افشاگری زاکانی از تخلفات گسترده در جریان پرونده پتروشیمیگیت در نامه به رئیس قوه قضائیه
تبانی طبری با جعبهسیاه پتروشیمی

در بخش دیگری از تخلفات اشارهشده در این نامه آمده: «تشکیل گروهی امنیتی از بازنشستگان یکی از دستگاههای امنیتی و تغییر ساختار شرکت و تعدیل نیروهای متخصص و کاردان این شرکت (۵۹ نفر رسمی - با پرداخت حقوق ماهانه آنها - و ۲۷ نفر قراردادی به بهانه تعدیل جمعا ۸۶ نفر، با پرداخت پاداشهای نجومی از یک صد میلیون تومان تا یک میلیارد تومان به هر فرد) برای تخلیه نیروهای کاردان شرکت و زمینه اعلام ورشکستگی شرکت بازرگانی برای عدم پرداخت بدهیهای این شرکت و حقوق بیتالمال صورت پذیرفته درحالیکه بعدا تعدادی از افراد شبکه خویش را تحت عناوین مختلف جذب کردهاند».
در این نامه که از سوی خبرگزاری فارس منتشر شده است، به نکاتی اشاره شده که در پرونده مربوط به شرکت بازرگانی پتروشیمی در شعبه سوم دادگاه ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی که از سوی قاضی مسعودیمقام در حال رسیدگی است، مغفول ماندهاند: «عدم درج نکات بسیار مهم و ابعاد پنهانمانده در کیفرخواست تنظیمی ارائهشده به دادگاه محترم ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی دادگاه انقلاب وجود دارد که برخی از موارد آن عبارت است از: نحوه واگذاری این مجموعه ارزشمند به قیمت بسیار پایین ۱۰۱ میلیارد تومان اقساطی، درحالیکه قیمت آن حداقل بیش از هزار میلیارد تومان با عنایت به محاسبه حداقلی جایگاه ویژه این شرکت بهعنوان تنها صادرکننده مواد پتروشیمی ایران، ارزش برند و ممتازبودن آن در سطح جهانی، ارزش داراییهای شرکت در داخل (شرکت حملونقل پتروشیمی و شرکت اسپیک با داراییهای فراوان، دفتر مرکزی در میدان ونک و انبار سههکتاری شادآباد در تهران) و خارج ایران (دفاتر لندن، آلمان، سنگاپور، دوبی، ترکیه، شانگهای و پکن چین، کره، هند) و نهایتا قراردادهای منعقده این شرکت فوقالعاده استراتژیک و پرسود به همراه مواد پتروشیمی تحویلی از قبل موجود در انبار آن قبل از واگذاری، حکایت از فساد گسترده در واگذاری این مجموعه ارزشمند دارد». این نکته که مرکز توجه در این نامه قرار گرفته، پیشتر از سوی روزنامه «شرق» به نقل از مقامات مطلع مطرح شده بود؛ اما در جوابیههای دریافتشده از سوی شرکت بازرگانی پتروشیمی، بر حکم نهایی دادگاه این پرونده تأکید شده است.
۵/۱ میلیارد دلار؛ رقم بدهی شرکت بازرگانی پتروشیمی به هلدینگ خلیجفارس
در بخش دیگری از این نامه آمده است: «رسیدگی به تعهدات این شرکت برابر ۱۰ سال تفاهمنامه صورتگرفته ضروری است، بهخصوص مغایرتهای حدود یکمیلیاردو صد میلیون دلاری (ارز سههزارتومانی با محاسبه ریالی ارز دولتی ۱۱۲۶تومانی در سالهای ۹۱ و ۹۲) این شرکت خلاف قرارداد منعقده با تولیدکنندگان پتروشیمی. عدم پرداخت صورتجلسه میزان بدهیهای شرکت بازرگانی پتروشیمی به هلدینگ خلیج فارس در سال ۱۳۹۴ که به امضای طرفین رسیده و اکنون با تأخیر دیرکرد آن برابر قراردادهای منعقده یکمیلیاردو پانصد میلیون دلار میباشد که شرکت بازرگانی پتروشیمی متعهد بر پرداخت آن بوده که از این کار سر باز زده است». این مورد نیز از سوی «شرق» مطرح شده بود که گویا مطابق بررسیهای انجامشده، از یک میلیارد دلار به یکمیلیاردو ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است. این مورد نیز محل اختلاف بین هلدینگ خلیجفارس و شرکت بازرگانی پتروشیمی بوده و اکنون پرونده آن در جریان است.
«بازپرداخت بخشی از طلب پتروشیمی خلیجفارس به میزان پانصد میلیون یورو برای پنجاه درصد شرکت پترول با محاسبه نادرست قیمت این شرکت با تبانی آقایان «ج. س»، «م. ش. ن. ن»، «ع. خ» و «ع. ا. ر» (و برخی افراد دیگر) (این شرکت با مبلغ ده میلیارد تومان تأسیس شده و با تأسیس شرکتهای کاغذی ابتدا صد میلیارد تومان ارزشگذاری شده و سپس با قیمت هزار میلیارد تومان -یک میلیارد دلار بنا بر قیمت وقت- محاسبه و پنجاه درصد آن به پتروشیمی خلیجفارس بابت بدهی داده شده است) انجام شده که در آن بیتالمال ضایع شده است». به این مورد نیز در سلسله گزارشهای «شرق» تأکید شده است.
مورد دیگری که در این نامه به آن اشاره شده، ازقلمافتادن عوامل اصلی و کلیدی این پرونده با تبانی و اعمال نفوذ آقایان طبری و «ج. س» از کیفرخواست تنظیمی در شعبه سوم دادگاه انقلاب است. در این بخش به آن افراد با نام مخفف اشاره میشود: «عوامل اصلی و کلیدی این پرونده با تبانی و اعمال نفوذ آقایان طبری و «ج. س» از کیفرخواست تنظیمی در شعبه سوم دادگاه انقلاب از قلم افتاده است که بیشک بازپرس تنظیمکننده این کیفرخواست باید پاسخگو باشد. عوامل دیگر و مؤثرین اصلی عبارتاند از آقایان «ع. خ» بهعنوان سهامدار و رئیس هیئتمدیره شرکت «س. الف» بهعنوان خریدار شرکت بازرگانی پتروشیمی، «ج. س» بهعنوان مدیرعامل شرکت «الف» از شرکتهای اقمار آن که بیشترین تبانی و فساد را مرتکب شده است و نهایتا آقای «م. ش. ن. ن» که معاونت مالی و اقتصادی این شرکت را در زمان وقوع جرائم متعدد داشته و الان از شش سال پیش مدیرعامل شرکت «ب. پ» شدهاند که با تبانی و تنظیم هدفدار کیفرخواست، اسمی از آنان در پرونده مطروحه در شعبه سوم دادگاه ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی نیست.
این بخش از سخنان زاکانی از سوی یک منبع آگاه در وزارت اطلاعات رد شده است. در اظهارات مقام آگاه از وزارت اطلاعات آمده: «پس از ضربات مؤثر سربازان گمنام امام زمان (عج) در عرصههای اطلاعاتی و مقابله هوشمندانه در جنگ پیچیده اقتصادی با دشمن، برخی عناصر غافل، فضاسازی ناجوانمردانهای علیه وزارت اطلاعات و نیروهای خدوم آن ترتیب دادهاند. این اظهارات خلاف واقع در حالی مطرح میشود که وزارت اطلاعات در رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی بههیچوجه گزینشی عمل نکرده و اقدامات موفق و مؤثر این وزارتخانه در برخورد بدون ملاحظه با مفسدان اقتصادی مؤید آن است. هیچ تفاوتی میان دیدگاه مدیران، بخشهای مختلف و بدنه وزارت اطلاعات بهعنوان سربازان گمنام امام زمان (عج) وجود نداشته و تمامی کارکنان این پایگاه عظیم مبارزه و جهاد در جناح انقلاب و عدالتخواهی مورد نظر مقام معظم رهبری در حال انجام وظیفه هستند». این مقام آگاه حتی مدعی شد: «برخلاف ادعای مطرحشده در این برنامه زنده، جلسه مورد اشاره (در سال ۱۳۹۵) به درخواست آقای زاکانی تشکیل شده بود و ایشان به بهانه ارائه اطلاعات درمورد تخلفات اقتصادی در حوزه پتروشیمی، دنبال دفاع و حمایت از یک متخلف در حال تعقیب در یکی از پروندههای مفاسد اقتصادی دارای اقدامات مجرمانه (اخاذی و ارتشا) بوده است».
در بخش دیگری از تخلفات اشارهشده در این نامه آمده: «تشکیل گروهی امنیتی از بازنشستگان یکی از دستگاههای امنیتی و تغییر ساختار شرکت و تعدیل نیروهای متخصص و کاردان این شرکت (۵۹ نفر رسمی - با پرداخت حقوق ماهانه آنها - و ۲۷ نفر قراردادی به بهانه تعدیل جمعا ۸۶ نفر، با پرداخت پاداشهای نجومی از یک صد میلیون تومان تا یک میلیارد تومان به هر فرد) برای تخلیه نیروهای کاردان شرکت و زمینه اعلام ورشکستگی شرکت بازرگانی برای عدم پرداخت بدهیهای این شرکت و حقوق بیتالمال صورت پذیرفته درحالیکه بعدا تعدادی از افراد شبکه خویش را تحت عناوین مختلف جذب کردهاند».