتخت خبر داد.

سردار رجب‌زاده امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با ادامه طرح انضباط اجتماعی در پایتخت، اظهار کرد: می‌خواهیم به اغتشاشات موتورسواران در سطح شهر خاتمه دهیم که پایان دادن به این هرج و مرج در سطح شهر توسط این افراد بدون پشتیبانی امکان‌پذیر نیست، در نتیجه طرح برخورد با موتورسوارانی که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی‌کنند، به صورت محکم و قاطع انجام خواهد شد.

وی با اشاره به این که فرماندهی تهران بزرگ توان ساماندهی موتورسواران را دارد، افزود: موتورسیکلت‌ وسیله نقلیه‌ای است که باید تمام قوانین راهنمایی و رانندگی رعایت کند که البته اجرای این طرح نیازمند پشتیبانی رسانه‌هاست.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های لازم در این باره انجام شده که بحث برخورد با موتورسواران اطلاع‌رسانی خواهد شد، هر چند این موضوع نیازی هم به اطلاع‌رسانی ندارد، چون اجرای این موضوع همان اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی است. البته خواهشمندیم کسی هم طرفداری و دلسوزی نکند و اجازه دهند این طرح اجرایی شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا در این طرح با موتورسواران مسافربر برخورد خواهد شد؟ اظهار کرد: تاکنون که به این موضوع کاری نداشته‌ایم و این افراد به کارشان ادامه می‌دهند، اما این را نیز در نظر بگیرید که 98 درصد از کیف‌قاپی و زورگیری توسط موتورسواران انجام می‌شود. پس در نتیجه پلیس با افرادی که به وسیله موتورسیکلت‌ اقدام به سرقت می‌کند، برخورد خواهد کرد و موتورسواران هم اگر قرار است در شهر فعالیتی انجام دهند باید ضابطه‌مند شوند.

سردار رجب‌زاده ادامه داد: در حال حاضر 95 هزار تاکسی در تهران موجود است، آیا این تعداد توان حمل و نقل مسافران را ندارد که مردم بخواهند سوار موتورسیکلت‌ و یا خودروهای شخصی شوند که تبعات آن هم تجاوزات و تعدی‌های توسط این خودروهای شخصی است، اگر تاکسی‌ها برای مردم کار کنند و در اختیار آن‌ها باشند، دیگر مسافر نیازی ندارد که سوار خودروهای شخصی شود.

وی در ادامه از ترخیص خودروهای توقیفی افرادی که تخلفات اخلاقی داشته‌اند تا عید غدیر خبر داد و افزود: مردم می‌توانند برای ترخیص خودروهای توفیقی که ایجاد مزاحمت، سر و صدا و غیره در حوزه امنیت اخلاقی کرده‌اند به پایگاه‌های پلیس امنیت رجوع کنند و اگر مرتکب جرمی نشده باشند، خودروی آن‌ها ترخیص خواهد شد.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ در رابطه با اقدامات انجام شده طی یک سال گذشته در راستای طرح انضباط اجتماعی اظهار کرد: مطمئنا این طرح کامل نشده، اما روز اول اجرای این طرح زمانی که عنوان کردم این طرح بعد از سه سال به نتیجه خواهد رسید، شاید افرادی این موضوع را باور نمی‌کردند که برای نهادینه شدن این طرح نیاز به زمان سه ساله است، اما در حال حاضر قسمت سخت اجرای این طرح انجام شده، به طوری که طرح انضباط اجتماعی برای مردم جا افتاده است.

وی با اشاره به گسترش این طرح از منطقه سه به مناطق شش و 12 شهرداری تهران، اظهار کرد: تا پایان سال جاری طرح انضباط اجتماعی در مناطق هفت و 11 عملیاتی خواهد شد، این در حالیست که طرح انضباط اجتماعی در مابقی مناطق تهران هم به صورت پایلوت در چند محله و خیابان شلوغ اجرا می‌شود.

سردار رجب‌زاده با بیان این که پلیس تهران عجله‌ای برای انجام این طرح ندارد و آرام آرام طرح انضباط اجتماعی را پیش می‌برد، ادامه داد: سعی کرده‌ایم با گذاشتن مسوولان معین در هر منطقه کنترل مناطق پاک‌سازی شده را به صورت دائمی در دست داشته باشیم، به طور مثال در منطقه شش شهرداری، رییس پلیس پیشگیری مسوول معین فرماندهی انتظامی تهران است، البته در برخی از مناطق وضعیت اصلاح شده به نقطه اول باز می‌گردد و پلیس دوباره وضعیت را اصلاح می‌کند، تا این موضوع به صورت کامل در مناطق مختلف نهادینه شود.

وی با بیان این که احساس امنیت مردم از آغاز طرح تاکنون 10 تا 20 درصد افزایش یافته است، افزود: اگر مسایل پس از انتخابات پیش نمی‌آمد، این طرح در مناطق بیشتری اجرا می‌شد که البته امیدواریم این عقب افتادگی هم طی چند ماه آینده برطرف شود.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به این که ایستگاه‌های پلیس در مناطق پایتخت در حال تکمیل است، ادامه داد: بحث بازسازی کلانتری‌ها در مناطق مختلف شهرداری شروع شده و در تلاشیم وضعیت کلانتری‌های پایتخت را ساماندهی کنیم.

به گفته وی، با انجام اقدامات ترافیکی و تسهیل در عبور و مرور و پارک‌های حاشیه‌ای این گونه موضوعات نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده و منجر به کاهش تصادفات در سطح شهر شده است، به طوری که در حال حاضر 95 درصد از خودروهای موجود در محدوده زوج و فرد خودروهای عمومی هستند و شاید تنها چهار تا پنج درصد از خودروها شخصی باشند.

سردار رجب‌زاده در رابطه با پاک‌سازی و تخریب بیغوله‌ها در راستای اجرای طرح انضباط اجتماعی، گفت: تاکنون 360 خانه آلوده در پایتخت شناسایی شده که از این تعداد 210 بیغوله تخریب شده است و مابقی این تعداد هم تخریب خواهد شد.

وی اضافه کرد: 61 نقطه آلوده در تهران وجود دارد که تا 15 روز آینده به طور کامل پاک‌سازی می‌شود.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به این که دستور آغاز عملیات تغییر کاربری دره «فرحزاد» به بوستان در روز شنبه مصادف با عید «فطر» داده شده است، افزود: در پایتخت هفت دره وجود دارد که پلیس تمام آن‌ها را پاک‌سازی خواهد کرد و مسوولیت نقاط پاک‌سازی شده به یک کلانتر و سرکلانتری داده خواهد شد که در این راستا هر نقطه‌ای را دیدید که به وضعیت گذشته برگشته، رسانه‌ای کنید.

وی افزود: دو تا سه نقطه دیگر نیز در تهران وجود دارد که نیازمند اقدامات طولانی‌تری است که با هماهنگی‌هایی که با شهرداری انجام داده‌ایم، امیدواریم تا پایان سال این پاک‌سازی‌ها نیز انجام شود و این افراد به نقاط از پیش تعیین شده نیز فرستاده شوند.

به گفته سردار رجب‌زاده، 935 معتاد پرخطر در پایتخت دستگیر شدند و به مراکزی که از سوی شهرداری‌ پیش‌بینی شده بود، منتقل شدند و طبق هماهنگی‌های صورت گرفته بناست سه هزار نفر از معتادان پس از ترک اعتیاد به کار گرفته شوند.

وی افزود: ظرفیت کافی برای انتقال افراد معتاد به اردوگاه‌های کار درمانی وجود دارد و پلیس آمادگی لازم را دارد که با گرفتن مجوزهای لازم سطح پایتخت را از معتادان پرخطر پاک‌سازی کند، به طوری که اگر نزدیک به یک‌هزار و 500 معتاد پرخطر توسط پلیس جمع‌آوری و پاک‌سازی کامل در تهران انجام خواهد شد.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ در رابطه با جمع‌آوری معتادانی که توسط خانواده‌هایشان معرفی می‌شوند نیز گفت: هماهنگی‌هایی با ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری انجام داده‌ایم که مرکزی را در این زمینه راه‌اندازی کنیم تا معتادانی که خانواده‌هایشان آن‌ها را معرفی می‌کنند در آن مکان مورد ترک قرار گیرند.

وی در این رابطه که برخلاف گفته پلیس در سال گذشته به نظر می‌رسد که تعداد نیروهای پلیس در این مدت بیشتر شده است، در حالی که اعلام کرده بودید تعداد نیروهای پلیس به مرور کاهش خواهد یافت، گفت: ازدیاد نیروها طی چند روز اخیر در سطح شهر به دلیل سالگرد آغاز طرح انضباط اجتماعی است، در حالی که در روزهای اول اجرای این طرح تعداد ماموران پلیس بیشتر بود، به طوری که 10 متر به 10 متر مامور پلیس حضور داشت و تمامی نیروهای کلانتری ‌هم پای کار آمده بودند، اما در حال حاضر به این میزان نیروی پلیس در سطح شهر وجود ندارد.

سردار رجب‌زاده افزود: مردم عادت کرده‌اند که یک مبصر بالای سرشان باشد، اگر مبصر را برداریم وضع برمی‌گردد تا روزی که مردم عادت نکردند که بدون مامور هم باید این تخلفات را انجام ندهند، ماموران پلیس هم حضور خواهند داشت، هر چند پلیس می‌خواهد بسیاری از ماموریت‌های خود را به وسیله دوربین انجام دهد، به طوری که حدود 70 درصد از پایتخت تحت پوشش این سامانه قرار دارد و به زودی بحث جریمه متخلفان از طریق دوربین عملیاتی خواهد شد و پلیس به دنبال آن است که به مرور بحث کنترل معابر را توسط دوربین‌ها انجام دهد که شهرداری قول داده است که در 109 نقطه ورودی محدوده طرح ترافیک دوربین نصب شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که فکر نمی‌کنید، اجرای این طرح و وجود مامور بر این مناطق کارساز نیست و باید کار فرهنگی انجام شود، پاسخ داد: شما بفرمایید چه کار کنیم. کار من فرهنگ‌سازی نیست، بلکه کار من، پلیسی و اقدامات پلیسی است. چرا قدردان نیستید. اصلا این موضوع ترافیک چه ربطی به بنده دارد، پلیس مسوول تسهیل عبور و مرور است و یا نیروی انتظامی معتادان را جمع‌آوری می‌کند، در حالی که این کار ما نیست.

رجب‌زاده ادامه داد: تاکنون کسی جرات نکرده بود که بگوید می‌توانیم 200 بیغوله را تخریب کنیم. حرف‌های منفی زدن خیلی راحت است، سوال این است که مردم چرا راضی نیستند، آن چیزی که ما می‌بینیم این است که مردم می‌گویند دستتان درد نکند و خدا پدرتان را بیامرزد. اگر این قدردانی و پشتیبانی مردم نباشد مگر بیکاریم که بخواهیم کاری را انجام دهیم؟

فرمانده انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: در حال حاضر وظایف انجام نشده دیگران را انجام می‌دهیم. اگر کار تنها برای خود من بود، با 30 درصد این توان موضوعات مربوط به طرح انضباط اجتماعی را انجام می‌دادیم. ما کاری به رضایتمندی مردم نداریم و وظیفه خودمان را انجام می‌دهیم.

وی در رابطه با پرسش دیگری مبنی بر این که به نظر می‌رسد فضای تهران پلیسی شده، در حالی که در گذشته اعلام می‌کردید که قصد پلیسی کردن پایتخت را نداریم، گفت: تا هر جا که لازم باشد و به هر تعداد که پلیس لازم باشد، ماموران پلیس حضور خواهند داشت. من از پلیسی کردن شهر هراسی ندارم و در صورت لزوم مامور وارد می‌کنیم و کار را انجام می‌دهیم.

سردار رجب‌زاده در رابطه با فعالیت شرکت‌های هرمی هم گفت: چه کسی گفته که شرکت‌های هرمی وجود ندارد، اتفاقا این شرکت‌ها فراوان هستند و خیلی هم افزایش یافته‌اند، حتی در پوشش‌های مختلف وارد شده و در حال فعالیت هستند که در این زمینه اخیرا اقداماتی از سوی پلیس انجام شده است.

سردار علی‌پور ـ رییس پلیس امنیت تهران بزرگ ـ در رابطه با اقدامات پلیس در زمینه‌ شرکت‌های هرمی، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی موجود، وجود تورم و بیکاری موضوع شرکت‌های هرمی افزایش یافته که در این رابطه یک خسارت اساسی به زیرشاخه‌ها و جامعه از نظر اقتصادی و خروج ارز از کشور وارد می‌شود و در این حوزه‌ سرشاخه‌ها بالاترین درآمد را در این زمینه به خود اختصاص می‌دهند.

وی با بیان این که برخوردهای جدی در این رابطه از سوی پلیس صورت گرفته که کمتر رسانه‌ای شده است، افزود: طی هشت ماه گذشته با یک‌هزار و 700 نفر برخورد شد که 559 تن به مراکز قضایی معرفی شدند که بیشترین برخورد در این رابطه در منطقه غرب تهران بوده است.

بحث کاهش ترافیک با اجرای طرح انضباط اجتماعی پرسش دیگری بود که سرهنگ هاشمی ـ رییس پلیس راهور تهران ـ در این رابطه، گفت: اگر تابلوی راهنمایی و رانندگی وجود داشته باشد، پلیس هم حرمت دارد. اگر تابلویی نباشد، پلیس در جامعه حرمتی ندارد، چون قوانین بازدارنده نیستند، البته با اجرای طرح انضباط اجتماعی میزان تصادفات 27 درصد کاهش یافته است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات