bato-adv
کد خبر: ۳۹۱۴۲۰

واکنش تند بانک مرکزی به ادعای عسکراولادی

جای تأسف است هر وقت در کشور در جهت شفافیت اقدامی شود فشارها و هجمه‌های زیادی با بهانه‌های به‌ظاهر موجه صورت می‌گیرد. شرایط تحریم نباید موجب بی‌نظمی و عدم شفافیت لازم شود، برعکس در زمان تحریم باید نظم، حساب و کتاب و شفافیت‌های سیستمی قابل کنترل افزایش یابد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۷ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷

بانک مرکزی در واکنش تندی به اظهارات عسگراولادی درباره سامانه نیما اعلام کرد: برخی آقایان طی سالیان طولانی در اتاق‌های بسته حوزه تجارت خارجی کشور را قبضه کرده‌اند و صرفاً منافع شخصی و گروهی خود را می‌بینند.

به گزارش تسنیم، روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: "یکی از صادرکنندگان مشهور که سالیان طولانی از محل منابع و امکانات کشور فعالیت تجاری دارد و رئیس اتاق مشترک ایران و چین است اخیراً در اظهاراتی مدعی شده است؛ «سه ماه است که صادراتی نداشته‌ام و با ندانم‌کاری بانک مرکزی صادرات کشور قفل شده است»؛ وی معتقد است در صورت عدم اصلاح این شرایط، بهار سختی را پیشِ‌رو خواهیم داشت، همچنین در خصوص سامانه نیما عنوان کرده است «نیما دفتر دستکی است که آقایان راه انداخته‌اند و چند صراف را دور هم جمع کرده‌اند و اسمش را نیما گذاشته‌اند».

در خصوص اظهارات مطرح‌شده توسط این صادرکننده و به‌منظور روشنگری افکار عمومی باید یادآور شد: وی تاکنون هیچ اطلاعاتی از نحوه مصرف ارز صادراتی خود در چرخه اقتصادی کشور ارایه نکرده است، به‌طوری که دو شرکت صادراتی ایشان تا پایان آبان ماه سال 1397 بالغ بر 16.6 میلیون یورو صادرات داشته و ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصادی نکرده است؛ در حالی که بخش عمده‌ای از صادرکنندگان متعهد به کشور تاکنون بیش از 10 میلیارد یورو ارز در بازار ثانویه عرضه [کرده] و بخشی از واردات کشور از این محل تأمین شده است.

خاطرنشان می‌سازد سیاست‌های ابلاغی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به بانک مرکزی برای اجرا در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات کاملاً شفاف و روشن است. آمار صادرات کشور که حاصل بهره‌گیری از امکانات و منابع مادی و انسانی است به‌صورت شفاف بنا به اظهار خود صادرکنندگان از مبادی رسمی کشور صادر می‌شود، ضمن اینکه مردم عزیز کشورمان آگاه هستند که خواسته بانک مرکزی به‌تبع مصوبات شورای عالی اقتصادی است که ارز حاصل از صادرات کشور به‌صورت شفاف برای تأمین نیازهای وارداتی کالاها و خدمات، از جمله مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای بخش‌های اقتصادی و نیز سایر کالاهایی که ضرورت و اولویت دارد به‌کار گرفته شود. این‌که بانک مرکزی در راستای حمایت از تولید داخلی و اشتغال خواستار آن است که مشخص شود ارز صادراتی برای چه نوع کالاهایی استفاده می‌شود به‌نظر خواسته و منافع و مصالح عامه مردم را تأمین می‌کند.

جای تأسف است هر وقت در کشور در جهت شفافیت اقدامی شود فشارها و هجمه‌های زیادی با بهانه‌های به‌ظاهر موجه صورت می‌گیرد. شرایط تحریم نباید موجب بی‌نظمی و عدم شفافیت لازم شود، برعکس در زمان تحریم باید نظم، حساب و کتاب و شفافیت‌های سیستمی قابل کنترل افزایش یابد.

سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) صرفاً به‌منظور ثبت شفاف اطلاعات و بازاری است که بدون هیچ گونه محدودیت و سقفی، امکان ثبت اطلاعات و قیمت خرید و فروش ارز در این سامانه بر اساس نرخ توافقی بین صادرکننده و واردکننده وجود دارد. برخی آقایان شفاف و صادقانه با مردم صحبت نمی‌کنند و این‌که تمایلی ندارند در فضای شفاف فعالیت کنند و طی سالیان طولانی، در اتاق‌های بسته حوزه تجارت خارجی کشور را قبضه کرده‌اند و صرفاً منافع شخصی و گروهی خود را می‌بینند، بدانند که مردم کاملاً آگاه و هوشیار هستند. صادقانه به مردم بگویند "نیما موجب می‌شود کارهای پنهان ما برملا شود".

بنا بر سیاست‌های ابلاغی صادرکنندگان عزیز باید از طریق شبکه بانکی، صرافی‌ها و یا سایر شبکه‌ها، ارز خود را به‌منظور تأمین نیازهای وارداتی کشور قرار دهند. برای آگاهی مردم شریف ایران سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی در برگشت ارز حاصل از صادرات عبارتند از:


1 ــ صادرکنندگان محترم نسبت به فروش ارز در سامانه نیما به واردکنندگان اقدام کنند.
2 ــ صادرکنندگان محترم ارز خود را به واردکنندگان دارای ثبت سفارش به‌طور مستقیم فروخته و هر دو طرف اطلاعات‌شان را در سامانه نیما ثبت کنند.
3 ــ صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را برای واردات مورد نیاز تولیدی خود استفاده کنند ولی باید هم ثبت سفارش انجام شود و هم مطابقت کامل پروانه صادراتی با ثبت سفارش صورت گیرد.
4 ــ صادرکنندگان بخشی از ارز خود را که به‌صورت نقدی وارد می‌کنند به صرافی‌های مجاز فروخته و در سامانه سنا ثبت کنند.
همان‌گونه که ملاحظه می‌شود راه‌های برگشت ارز صادراتی کاملاً شفاف است و صحبت‌هایی از قبیل ناشناخته بودن نیما برای خارجی‌ها، اساساً حرف بی‌ربطی است و ضرورتی ندارد."

bato-adv
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
اسم اینو سلطان عسگر بزاریم؟؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
همه ی مردم از امپراطوری ایشان و خانواده ی ایشان با خبر هستند. اگر دولت و حکومت انقلابی ای که گوش مردم را با شعار پر کرده است، می توانست حداقل مالیات تجارت ایشان را بستاند آنوقت نان کشاورز، مهندس، کارگر و کارمند این مملکت با سرخوشی صرف تحصیل و خوشگذرانی و فرزندآوری خانواده های اینچنینی در ینگه ی دنیا نمی شد.
ایشان و امثال ایشان توان یک دلار فرار مالیاتی در کشورهای مقصد را ندارند و با افتخار نوکری می کنند و تنها مهارتشان به بردگی کشیدن همان کارگر و کارمندی است که آرزوی داشتن خانه را در پنجاه سال دوم زندگی اش هم نمی بیند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
خیلی پرروئه
ک م
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
سازمان قضایی چرا عسگراولادی رو بازداشت نمیکنه!؟

اگر غیر خودی بود دهبار اعدام شده بود.
ایشون مخل اقتصادی ست و باید محاکمه گردد.

سالهاست که در حاشیه امن منافع خودرا بطور غیرقانونی که در گزارش بانک مرکزی هم آمده دنبال میکند.
#محاکمه #عسگراولادی
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
کی زورش به عسکر خان می رسه؟
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۳
سینا
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
چرا اسامی کسانی که صادرات دارند ولی ارز حاصل از انرا وارد چرخه تولید نمی کنند اعلام نمی شود؟ رانت خواری و رانت بازی تا کی؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
مرد حسابی فرض کنیم 16 میلیون یورو را به دست شما سپرد. شما بفرمایید 18 میلیارد دلار را طی دو ماه چطور دود کردید و کجا رفت.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
حالا معلوم شد کاسبان تحریم کیا هستن!!!
علی آقا
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
اتاقهای بازرگانی و تجاری ایران که رابط بین تولیدکنندگان خارجی وتجار ودرنهایت مصرف کنندگان ایرانی میباشند یکی از اصلی ترین واضعان مشکل (به جای رفع مشکلات ایران ) وآن هم صرفا برای نفع شخصی خودشان میباشند با وارد کردن جنسهای بنجل وبه درد نخر که در کشور تولید میشود کمر تولید کنندگان داخلی را میشکنند(بیکاری و ... را به دنبال دارد) واز طرف دیگر منابع ارزی ایران را با وارد کردن اجناس بنجل به هدر میدهند والان هم اینگونه قیافه حق به جانب میگیرند و طلبکارانه مدعی هستند.
هرکس بخواهد (چه حکومتی ،چه دولتی وچه خصوصی باشد) با شفاف سازی مقابله کند قطعا نفعش در گل آلود کردن میباشد.
باید مردم خودشان با درایت تمام در مقابل هرگونه تنش آفرینی که قطعا منافع همین آقایان (مخالفان شفاف سازی ) ایستادگی کنند
اوستا
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
رفتارهای طرفین احساسی و واکنشی طرفین و در این میان اصل حقیقت کم می شود و موضوع اصلی به محاق فراموشی می رود
naser
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
حرف های عسگر اولادی صحیح است سامانه نیما عملا واردات و صادرات را به تعطیلی کشانده است مدیریت دولت قبل در تحریم ها بهتر از اینها بود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
این آقا و خانواده اش 40 ساله که به یمن انقلاب توانسته اند انحصار صادرات پسته و ... خشکبار و ... را در اختیار خود داشته باشند و در خفا یارانه های داده شده به به محصولات را پس از صادر کردن در خارج از کشور سرمایه گذاری کنند و اینجوری و به تنهائیی به اندازه کل جمعیت کشور یارانه دریافت کردن بالاخره محصولی که در ایران تولید میشود و یارانه انرژی میگیرد در چرخه تولید تا صادر کردن فقط این بابا بوده که سود حاصل از موضوع را برده و یکی بیاد بررسی کنه ببینه این آدم طی این 40 سال چقدر مالیات پرداخت کرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
ایشان ریس اطاق ایران وروسیه هم بودنذکه تعویض شده چراازمسند اطاق ایران وچین بعدازاین همه سال برداشته نمی شود ودراخرتادیروزایشان ازرانت دولتی برای بییزنس خودش استفاده می کرده والان این حجم یورو رانیاورده چراارگانهای قضایی یقه ایشان رانمی گیرد ودنبال افتابه دزد هستند
bato-adv
bato-adv
bato-adv