انتقاد قرائتی از دولتهای نهم و دهم
حجتالاسلام تقی قرائتی از در اختیار قرار نگرفتن اعتبارات برای ساخت مسجد در دولتهای نهم و دهم انتقاد کرد.
مدیر موسسه مسجد گفت که دولتهای گذشته منابع مربوط به مساجد را در بین نهادهای مختلف تقسیم میکردند، اما دولتهای نهم و دهم تمام کمکها را در سازمان اوقاف و امور خیریه متمرکز کرده است.
به گفته آقای قرائتی، "هیچ کجا دیگر" نمیتواند اعتباری را در اختیار مساجد قرار دهد.
در همین حال، وی میگوید که اگر از دولت کمک نمیخواهیم، توقع اذیت قانونی آن را هم نداریم.
وی این سخنان را در همایش بانیان مسجدساز سراسر کشور که در مجتمع فرهنگی وهنری یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران ایراد کرده است.
مدیر موسسه مسجد با بیان اینکه "همه چیز ما حتی مردن ما امروز دولتی است" میگوید که حرفی برای برای مردمی شدن مساجد نیست.
وی میافزاید مساجد راهها را که نباید مردم بسازند این برای جمهوری اسلامی زشت است.
قرائتی، ساخت راهآهن رضاشاه پهلوی و احداث نمازخانه در آن را مثال میزند و میگوید اکنون دولت جمهوری اسلامی وقتی راه آهن میسازد نمازخانه احداث نمیکند.
مدیر موسسه مسجد تاکید میکند که مسجد خانه و محل زیارت خداست و نباید برای احداث آن جلوی کسی دست دراز کرد و از دولت کمک خواست.
وی با اشاره به تخریب مساجد در دفاع مقدس یا زلزلهها، از عدم بازسازی و تعمیر آنها انتقاد میکند.
این چهره رسانهای از تخریب مساجد و عدم جبران آن در روستاها برای طراح هادی و توسعه روستاها و تعریض خیابانها در آن نیز انتقاد کرد.
وی تاکید میکند که "همه کس لیاقت مسجدسازی را ندارد و هر کسی در این دنیا مسجدی احداث کند خداوند در روز قیامت خانهای برای او برپا میکند."
اشکال شرعی
حجتالاسلام قرائتی از کرایه دادن مساجد برای مصارف مختلف نیز انتقاد کرد.
به گفته آقای قرائتی، کرایه دادن مساجد برای پخت غذا و مصارف دیگر "نوعی جرم است و اشکال شرعی دارد."
وی میگوید که متاسفانه این مسئله در برخی مساجد قم و تهران مد شده است.
به نوشته مهر، رئیس ستاد نماز از آنچه که "گدایی مساجد" خواند نیز انتقاد میکند و میافزاید اگر متولیان و خادمان مسجد ، این مکان مقدس را به خوبی اداره و مدیریت کنند مردم از آنها حمایت میکنند.
آقای قرائتی معتقد است که مسجدساختن به گنبد و بارگاه نیست. مسجدساختن به خرید لوسترهای چند میلیونی نیست، بلکه به اندازهای که شما زمین را نرم کنید مسجد ساخته اید.
رویکرد فرهنگی دولت
انتقادات قرائتی در حالی است که محمود احمدینژاد، رئیسجمهور اسلامی ایران بارها گفته است که دولتهای وی برخاسته از مسجد و فرهنگ مسجدی است. رئیسجمهور اعلام کرده که رویکرد دولت دهم، رویکردی فرهنگی است که مسجد در آن نقشی محوری دارد.
رئیسجمهور در مجلس شورای اسلامی گفته بود که علاوه بر بودجههای معمول بخش فرهنگ که در سال 88 به حدود 3 هزار و 400 میلیارد تومان بالغ میشود، 1500 میلیارد تومان به بخش فرهنگ اختصاص داده شد که 900 میلیارد تومان آن برای کارهای نرم افزاری فرهنگ و توسعه تولید و محتوای فرهنگی و 600 میلیارد تومان هم برای زیرساختهای فرهنگی اختصاص مییابد.
به گفته وی، «برای افزایش نشاط اجتماعی و توسعه مراکز فرهنگی از جمله سینماها، مصلاها، مساجد، مراکز نمایشی، حوزههای علمیه و همه کانونهایی که به طور خاص مسئولیت فرهنگی دارند، بودجه پیشبینی شده است.»
اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر و مشاور رئیسجمهور نیز روز پنجشنبه گفت که حوزه فرهنگي در دولت نهم بهخصوص در فعاليتهاي ديني مانند گسترش مدارس ديني و توجه به مساجد پيشرفت چشمگيري داشته است.