bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۳۳۷۸۰

برنامه جدید اردوغان برای مقابله با تورم چیست؟

برنامه جدید اردوغان برای مقابله با تورم چیست؟

اردوغان دستور داده از فردا مالیات بر ارزش افزوده کالا‌های اساسی و مواد غذایی ۷ درصد کاهش یابد، علاوه بر آن از شرکت‌های تولیدی خواسته قیمت‌ها ۷ درصد پایین بیاورند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

ترکیه مالیات بر ارزش افزوده کالا‌های اساسی و مواد غذایی را با هدف مقابله با تورم گسترده در این کشور کاهش داد. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده علاوه بر کاهش مالیات بر ارزش افزوده، دولت از شرکت‌ها و صنایع غذایی می‌خواهد که قیمت‌ها را تا ۷ درصد کاهش دهند. آنطور که این رسانه اعلام کرده، قرار است کاهش مالیات بر ارزش افزوده از فردا دوشنبه اجرایی شود.

به گزارش فارس، اردوغان اعلام کرده که مالیات بر ارزش افزوده در محصولات غذایی از ۸ درصد به یک‌درصد کاهش پیدا می‌کند و براساس این گزارش آمار‌های رسمی ماه ژانویه نشان می‌دهد که تورم در این کشور به ۴۸.۶۹ درصد افزایش یافته،، اما برخی می‌گویند که رقم‌های واقعی بسیار بالاتر از اینهاست و حتی بیش از ۱۱۵ درصد می‌باشد. این در حالی است که اردوغان تأکید می‌کند که اجازه نخواهیم داد تورم در ترکیه بیش از این بر مردم فشار بیاورد.

منتقدان دولت اردوغان می‌گویند که این کشور به دلیل سیاست‌های اشتباه اردوغان و در اصرار و پافشاری وی به کاهش نرخ بهره این مشکلات را تحمل می‌کند. اردوغان بر این باور است که نرخ بهره بالا در کشور عامل تورم بوده، در حالی که مخالفان آن‌ها این تئوری را قبول ندارند.

براساس این گزارش، ارزش لیر ترکیه در هفته جاری با ۱۳.۴۹ در برابر دلار بود و همچنان ارزش پول این کشور در جایگاه پایینی است اگرچه نسبت به ماه دسامبر که ۱۸.۳۶ در برابر دلار بود اندکی تقویت شده است.

علاوه بر این، بزرگترین مشکل خانوار‌های این کشور افزایش قیمت انرژی است، با این حال مقامات این کشور تعرفه برق را در اول ژانویه افزایش دادند. با این حساب قیمت انرژی برای بسیاری از خانوار‌ها تا ۵۰ درصد و برای مشاغل تا ۱۲۷ درصد رشد داشت. فشار قیمت بالای انرژی به حدی است که بسیاری از مشاغل کوچک و حتی رستوران‌داران برای اعتراض به افزایش قیمت‌ها تعرفه‌های انرژی خود را در شبکه مجازی به اشتراک می‌گذارند و با این کار اعتراض خود را اعلام می‌دارند.

مقامات ترکیه اخیراً برای نجات اقتصاد این کشور سپرده‌گذاری با پول ملی را تبلیغ می‌کنند. آن‌ها همچنین کلیپ‌هایی را در رسانه ملی خود برای تشویق مردم به این کار به نمایش گذاشته‌اند. اردوغان تأکید دارد که برای کاهش تورم باید اقبال به پول ملی بیشتر شود. در کنار آن استفاده از طلا را به عنوان سرمایه‌گذاری تأکید می‌کند.

نورالدین نباتی وزیر اقتصاد و خزانه‌داری ترکیه مردم را تشویق می‌کند که در کنار ارز ملی به ذخیره‌سازی طلا هم اهتمام داشته باشند.

مشکلات ترکیه در یکسال گذشته با افزایش تورم آغاز شد، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور معتقد بود بالا بودن نرخ بهره مشکل اصلی اقتصاد این کشور است، اما مقامات اقتصادی این کشور نه تنها قبول نداشتند بلکه اعتراض می‌کردند که ایشان اقتصاد نخوانده و نباید در این موضوعات دخالت کند، اردوغان چندین مقامات اقتصادی این کشور را در دو سال گذشته بر کنار کرده، اما مشکلات اقتصادی ترکیه همچنان به همان پاشنه می‌چرخد.

ترکیه وارد کننده انرژی است و بالا رفتن قیمت انرژی از جمله نفت و گاز فشار زیادی را به این کشور وارد کرده است. اعتراضات خیابانی در ماه‌های گذشته در این کشور بار‌ها و بار‌ها اتفاق افتاد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین