طرز تهیه استانبولی پلو یا دمی گوجه ساده و خوشمزه

با اینکه طرز تهیه استانبولی پلو آسان است، اما معمولاً خیلی زود خمیر میشود و غالباً ته دیگ آن میسوزد لذا در عین ساده بودن فوت و فنها و نکات ریزی دارد که اگر به آن توجه نشود نهایتا نتیجه خوبی نمیگیرید

با اینکه طرز تهیه استانبولی پلو آسان است، اما معمولاً خیلی زود خمیر میشود و غالباً ته دیگ آن میسوزد لذا در عین ساده بودن فوت و فنها و نکات ریزی دارد که اگر به آن توجه نشود نهایتا نتیجه خوبی نمیگیرید پس در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه و ساده و تمام نکات آن آشنا شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه استانبولی پلو
آب ۲/۵ پیمانه
گوجه فرنگی ۱۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط ۴ عدد
پیاز متوسط ۳ عدد
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
زنجبیل ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه استانبولی پلو
۲- پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید وقتی پیاز سبک شد رب گوجه را به آن اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

۳- پوست گوجهها را بگیرید و به صورت مکعبی درشت خرد کنید بعد به پیاز اضافه کنید اجازه دهید آب گوجه تا حدودی کشیده شود در این مرحله به گوجه نمک اضافه نکنید، چون نمک باعث تیره شدن رنگ گوجه فرنگیها میشود.
۴- سیب زمینیها را پوست بگیرید به صورت مکعبی درشت خرد کنید در روغن تفت دهید و اجازه دهید سیب زمینیها کمی نرم شود.
۵- سیب زمینی تفت داده شده را به مخلوط گوجه + پیاز داغ اضافه کنید بعد زردچوبه + فلفل سیاه + آویشن + نمک را اضافه کنید بعد از ۱ دقیقه از روی شعله بردارید.
۶- برنج را روی حرارت بالا قرار دهید و اجازه دهید تا سریع به جوش آید اگر حرارت متوسط یا پایین باشد برنج خمیر میشود وقتی آب برنج کشیده شد مخلوط گوجه + سیب زمینی + پیاز را به آن اضافه کنید در این مرحله زنجبیل را هم اضافه کنید.
وقتی آب گوجه کشیده شد روی گاز شعله پخش قرار دهید یک دم کنی ضخیم روی قابلمه بگذارید بعد از نیم ساعت غذای شما آماده است حواستان باشد اگر دم کنی نازک باشد عرق میکند در نتیجه برنج شما خمیر میشود اگر بیشتر از این مدت روی حرارت بماند به احتمال زیاد ته دیگ آن میسوزد.

۷- همان طور که در ابتدا گفته شد ورژن اصلی استانبولی پلو بدون گوشت است، اما معمولاً با گوشت چرخ کرده هم خیلی خوشمزه میشود اگر خواستید آن را با گوشت چرخ کرده درست کنید گوشت چرخ شده + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک + ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع را در ظرف مناسب بریزد و خوب تفت دهید و در انتها به مخلوط گوجه فرنگی + سیب زمینی + پیاز اضافه کنید.
چه کار کنیم استانبولی پلو خمیر نشود؟
بعضی در تهیه استانبولی پلو رب را حذف میکنند و فقط از گوجه فرنگی استفاده میکنند، اما اگر بخواهید فقط از آب گوجه فرنگی استفاده کنید، غذای شما کم رنگ میشود و همچنین شاید کمی شفته شود بنابراین کمی رب گوجه فرنگی به غذای شما رنگ و لعاب بیشتری میدهد.
از میان مخلفاتی که در سفره ایرانی هست، ترشی، سیر، دوغ محلی، سالاد شیرازی و ماست بهترین خوردنیها در کنار استانبولی پلو میباشد.
