ترنج موبایل
کد خبر: ۳۶۶۰۰۱

روحانی در دیدار با گروهی از ایرانیان مقیم سوئیس در برن

معنی ندارد نفت ایران صادر نشود و نفت منطقه صادر شود

معنی ندارد نفت ایران صادر نشود و نفت منطقه صادر شود

روحانی: "آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که میخواهند به طور کامل جلوی صادرت نفت ایران را بگیرند، آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود، اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه اش را ببینید."

تبلیغات
تبلیغات

روحانی: معنی ندارد نفت ایران صادر نشود و نفت منطقه صادر شود

فرارو- رئیس جمهور که به اروپا سفر کرده، اقدامات آمریکا برای قطع صدور نفت ایران واکنش نشان داده است. وی در سوئیس با آلن برسِت، رئیس نوبتی شورای کنفدراسیون سوئیس ملاقات و از جمله درباره خروج آمریکا از برجام با او گفتگو کرده است.

به گزارش منابع خبری، حسن روحانی شامگاه گذشته با گروهی از ایرانیان مقیم سوئیس در برن دیدار کرد و بخش عمده ای از سخنان خود را به خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت تحریم های اقتصادی آن کشور علیه ایران اختصاص داد.

او گفت که "هدف واقعی آمریکا از تحریم، فشار به زندگی مردم است اما آنها ادعا می‌کنند که می‌خواهند به دولت ایران فشار بیاورند اما وقتی مایحتاج ضروری مثل دارو و نهاده‌های دامی را تحریم کنند به چه کسی فشار می‌آورند؟"

روز گذشته، یک مقام وزارت خارجه آمریکا با برگزاری مصاحبه مطبوعاتی اهداف دولت آن کشور از بازگشت تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را تشریح کرد.

او در مورد بر عزم آمریکا برای قطع دسترسی دولت ایران به منابع ارزی مدعی شد که این منابع به جای رفاه مردم صرف "حمایت از تروریسم، گسترش ناامنی در منطقه و دنبال کردن برنامه‌های پر هزینه موشکی و هسته‌ای می شود."

این مقام وزارت خارجه آمریکا در عین حال تاکید کرد که اقلام ضروری به خصوص غذا و دارو مشمول هیچگونه تحریمی نخواهد شد.

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در سخنان شامگاه گذشته خود به خصوص دولت آمریکا را به خاطر تلاش برای وادار کردن سایر کشورها با قطع خرید نفت از ایران محکوم دانست.

او گفت: "آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که میخواهند به طور کامل جلوی صادرت نفت ایران را بگیرند، آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود، اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه اش را ببینید."

همچنین به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری ایران، شامگاه گذشته رئیس جمهوری سوئیس در هتل محل اقامت روحانی در برن، پایتخت سوئیس، با او دیدار کرد و دو طرف در مورد روابط دوجانبه و مسایل مهم منطقه به گفتگو پرداختند. براساس این گزارش، آقای روحانی گفت که از نظر جمهوری اسلامی "هیچ مانعی برای توسعه و تقویت روابط" بین دو کشور وجود ندارد و خواستار توسعه و تعمیق این روابط شد.

او در این دیدار از تصمیم ایالات متحده در خروج از توافق هسته‌ای - برجام - انتقاد کرد و گفت که این اقدام نشان داد که آمریکا "به تعهداتش در عرصه بین‌المللی پایبند نیست."

برست نیز روابط سوئیس و ایران در زمینه های مختلف را خوب توصیف کرد و گفت که زمینه‌های گسترش روابط در زمینه های علمی و اجرای پروژه های مشترک وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری ایران، آلن برست همچنین "بر حمایت کشورش از برجام تاکید نهاد" و گفت که "این توافق پس از مذاکرات طولانی حاصل شده و به تایید شورای امنیت سازمان ملل هم رسیده و همه کشورها باید برای حفظ آن تلاش کنند."

طبق قانون اساسی سوئیس، اعضای شورای فدراسیون ضمن ایفای وظایف اجرایی خاص خود، مشترکا مقام ریاست کشور را برعهده دارند اما رئیس شورا، که به طور نوبتی به مدت یک سال این سمت را در دست می گیرد، اصطلاحا رئیس جمهوری سوئیس نامیده می‌شود. او در زمان تصدی این سمت ارشدترین مقام اجرایی نیز محسوب می‌شود.

از زمان قطع روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا، سفارت سوئیس در تهران حافظ منافع ایالات متحده در ایران بوده است و کارکنان این سفارتخانه اداره امور دفتر حفاظت از منافع آمریکا در ایران را برعهده داشته‌اند.

قرار است رئیس جمهور در مرحله بعدی سفر اروپایی خود به وین، پایتخت اتریش سفر کند. اتریش از اول ماه جاری ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده گرفته و این سمت را تا پایان سال در دست خواهد داشت.

سفر حسن روحانی به اتریش به دعوت رئیس جمهوری آن کشور صورت می‌گیرد اما منابع ایرانی گفته‌اند که او با مقامات دولت اتریش نیز دیدارهایی خواهد داشت. یکی از اهداف این سفر جلب حمایت کشورهای اروپایی برای عدم همکاری با تحریم‌هایی است که ایالات متحده علیه ایران به اجرا خواهد گذاشت. اتحادیه اروپا همچنان از برجام حمایت می‌کند و برخی مقامات اروپایی تصمیم ایالات متحده در خروج از این توافق را مورد انتقاد قرار داده است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۹۴ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات