ترنج موبایل
کد خبر: ۴۲۱۰

تلفات تندباد بنگلادش به ۲۰۰۰ نفر رسید

تبلیغات
تبلیغات

دست کم 2000 نفر در پی تندبادی در جنوب و مرکز بنگلادش جان خود را از دست داده اند.

دولت بنگلادش احتمال می‌دهد آمار کشته شدگان افزایش پیدا کند چراکه بخش هایی از مناطق آسیب دیده هنوز قابل دسترسی نیستند.

امدادگران در تلاشند خودرا به صدها هزار نفری برسانند که از این تندباد جان سالم به در برده اند اما ویرانی‌های به جا مانده و سیل مانع این تلاش هاست.

تندباد سیدر ده‌ها هزار خانه را ویران یا نیمه ویران کرده و به اختلال در برق رسانی و از میان رفتن محصولات کشاورزی منجر شده است.

عملیات امداد گسترده ای در راه است؛ اما آن طور که مارک دامت، خبرنگار بی بی سی می گوید عمق فاجعه تازه در حال پدیدار شدن است.

هلیکوپترها و کشتی های ارتش روز شنبه به تلاش های امدادی پیوسته‌اند به و رساندن مواد غذایی و دارویی به مناطق دورافتاده کمک می کنند.

مسعود صدیقی، مدیر کل مقابله با سوانح در بنگلادش به بی بی سی گفت آمار کشته شدگان به 2000 نفر رسیده است.

شکهار چاندرا داس، معاون مدیریت بحران دولت بنگلادش نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است احتمال آن می رود که ظرف چند روز آینده هزاران جسد یافته شود.

او گفت: «هنوز نتوانسته‌ایم درباره خسارات در بسیاری از مناطق دورافتاده اطلاعاتی جمع آوری کنیم چرا که راه های ارتباطی بسته شده است.»

از میان رفتن محصولات کشاورزی
طوفان شدید نه تنها خانه ها را ویران کرده بلکه منابع غذایی را نیز از میان برده است.

مقامات بنگلادش می گویند در بسیاری از مناطق 95 درصد از محصول برنج کشاورزان در مرحله برداشت، از میان رفته و استخرهای پرورش میگو نیز با سیل آلوده شده است.

سومان اسلام، هماهنگ کننده کمک های انسانی برای سازمان امداد "مراقبت" به خبرگزاری رویترز گفت: «بسیاری از مردم بی خانمان شده اند، زندگی و محصولات آنها از میان رفته و این موضوع فشاری زیادی بر دولت، اقتصاد و مردم خواهد آورد به ویژه آنکه این اتفاق تنها چند ماه پس از سیل ویرانگر شمال کشور رخ داده است.»

در کنار هلیکوپترهایی که برای انتقال اقلام امدادی به مناطق آسیب دیده به کار گرفته می شوند، کشتی ها نیز کانال های آبی مسدود شده را باز می کنند.

در خشکی نیز برای پاکسازی راه‌ها ازآوارهای سنگین از فیل استفاده می شود.

طوفان اواخر روز پنج شنبه با سرعتی نزدیک به 240 کیلومتر در ساعت به بنگلادش رسید.

آن گونه که مارک دامت می گوید جدی ترین چالش در جنوب بنگلادش، بازسازی این منطقه خواهد بود.

يكی از شاهدان عینی در منطقه بگرهات به خبرگزاری فرانسه گفته طوفان 80 درصد خانه‌های این روستا را ویران کرده است.

مالک طارق رحمان که از تاجران محلی این روستا نیز هست به این خبرگزاری گفت: «نمی توانم میزان ویرانگری این طوفان را شرح بدهم. مثل روز قیامت بود، ترسناک ترین 5 ساعت عمرم. فکر کردم هرگز دوباره خانواده ام را نخواهم دید.»

او گفت: «ردپای ویرانی همه جا هست. حتی نمی توانیم جایی که خانه مان را ساخته بودیم پیدا کنیم. تنها چند خانه باقی مانده که آنها هم سقف ندارند.»

گفته می شود بسیاری از مردم بر اثر سقوط درختان بر روی خانه های آسیب‌پذیرتری که از چوب و حلبی ساخته شده بودند کشته شده اند.

طوفان در بسیاری از مناطق آسیب دیده امواجی به بلندی 5 متر ایجاد کرده است.

دست کم 150 قایق ماهیگیری در خلیج بنگال به ساحل بازنگشته اند.

گمان می رود صدها ماهیگیر مفقود شده باشند.

یکی از مقامات برنامه جهانی غذا گفته جدی‌ترین نیاز در حال حاضر غذا، قرص های تصفیه آب و داروست.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات