چهار گزینه مطرح برای تصدی وزارت آموزش و پرورش

گفته میشود نمایندگان مجلس به حسینی رای اعتماد نخواهند داد. سید جواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش مجلس در این باره گفت: «با توجه به رأی استمزاجی که در مجلس صورت گرفته بعید است بتواند رأی کافی را برای تصدی این وزارتخانه اتخاذ کند. چون دولت از عدم رای آوری حسینی برای حضور در ساختمان شهید قرنی تهران مطلع شده است با گزینههای دیگری رایزنی کرده است.»

به گزارش فرارو، ۱۶ خرداد ماه حسن روحانی، رییس جمهور با استعفای ناگهانی محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش موافقت کرد. دولت اعلام کرد که بطحایی برای حضور در انتخابات مجلس استعفا کرده است، اما همان زمان شایعات دیگری در این باره مطرح بود از جمله اینکه گفته میشد این استعفا به خاطر اختلاف دیدگاه در دولت صورت گرفته است.
مدت زیادی طور نکشید که طهرانچی رییس دانشگاه آزاد بطحایی را به عنوان معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی (سازمان سما) این دانشگاه منصوب کرد تا باز هم در روایت دولت درباره دلیل استعفای بطحایی خدشه وارد شود.
پس از استعفای بطحایی، حسن روحانی سید جواد حسینی معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی را به عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی کرد.
وزارت آموزش و پرورش در حال حاضر با چالشهای زیادی روبه رو است. وضعیت معیشتی معلمان باعث بروز اعتراضهای صنفی فراوانی شده است، مطالبات بازنشستگان این نهاد نیز چالشهایی ایجاد کرده است. در این بین حواشی فراوان این وزارتخانه و انتظارات بالا فعالیت در آن را دشوار کرده است.
در این شرایط به نظر میرسد رییس جمهور باید هر چه سریعتر تکلیف این وزارتخانه را روشن کند. در هفتههای اخیر گزینههای مختلفی برای بر عهده گرفتن این سمت مطرح شده اند.
در این بین نام چهار نفر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی و قائم مقام استاندار خراسان رضوی (۹۵-۹۷)، معاونت گردشگری زیارت استانداری خراسان رضوی در سال ۹۷، مدیر کل آمورش و پرورش استان خراسان رضوی (۹۲-۹۵)، فرماندار مشهد مقدس (۸۲-۸۴)، مدیر کل امور اجتماعی و انتخابات استانداری خراسان (۸۰-۸۲) از مسئولیتهای اجرایی اوست.
او همچنین مشاور عالی استانداری خراسان رضوی معاون فرمانداری مشهد (۷۹-۸۰)، سرپرست فرماندار سبزوار (۷۹)، نماینده مردم سبزوار در شورای اسلامی شهرستان سبزوار (۷۷-۸۱) رئیس شورای مشارکتهای مردمی بهزیستی استان خراسان رضوی (۹۵-۹۷) هم بوده است.
رئیس طرح «مانا» مشارکت همگانی در طرح اشتغال معلولین (۹۶ - ۹۷)، رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی (۹۵ - ۹۷) رئیس استانی هیئت امنایی دانشگاه فرهنگیان (۹۲ - ۹۵)، عضو کمیته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی (۷۶ - ۸۷)، عضو هیئت علمی نیمه وقت دانشگاه آزاد اسلامی (۷۵-۹۴) از دیگر سمتهای حسینی است.
این کارنامه مدیریتی نشان میدهد حسینی بیش از آنکه گزینه فرهنگی باشد، چهره ای سیاسی است. با این حال به نظر میرسد تشکلهای آموزش و پرورش مخالفت جدی با انتخاب او ندارند.
در همین حال گفته میشود نمایندگان مجلس به حسینی رای اعتماد نخواهند داد. سید جواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش مجلس در این باره گفت: «با توجه به رأی استمزاجی که در مجلس صورت گرفته بعید است بتواند رأی کافی را برای تصدی این وزارتخانه اتخاذ کند. چون دولت از عدم رای آوری حسینی برای حضور در ساختمان شهید قرنی تهران مطلع شده است با گزینههای دیگری رایزنی کرده است.»

او دانشآموخته کارشناسی برنامهریزی کامپیوتر از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاعرسانی از دانشگاه تهران است. زرافشان در فاصله سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ مشاور آموزشی وزیر آموزش و پرورش و از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ مدیرکل دفتر برنامهریزی و تألیف کتابهای درسی سازمان پژوهش و برنامهریزی بود. وی از سال ۱۳۹۲ عهدهدار معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش شد. از جمله طرحهای انجام شده در دوره مسئولیت او، طرح تعالی مدیریت مدارس است، که بر اساس آن دبیرستانهای کشور، درجهبندی شدهاند.
زرافشان مورد حمایت طیفی از اصلاح طلبان قرار دارد، با این حال برخی منابع میگویند او کرسی وزارت آموزش و پرورش را نپذیرفته است. احتمالا او به خوبی میداند که چه مشکلاتی انتظارش را میکشند.

با این حال به نظر میرسد او شانس زیادی برای معرفی شدن به مجلس ندارد.

داود محمدی از جمله گزینههایی است که سابقه طولانی در امور فرهنگی و مربوط به آموزش و پرورش در کارنامه خود دارد. "نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، دبیرکل انجمن اسلامی معلمان کشور، رئیس سازمان آموزش و پرورش استان قم، مدیرکل سیاسی انتظامی استانداری فارس، معاون آموزشی منطقه ۱۲ تهران، سرپرست فرمانداری جهرم." از سوابق مهم او به حساب میآیند.
این چهار گزینه بیشترین شانس را برای معرفی از سوی رییس جمهور به مجلس دارند، با این حال با توجه به اینکه فعلا رییس جمهور فرصت دارد تا گزینه نهایی را اعلام کند، ممکن است افراد دیگری نیز به این لیست افزوده شوند.