طرز تهیه دمپختک یا دمی باقالی غذایی ساده، اصیل و خوشمزه

در تهیه دمپختک از گوشت استفاده نمیشود بنابراین یک غذای گیاهی است و برای کسانی که در استفاده از گوشت محدودیت دارند بسیار مناسب میباشد.

مواد اولیه لازم برای تهیه دمپختک برای ۴ نفر
باقالی زرد خشک ۱/۵ پیمانه
پیاز بزرگ ۲ عدد
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری پر
روغن مایع به میزان لازم
نمک به میزان لازم
بیشتر بخوانید
- طرز تهیه آلبالو پلو خاص و مجلسی با فیله مرغ و گوشت قلقلی
- طرز تهیه استانبولی پلو یا دمی گوجه ساده و خوشمزه
-
طرز تهیه کلم پلو تهرانی لذیذ و خوشمزه
طرز تهیه دمپختک
۲- در مرحله بعد پیاز داغ را آماده کنید پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد پس وقتی پیازها را خرد کردید (پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کنید) در روغن فراوان که از قبل داغ شده است سرخ کنید. سپس آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. همیشه برای سرخ کردن پیاز ۱/۳ حجم ظرف را روغن بریزید و برای اینکه پیازها خوب سرخ شوند آنها را کم کم اضافه کنید تا در روغن شناور باشند.
۳- در قابلمه ای، باقلا را با مقداری آب جوش و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد سپس در آبکش بریزید. هنگام جوشیدن، کفِ روی آن را با قاشق جمع کنید و دور بریزید.
۴- داخل تابه مقداری روغن بریزید زردچوبه را به آن اضافه کنید وقتی بوی خامی زردچوبه گرفته شد پیاز داغ را هم به آن اضافه کنید بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
۵- حالا باقالی + نیمی از مخلوط پیاز داغ + زردچوبه را به برنج اضافه کنید روی حرارت زیاد بگذارید تا جوش بیاید و آبِ برنج کاملاً تبخیر شود هنگامی که آبِ برنج تبخیر شد، درِ قابلمه را بگذارید و حـرارت را مـلایم کنید تا به مدت ۴۰ دقیقه بپزد و دم بکشد. زمانی که پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و بقیه پیاز داغ را با کمی از پلو مخلوط کنید و سرو کنید. این غذا معمولا با سالاد شیرازی سرو میشود. بعضی از افراد در کنار دمپختک از نیمرو هم استفاده میکنند که در این صورت هم ترکیب خوشمرهای میشود.
