انتقادات اژهای از کارشناسیهای با تفاوت فاحش

وظیفه مرکز و کانون کارشناسان است که کار خود را ارزش گذاری کنند. بسیاری از ما عمرمان به مرحلهای رسیده است که در سراشیبی هستیم.

معاون اول قوه قضائیه از انجام کارشناسیهای با تفاوت فاحش توسط کارشناسان رسمی دادگستری انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنی اژهای صبح امروز (سه شنبه) در گردهمایی سراسری کارشناسان رسمی دادگستری که با عنوان بایدها و نبایدهای حوزه کارشناسی در محل مجتمع فرهنگی شهید بهشتی برگزار شد، ضمن تشکر از همه کارشناسان کشور اعم از کارشناسان مرکز و کانون اظهار کرد: آن طور که باید و شاید از این افراد تقدیر نشده است.
معاون اول قوه قضائیه عنوان کرد: آیا من در امور وجدان خود را قاضی قرار میدهم که آیا وظیفه خود را به درستی انجام دادهام؟ خروجی کار من امروز در تحقق عدالت رضایت بخش بوده است؟ قطعاً همه ما تلاش کردیم و زحمت کشیدیم، اما خروجی رضایت بخش است؟ برگزاری این نشستها برای تعریف و تمجید نیست یا وقت اضافی نداریم. همه ما هزار جور گرفتاری داریم، اما با حضور در این همایشها میخواهیم با همفکری و آسیب شناسی خرد جمعی راهکارهایی را برای تعالی کار خود انتخاب کنیم.
وی افزود: چه ضابطه و شاخصهای در کارشناسی اول بوده که کارشناسی دوم را نسبت به کارشناسی اول با تفاوت فاحش روبرو میکند؟ این امر چه چیزی را پیش میآورد؟ کارشناسی با اختلاف فاحش هزینه مردم را بالا میبرد، دادرسی را طولانی میکند. کسی که در مرحله اول به نفع او کارشناسی شده اعتمادش متزلزل میشود و در اینجا خسارت به کجا وارد میشود؟ درست است کارشناسی طریقیت دارد، اما گاهی این طریقیت منحصر میشود و راهی وجود ندارد.
اژهای خاطرنشان کرد: نمیخواهم خرده بگیرم یا کسی را تضعیف کنم، اما وظیفه دارم به دنبال رفع آسیب باشم. گاهی ۳ یا ۴ برابر تفاوت کارشناسی اول و دوم و … وجود دارد. مگر چه تفاوتی وجود دارد؟ مثلاً قیمت گذاری میشود ۶۰۰ میلیارد تومان، اعتراض میکند و قیمت میشود ۱۶۰۰ میلیارد تومان. کدام صحت دارد.
معاون اول قوه قضائیه تاکید کرد: ما به دنبال اجرای عدالت و تحقق آن و رساندن حق به حق دار هستیم. ما یک خانواده و مجموعه هستیم.
وی افزود: اگر شما کارشناسان در نحوه برخورد قاضی، نحوه عملکرد و یا اشکالی در جایی روبرو میشوید حتماً آن را بیان کنید و به یک بار گفتن اکتفا نکنید. اگر قرار به یکبار گفتن بود خداوند برخی داستانها و آیات را در قرآن یکبار بیان میکرد و تمام میشد. ما نیازمند تکرار هستیم. باید دست به دست هم دهیم که حرمت مرکز، کانون، وکلا، کارشناسان و دستگاه قضائی را رعایت کنیم. بر برخی از کارهای ما جز خدا کسی نمیتواند نظارت کند.
محسنی اژهای تصریح کرد: دستگاه نظارتی حتماً لازم است. از دستگاه نظارتی نترسیم و ناراحت نباشیم. دستگاه نظارتی به نفع ماست. مگر ما میخواهیم چه کنیم؟ ما میخواهیم در جهت احقاق حق عمل کنیم. اگر ما داریم به عمد خطایی میکنیم اینجا جلوی ما گرفته شود از آتش و بی آبرویی آن دنیا راحتتر است. اگر در مسیری در خیابان ما را راهنمایی کنند از آنها تشکر میکنیم یا ناراحت میشویم؟ از آقای جهرمی درخواست میکنم موضوع حفاظت را جدی بگیرند. روز گذشته در جلسهای گفتم نظارت باید رازدار، عاقل، عالم، کاردان و مصلح باشد.
معاون اول قوه قضائیه در پایان گفت: من کارشناس نیستم، اما همه میدانیم ما باید علم خود را به روز کنیم. نمیتوان به اندوخته خود در حوزه و دانشگاه اکتفا کرد و پاسخگوی نیازهای جامعه بود. بسیاری از مسائل اصلاً مسبوق به سابقه نبوده است مثل فضای مجازی و سایبر. کارشناسی و علم خود را به روز کنیم. این هم وظیفه مسئولین مرکز است. از طرف دیگر سایرین استقبال کنند. امروز برخی از مسائل محسنی بی سواد است.