ترنج موبایل
کد خبر: ۴۸۴۹۵۵

گزارش فرارو از بورس تهران در روز چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه اول اردیبهشت‌ماه با ریزش ۱۲ هزار و ۵۲۷ واحدی به رقم یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۶۲ واحد رسید. در این روز شاخص کل ۱.۰۳ درصد و شاخص هم‌وزن ۳۷ صدم درصد کاهش داشت. فارس، فولاد، فملی، شستا، شپنا، وغدیر و شتران امروز بیشترین تاثیر را در ریزش بورس داشتند

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- شاخص بورس در اولی روز اجرای دامنه نوسان منفی سه درصدی، مثل همیشه روند نزولی دارد. این بار قرار است شاخص کل سریع‌تر کاهش پیدا کند. طوری که در ۳۰ دقیقه ابتدای معاملات شاخص کل ریزش شش هزار واحدی را پشت سر گذاشته و تا محدوده یک میلیون و ۲۱۳ هزار واحد عقب‌نشینی کرده است. اغلب نماد‌ها قرمزپوش هستند و در بینشان فملی، فولاد، شپنا، شستا، فارس، شتران و خودرو بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل گذاشته‌اند. تا اینجای کار شاخص کل ۵۰ صدم درصد و شاخص هم‌وزن ۱۲ صدم درصد کاهش پیدا کرده‌اند.

نقشه قرمزرنگ بازار در اولین روز اجرای دامنه نوسان جدید بورس

به گزارش فرارو، در ساعات ابتدایی معاملات امروز چهارشنبه اول اردیبهشت‌ماه، تنها ۱۶ نماد از بین ۲۱۰ نماد بورسی معامله شده، سبزپوش هستند و ۱۹۴ نماد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. در بازار فرابورس هم از بین ۱۲۱ نماد معامله شده، شاهد کاهش قیمت سهام در ۱۰۷ نماد هستیم و ۱۴ نماد روند صعودی در پیش گرفته‌اند. موضوعی که نشان می‌دهد امروز هم مثل روزهای گذشته نه‌تنها اکثریت بازار روند نزولی دارد بلکه تعداد نمادهای سبزرنگ به حدی محدود است که می‌توان از تک تک آنها اسم برد.

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰
نقشه بازار در ابتدای معاملات روز چهارشنبه اول اردیبهشت‌ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)

نقشه بازار بعد از یک روز استراحت، دوباره قرمزپوش شده. این بار قیمت سهام شرکت‎‌ها به جای دو درصد، سه درصد کاهش پیدا کرده و همچنان شاهد تشکیل صف‌های فروش سنگین هستیم. در گروه صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF که بیشترین معاملات را به خود اختصاص می‌دهند، مشتریان دارا یکم همچنان به تغییر روند امیدوارند و به همین خاطر به کاهش قیمت کمتر از یک درصد بسنده کرده‌اند اما پالایش بیش از دو درصد ارزش خود را از دست داده. در گروه بانک‌ها که دیروز کارنامه خوبی از خود به جا گذاشته بودند، امروز شاهد تشکیل صف فروش برای وبصادر، معاملات وبملت، وملل و پاسار در نزدیکی قیمت روز گذشته و روند نزولی در دیگر نمادهای بانکی هستیم. خودرویی‌ها طبق معمول در صف فروش قرار دارند و قیمت سهام خودرو، خساپا، خگستر و ... سه درصد کاهش پیدا کرده است. در گروه فلزات اساسی لیدرها یعنی فولاد و فملی حدود یک درصد کاهش قیمت دارند، اما دیگر نمادها مثل ذوب، فاسمین، فایرا و کاوه و ... شاهد تشکیل صف فروش هستیم. فخوز و فنوال از معدود نمادهای سبز فلزی به حساب می‌آیند. هر چهار پالایشگاه بزرگ یعنی شپنا، شتران، شبریز و شبندر در کنار شبهرن شاهد تشکیل صف فروش هستند. شستا خود را در نزدیکی قیمت روز گذشته نگه داشته اما دیگر شرکت‌های سرمایه‌گذاری سه درصد ارزش سهامشان را از دست داده‌اند. دیگر گروه‌های بازار سرمایه از جمله دارویی‌ها و محصولات شیمیایی عموما قرمزرنگ و دارای صف فروش هستند. از معدود نمادهای سبز بازار می‌توان به صبا، معیار، تاصیکو، اپال، ولانا، شفن و جم اشاره کرد.

افزایش دامنه نوسان تاثیری در صف‌های فروش نداشت

تا پایان معاملات امروز ۴۴۹ نماد با صف فروش مواجه شدند. این تعداد سهم ۷۶ درصدی از کل بازار سرمایه دارند و مجموع ارزش صف آن‌ها حدود پنچ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان بود. این یعنی افزایش یک درصدی دامنه نوسان نه در تعداد و نه در ارزش صف‌های فروش تغییری ایجاد نکرده است. در بازار امروز ۱۲ نماد با احتساب بازار پایه صف خرید داشتند و ارزش صف آن‌ها نهایتا ۱۳۰ میلیارد تومان بود.

غگیلا و شصدف راه خودشان را می‌روند

در بازار قرمزرنگ بورس و فرابورس امروز تنها دو نماد صف خرید داشتند. غگیلا با صف ۳۵ میلیاردی و شصدف با صف ۱۲ میلیاردی مثل همیشه راهشان را از راه دیگر نماد‌های بازار جدا کردند و با کمترین حجم معاملات شاهد تشکیل سنگین‌ترین صف خرید بودند.

بنو؛ سنگین‌ترین صف فروش بازار

امروز هزار و ۴۶۵ نفر از سهامداران بیمه تجارت نو حدود ۵۶ میلیون سهام خود را به ارزش ۱۷۵ میلیارد تومان به فروش گذاشتند و تا پایان معاملات خریداری برای آن پیدا نشد. اتفاقی که باعث شد بنو در صدر فهرست سنگین‌ترین صف‌های فروش قرار بگیرد. کویر با صف ۱۶۲ میلیارد تومانی پشت سر او حرکت می‌کند و سمگا با صف فروش ۸۲ میلیاردی در رتبه سوم ایستاده است. شپنا، غصینو، کاذر، سنیر، خساپا، ثنوسا، خگستر، غدام، اخابر، فرزین، قثابت و رافزا از دیگر نماد‌های دارای صف فروش بودند که ارزش صف آن‌ها به بیش از ۴۰ میلیارد تومان می‌رسید.

ریزش ۱۲.۵ هزار واحدی شاخص کل در اولین روز ماه

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه اول اردیبهشت‌ماه با ریزش ۱۲ هزار و ۵۲۷ واحدی به رقم یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۶۲ واحد رسید. در این روز شاخص کل ۱.۰۳ درصد و شاخص هم‌وزن ۳۷ صدم درصد کاهش داشت. فارس، فولاد، فملی، شستا، شپنا، وغدیر و شتران امروز بیشترین تاثیر را در ریزش بورس داشتند.

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰
نقشه بازار در پایان معاملات روز چهارشنبه اول اردیبهشت‌ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)

نقشه بازار در ساعات پایانی بازار امروز نشون می‌دهد حدود دو سوم معاملات بازار سرمایه به صندوق‌های ETF اختصاص داشت. در بین آن‌ها دارا یکم سه درصد و پالایش چهار درصد ارزش خود را از دست دادند و دیگر صندوق‌های سهامی نیز چندان شرایط مساعدی نداشتند. بانک‌ها امروز روند روز گذشته خود را ادامه ندادند. وبملت، وملل، وپاسار و وکار با قیمت روز گذشته معامله شدند و دیگر نماد‌ها عموما صف فروش داستند. تقریبا شرایط برای خیلی از گروه‌های کوچک و بزرگ بازار به همین شکل بود. به جز گروه سیمان که امروز انگار با یک انقلاب بزرگ روبرو شده باشد، شاهد ریزش شدید قیمت سهام نماد‌ها بودیم. امروز خیلی از نماد‌های سیمانی بعد از افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف مبنی بر افزایش قیمت سیمان بدون محدودیت دامنه نوسان بازگشایی شدند و قیمت سهام آن‌ها تا ۶۷ درصد ریزش داشت! البته ناظر بازار این مدل بازگشایی را تایید نکرد و معاملات خیلی از نماد‌هایی که ریزش سنگین تجربه کرده بودند، باطل شد.

کاهش دوباره ارزش معاملات روزانه

معامله‌گران بورس امروز حدود پنج میلیارد و ۵۲۸ هزار سهام و اوراق مالی را در قالب ۲۳۷ هزار معامله به ارزش سه هزار و ۹۰۲ میلیارد تومان دادوستد کردند. موضوعی که نشان می‌دهد ارزش معاملات امروز بورس نسبت به روز گذشته حدود هزار میلیارد تومان کاهش داشته است. شستا، وبملت، فملی، وتجارت، فولاد، خودرو و برکت پرتراکنش‌ترین نماد‌های بورس و آریا، بگیلان، صبا، شگویا، بپیوند، ذوب و سرچشمه پرتراکنش‌ترین نماد‌های فرابورس بودند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۳۱ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات