bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۰۷۹۹
حمیدرضا افشار کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو

روند نزولی بازار سهام تا چه زمانی ادامه دارد؟

روند نزولی بازار سهام تا چه زمانی ادامه دارد؟

افشار با تاکید بر اینکه در این محدوده بنظر می‌رسد که بازار نیاز به استراحت و اصلاح چه در بعد زمانی و چه قیمتی داشته باشد، گفت: البته با توجه به وضیت نرخ ارز و افزایش تورم این اصلاح بورس موقتی خواهد بود و نمی‌توان ریزشی را برای بورس متصور بود، این درحالیست که باید توجه داشت اجماع نظرات فعالان به ادامه روند صعودی است و با توجه به تورم بالای امسال، همچنین افزایش قیمت دلار و...، می‌توان انتظار داشت که بازار سهم به سقف قبلی خود در سال ۹۹ و تا پایان سال دست پیدا کند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
فرارو- بورس تهران بعد از اینکه نتوانست از سد مقاومت روانی ۱.۶ میلیون واحدی عبور کند، وارد اصلاح شد، اما این اصلاح به نوعی از جنس نوسانی است و نمی‌توان انتظار داشت که بورس وارد فاز نزولی بلند مدت باشد، این درحالیست که به نظر می‌رسد با شروع فصل تابستان نیز می‌توان منتظر روند رو به رشد بازار سهام بود.

به گزارش فرارو، کارشناسان بازار سهام معتقدند، افزایش قیمت کالا‌های مصرفی از ابتدای سال تاکنون یک محرک برای ادامه رشد بورس قلمداد می‌شود، طبیعتا با افزایش نرخ فروش محصولات شرکت‌های بورسی، آن‌ها با کاهش فروش و تولید مواجه خواهند شد، اما با توجه به افزایش انتظارات تورمی و همچنین جبران عقب‌ماندگی بورس از سایر بازار‌های سرمایه، می‌توان بازدهی ۵۰ درصدی را برای بازار سهام در سال جاری پیش‌بینی کرد.

البته باید به این نکته مهم اشاره کرد که این افزایش قیمت سهام به مانند سال ۹۹ نخواهد بود، بلکه روند بازار به صورت پیوسته و آهسته به رشد خود ادامه خواهد داد، تحقق این موضوع در صورتی است که شرایط موجود در فضای سیاسی و اقتصادی کشور ثابت بماند.

همچنین پول داغی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد باید با برنامه‌ریزی مناسب جذب بورس شود تا از یک سو، تورم بسیار کمتری به وجود آید و از سوی دیگر موجبات رونق بازار سهام را فراهم آورد، این درحالیست که تجربه تلخ ضرر‌های هنگفت مردم در بورس باعث شده افراد برای ورود مجدد به صورت با تردید مواجه شوند.

اصلاح بورس؛ روند نزولی بازار سهام تا چه زمانی ادامه دارد؟اصلاح بازار سهام موقتی است
حمیدرضا افشار کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بازار سرمایه از بهمن سال گذشته دوباره بر مدار صعود قرار و جان دوباره‌ای گرفته است، اظهار داشت: در اکثر گروه‌ها و صنایع بورسی شاهد شکسته شدن کانال نزولی و شروع روند جدید صعودی بودیم، دو گروه پالایشی و خودرویی لیدر این حرکت بودند و بعد از آن نوبت به بقیه صنایع رسید تا کام سهام‌داران خود را شیرین کنند.

وی افزود: از ابتدای سال نیز گروه غذایی و زراعتی گل سرسبد بازار بودند و چرخش نقدینگی به گونه‌ای بود که اکثر سهم‌ها از رشد اخیر منتفع شدند. این درحالی است که از بهمن‌ماه و با رشد حجم معاملات، در پی افزایش قیمت جهانی نفت و همچنین تورم قابل پیش‌بینی بود که در سال ۱۴۰۱ بورس روند رو به رشدی را تجربه خواهد کرد. در چنین شرایطی شاخص کل بورس تا محدوده ۱ میلیون و ششصد هزار بی‌وقفه رشد کرد.

افشار با تاکید بر اینکه در این محدوده بنظر می‌رسد که بازار نیاز به استراحت و اصلاح چه در بعد زمانی و چه قیمتی داشته باشد، گفت: البته با توجه به وضیت نرخ ارز و افزایش تورم این اصلاح بورس موقتی خواهد بود و نمی‌توان ریزشی را برای بورس متصور بود، این درحالی است که باید توجه داشت اجماع نظرات فعالان به ادامه روند صعودی است و با توجه به تورم بالای امسال، همچنین افزایش قیمت دلار و...، می‌توان انتظار داشت که بازار سهم به سقف قبلی خود در سال ۹۹ و تا پایان سال دست پیدا کند.

این فعال بازار سهام با اشاره به اینکه بورس برای ادامه رشد خود نیاز به نقدنگی هوشمند و تازه نفس دارد اضافه کرد: با توجه به اتفاقات سال ۹۹ و ۱۴۰۰ که بورس یک ریزش وحشتناک را تجربه کرد، بعد از این اتفاقات سرمایه‌گذاران بازار با احتیاط بسیار زیادی اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس کرده‌اند و علیرغم رشد اخیر می‌توان گفت که نقدینگی‌هایی از بازار خارج شده بودند، دوباره بازنگشته‌اند.

افشار خاطرنشان کرد: اصلاح بازار سهام آن هم در این مقطع با توجه به رشد اخیری که بازار با آن روبرو بود، چیز عجیبی نیست، زیرا بورس نمی‌تواند دیگر به صورت شارپ و سریع مدام رشد کند، زیرا نیاز است که بازار بعد از عدم عبور از مقاومت ۱.۶ میلیون واحدی دست به دست شود، تا نقدینگی تازه‌نفس جایگزین پول‌هایی شود که حداقل یک رشد ۵۰ درصدی را تجربه کرده‌اند. از سویی تا زمانیکه حجم معاملات در بورس بالا بوده، جای نگرانی چندانی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به افزایش قیمت کالا‌های اساسی و مصرفی مردم که از ابتدای سال تاکنون رخ داده، باید منتظر افزایش تورم بود، طبعا در چنین وضعیتی انتظارات تورمی با رشد روبرو می‌شود، بر این اساس با توجه به عقب‌ماندگی بازار سهام نسبت به سایر بازار‌های موازی از لحاظ بازدهی، می‌توان پیش‌بینی کرد در سالجاری بورس می‌تواند بیشترین رشد را در بین بازار‌های سرمایه‌ای به ثبت برساند، حال باید دید که در ادامه سال بازار سهام چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد.