bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۹۶۸۷

ظریف: یقین داریم جنگی در نخواهد گرفت

وی بیان کرد: گفت‌وگوی بسیار محتوایی و جدی با نخست‌وزیر ژاپن داشتیم و توجه مقامات عالی ژاپن به روابط ایران و اهتمام آنها به این موضوع از طرف آنها مورد تأکید قرار گرفت و فکر می‌کنم بتوانیم برای آینده کار جدی‌تری در این زمینه داشته باشیم.

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۳ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸

وزیر خارجه ضمن تشریح نتایج سفرش به ترکمنستان، هند، ژاپن و چین گفت: یقین داریم جنگی در نخواهد گرفت چون نه ما خواهان جنگ هستیم و نه کسی این تصور یا توهم را دارد که بتواند با ایران در منطقه مقابله کند.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سفرش به چهار کشور (ترکمنستان، هندوستان، ژاپن و چین) و پیش از ترک پکن در جمع خبرنگاران در تشریح رایزنی‌هایش گفت: سفر بسیار خوبی بود، با شرکای بسیار مهم ایران و با یکی از همسایگان مهم‌ خود، ترکمنستان، گفت‌وگوهای بسیار خوبی داشتیم، با آقای رئیس جمهور (قربانقلی بردی محمداف) زمینه برای پیشرفت روابط در همه زمینه‌ها فراهم شد.

قرار شد هندی‌ها تصمیم خود درباره عدم خرید موقتی نفت از ایران را بعد از تشکیل دولت مورد تجدیدنظر قرار دهند

وی درباره سفرش به دهلی‌نو افزود: در هند که یکی از شرکای اصلی ماست و ارتباطات تجاری خیلی خوبی با هند داریم و یک سازوکار ویژه مالی داریم و گفت‌وگوهای خوبی با وزیر خارجه داشتم و برای وزیر خارجه دلایل اقدامات ایران را توضیح دادم که از طرف آنها قابل درک بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: همانطور که در اخبار شنیدید، الان دولت در حال انتقال است و انتخابات در هند است و قرار شد تصمیمی را که درباره عدم خرید موقتی نفت از ایران گرفتند، بعد از تشکیل دولت که در هفته‌های آینده خواهد بود، مورد تجدیدنظر قرار دهند و تصمیم نهایی را براساس ضوابط خودشان که از مهمترین آنها امنیت انرژی هند است و ایران به عنوان یکی از شرکای اصلی و قابل اعتماد انرژی هند است، اتخاذ کنند.

راهکار خروج از وضعیت کنونی که اقدامی عملی است با مقامات ژاپن مطرح شد

ظریف درباره سفرش به ژاپن گفت: این سفر برای گفت‌وگو با وزیر خارجه بود که ایشان خواسته بودند با هم گفت‌وگو داشته باشیم در این سفر فرصتی شد با آقای شینزو آبه دیدار کنیم، هم دیدگاه‌های ایران منتقل شد و هم راهکار خروج از وضعیت کنونی که یک اقدام عملی است، توسط شرکای ما و اعضای باقیمانده برجام را با ایشان مطرح کردیم.

وی بیان کرد: گفت‌وگوی بسیار محتوایی و جدی با نخست‌وزیر ژاپن داشتیم و توجه مقامات عالی ژاپن به روابط ایران و اهتمام آنها به این موضوع از طرف آنها مورد تأکید قرار گرفت و فکر می‌کنم بتوانیم برای آینده کار جدی‌تری در این زمینه داشته باشیم.

پاسخ پیام روحانی به رئیس جمهور چین را دریافت کردیم

وزیر خارجه درباره سفرش به پکن نیز اظهار داشت: سفر به چین بسیار برای ما مهم بود. با چین به عنوان مهم‌ترین و بز‌رگ‌ترین شریک تجاری ما و از مهمترین شرکای سیاسی ما که با آنها روابط جامع راهبردی داریم، در این زمینه گفت‌وگوهای خوبی کردیم و پاسخ پیام روحانی را از سوی رئیس جمهور چین دریافت کردیم و همین طور حمایتی که وزارت خارجه چین دیروز از مواضع ایران درباره برجام صورت داد و دیدگاه دولت چین در مورد ضرورت ادامه روابط اقتصادی دو کشور، برای ما بسیار مهم است.

وزیر خارجه بیان کرد: مجموعا به لطف خدا تحولات خوبی در این سفر صورت گرفت و امیدوارم نتایج این سفر برای مردم ایران و مردم منطقه خیر و نیکی باشد.

 جنگی در نخواهد گرفت

 ظریف همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا عنوان کرد: یقین داریم آنطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند جنگی در نخواهد گرفت، چون نه ما خواهان جنگ هستیم و نه کسی این تصور یا توهم را دارد که بتواند در منطقه با ایران مقابله کند، اما لازم است حرکت‌های خطرناک داخل آمریکا برای مردم این کشور روشن شود.

ظریف افزود: واقعیت این است که ترامپ رسما گفته و مجددا به تازگی هم تاکید کرده است که خواهان جنگ نیست، اما افرادی اطراف وی نشسته اند و به بهانه اینکه می‌خواهند آمریکا را در برابر ایران قدرتمندتر کنند او را به سمت جنگ سوق می‌دهند.

وی اظهار داشت: آنچه که در سفر نیویوریک به عنوان «تیم ب» مطرح کردم یک واقعیت است و همه مردم هم از آن خبر داشتند، اما به خاطر فضای روانی حاکم بر جامعه آمریکا کمتر کسی جرات طرح این موضوع را داشت.

وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: آنچه که به عنوان سیاست «اول آمریکا» در این کشور مطرح شده است در حال تبدیل به یک سیاست «اسرائیل اول» یا برخی «حکام مرتجع منطقه اول» است و منافع اینها هم از طریق قدرت مالی و تبلیغات به دولت آمریکا تحمیل شده است و آنها در حال حاکمیت پیدا کردن هستند.

کمیسیون مشترک برجام به تعهدات خود عمل کند
ظریف با بیان اینکه « آینده برجام در اختیار جامعه بین‌المللی است »، تصریح کرد: جامعه جهانی تاکنون از برجام حمایت کرده است اما حمایت ها بیشتر به صورت بیانیه و اعلام مواضع سیاسی بوده، اما لازم است این اعلام مواضع سیاسی به اقدامات عملی اقتصادی که مردم ایران بتوانند از برجام منافعشان را برداشت کنند، تبدیل شود.

وی گفت: ما چهار دور از کمیسیون مشترک برجام برای اقداماتی که باید انجام دهند تعهد گرفتیم و فکر می‌کنم اکنون وقت آن رسیده است که کمیسیون مشترک هم به تعهداتش عمل کند.

 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که از یکشنبه 22 اردیبهشت ماه در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی به عشق‌آباد و از آنجا به دهلی‌نو سفر کرد‌ و در سومین مقصد این سفر به توکیو و از آنجا هم به پکن رفت، ساعتی پیش پایتخت چین را به مقصد تهران ترک کرد

bato-adv
bato-adv