هنگامی که یک هواپیما با چنین سرعتی پرواز کند، امواج خاصی تولید میکند و در نتیجه آن صدایی به وجود میآید که روی زمین هم شنیده میشود و به "شکسته شدن دیوار صوتی" معروف است.
سازمان هوافضای آمریکا، ناسا، تعدادی عکس تاریخی از لحظهای که دو هواپیمای مافوق صوت، دیوار صوتی را میشکنند، گرفته است.
به گزارش بی بی سی، هواپیماهای مافوق صوت (سوپرسونیک) هواپیماهایی هستند که میتوانند با سرعتی بیشتر از سرعت انتشار صوت در فضا (۳۴۳ متر بر ثانیه) پرواز کنند.
هنگامی که یک هواپیما با چنین سرعتی پرواز کند، امواج خاصی تولید میکند و در نتیجه آن صدایی به وجود میآید که روی زمین هم شنیده میشود و به "شکسته شدن دیوار صوتی" معروف است.
گرفتن عکس شکسته شدن دیوار صوتی از این نظر مهم است که دانشمندان با دیدن آن میتوانند متوجه شوند که این امواج (امواج شوک) چگونه کار میکنند و این میتواند به آنها در طراحی بهتر هواپیماهای مافوق صوت آینده کمک کند.
شاید بتوان گفت این عکسها بیشتر از هر موسسهای برای ناسا جذاب است، به این دلیل که آژانسی آنها را گرفته که مشغول ساخت هواپیماهای جدید مافوق صوتی به نام "ایکس-۵۹" با تکنولوژی مافوق صوت بدون صدا است؛ هواپیماهایی که مانند دیگر هواپیماها دیوار صوتی را نمیشکنند.
به جای شکستن دیوار صوتی هنگامی که این هواپیماها از سرعت صوت عبور میکنند، نفیر گنگی شنیده میشود.
به این ترتیب این عکسها (و البته ابزاری که توسط آنها گرفته شدهاند) به ناسا کمک میکند تا تکنولوژی مناسبی را برای این هواپیماها انتخاب کند و در مورد صداهایی که هنگام شکستن دیوار صوتی تولید میکنند هم بیشتر بداند.
در حال حاضر، محدودیتهایی برای مناطقی که هواپیماهای مافوق صوت میتوانند در آن پرواز کنند، وجود دارد. بنابراین طراحی هواپیماهایی که هنگام عبور از سرعت صوت آن صدای مهیب را تولید نمیکنند، پیشرفتی تاریخی در صنعت هوانوردی به شمار میرود.
جیتی هینک، دانشمند ناسا، که سالها برای ثبت این لحظه با دوربین تلاش کرده، میگوید: "لحظهای که این عکسها ظاهر شدند از خود بیخود شدم."