ابراز نگرانی از سفر احمدینژاد به لبنان
حاشیههای یک سفر


فرارو- جنگ تبلیغاتی به راه افتاده بر سر سفر رئیس جمهور ایران به لبنان همچنان ادامه دارد.
به گزارش فرارو پس از مقامات و رسانههای اسرائیلی و برخی از تشکلهای سیاسی لبنان حال نوبت به دولت آمریکا رسیده است تا از سفر قریب الوقوع رئیس جمهور ایران به لبنان ابراز نگرانی کند.
فلیپ کروالی سخنگوی وزارت خارجه ایالت متحده آمریکا دیروز سه شنبه به خبرنگاران گفت که در حاشیه اجلاس سازمان ملل متحد هیلاری کلینتون در دیدار با رئیس جمهور لبنان، میشل سلیمان درباره سفر محمود احمدینژاد گفتوگو کرده است.
به گفته کروالی در این دیدار کلینتون نگرانیهای آمریکا از انجام این سفر را به سلیمان بیان کرده است.
سفر محمود احمدینژاد به لبنان که این روزها به یکی از چالشیترین مسایل جهانی تبدیل شده است احتمالا در روزهای 21 و22 مهرماه انجام شود. این سفر دو روزه اولین سفر رسمی احمدینژاد به لبنان است.
بسیاری از ناظران غربی انجام این سفر را در شرایطی که اوضاع داخلی لبنان به دلیل اختلافات به وجود آمده بر سر ترور رفیق حریری پیچیده است، مناسب ارزیابی نکردهاند؛ به خصوص اینکه این روزها برخی از گروههای سیاسی لبنانی انگشت اتهام را به سوی حزب الله نشانه گرفته و این حزب را مسئول ترور حریری معرفی میکنند.
در رابطه با این سفر حتی برخی از منابع خبری داخلی نیز سفر اخیر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به ایران را به تحولات لبنان مرتبط دانستند. این منابع گفتند که اسد در دیدار با احمدینژاد از وی خواسته است تا سفر خود به لبنان را به تعویق بیاندازد.
همچنین گفته میشود که در آستانه سفر احمدینژاد، نیروهای نظامی اسرائیلی در مرز آبی لبنان و اسرائیل چندین گلوله توپ شلیک کردهاند که به عقیده کارشناسان میتواند به پیامی از سوی تلآیو تعبیر شود.
در حالی که رسانههای خارجی تبلیغات منفی علیه این سفر آغاز کردهاند، سفیر ایران در لبنان دلایل دیگری برای انجام این سفر ذکر میکند.
به گفته غضنفر رکن آبادی حمایت از وحدت لبنان و شناخت و پيگيری مناسبات اقتصادی و تجاری ميان دو كشور از مهمترین دلایل سفر رئیس جمهور به این کشور است. از سویی دیگر انتظار می رود كه جمهوري اسلامی در جريان سفر احمدی نژاد كمك های نظامی و دفاعی خود برای تجهيز ارتش و همكاری های نفتی و برق به ويژه حل مشكل برق در لبنان را عرضه كند.
در همین راستا برخی از منابع خبری اسرائیلی ادعا کردهاند که احمدینژاد در جریان سفر خود از جنوب لبنان و روستای بنت جمیل و پایگاههای حزب دیدار میکند و به نشانه همبستگی با انتفاضه مردم فلسطین به سوی سرزمینهای اشغالی سنگ پرتاب میکند.
در همین باره غضنفر رکن آبادی سفیر ایران در لبنان با رد ادعای رسانههای عربی و غربی در رابطه با برنامه سفر رئیس جمهورگفت: «هنوز برنامه ای در رابطه با جزئیات سفر، نهایی نشده است.»
در همین حال در تحلیلی متفاوت یک کارشناس مسایل خاورمیانه دلیل سفر رئیس جمهور به لبنان را سرپوش گذاشتن به مسایل داخلی عنوان کرد.
محمد شریعتی دهاقان در گفتگو با آفتاب با حساس ارزیابی کردن سفر احمدینژاد به لبنان گفت: «آقای احمدینژاد به این سفر نیاز دارد تا با مانور دادن و تبلیغات بر روی این سفر بر بسیاری از کمبودها و مشکلات داخلی به خصوص در حوزه مسائل اقتصادی و سیاسی سرپوش بگذارد. استقبال مردمی بهخصوص درجنوب لبنان برای دولت و شخص آقای احمدینژاد بسیار مهم است و از موضعگیریهایی که انجام میدهند بسیار روشن است که میخواهد این سفر حتما انجام شود.»
وی همچنین درباره احتمال انجام نشدن این سفر لحن تبلیغات را موثر دانست و عنوان کرد که اگر تبلیغات علیه این سفر بالا گرفت یقینا این سفر انجام نمیگیرد.
واکنشها به سفر احمدینژاد
چندان جای تعجب نیست که اولین واکنشها به خبر سفر احمدینژاد از سوی رسانههای اسرائیلی صورت گرفته باشد.
روزنامه هاآرتص در این رابطه طی ارائه یک پیشنهاد عجیب و غیرمعقول از دولت اسرائیل خواست تا در جریان این سفر احمدینژاد را ربوده و به دلیل اظهاراتش درباره هولوکاست، وی را محاکمه کند.
منابع ديگر اسرائیلی با استناد به آنچه اخبار رسيده از لبنان ذكر شده، اعلام كردند قرار است احمدینژاد در سفر خود به جنوب لبنان ضمن افتتاح يك مركز تفريحی بنام «بوابة فاطمه» در حمايت از انتفاضه مردم فلسطين سخنرانی كند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این مطالب، در خواست ربودن احمدینژاد را در راستای تخریب سفر رئیس جمهور ارزیابی کرد.
مهمانپرست افزود: «برنامه های سفر در حال دنبال شدن است و جزئیات آن در دست بررسی قرار دارد و بر اساس تصمیم اقدام خواهد شد.»
همچنین در این رابطه ائتلاف 14 مارس بزرگترین فراکسیون پارلمانی لبنان که گفته میشود نزدیک به عربستان سعودی است با انتشار بیانیهای نسبت به نتایج سفر احمدینژاد ابراز نگرانی کرد.
از سوی دیگر رئیس جریان ملی آزاد لبنان ضمن حمایت از سفر رئیس جمهوری ایران به کشورش مخالفت با آن را وقیحانه خواند.
میشل عون افزود که ایران همواره حامی لبنان به ویژه در بازسازی بوده است.