bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک به؛ کیک خوشبوی پاییزی

طرز تهیه کیک به؛ کیک خوشبوی پاییزی

کیک به یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که به دلیل داشتن میوه به در ترکیباتش بافتی لطیف و عطر و بوی بسیار دلچسبی دارد.

فراروـ کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک به ازجمله کیک‌های میوه‌ای است که برای تهیه آن از میوه به تازه استفاده می‌شود و به همین دلیل عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد. در این فصل که میوه به کم کم از راه می‌رسد، مناسب‌ترین زمان برای پخت این کیک خوشمزه و خوشبوست؛ پس دست به کار شوید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک به همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های پخت کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک به

آرد سفید قنادی: ۲ لیوان
تخم مرغ: ۳ عدد
شکر: ۱ لیوان
ماست هم زده (سفت): یک چهارم لیوان
روغن مایع: سه چهارم لیوان
پوره به: یک لیوان سرخالی
پودر دارچین: یک چهارم قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذا خوری

نکات مهم برای تهیه هر نوع کیک در منزل

نکات مهم پخت کیک
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.
 
۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.
 
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
 
به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
 
۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.
 
ترازو
اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
 
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
 
۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
قالب کیک
۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.
 
۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.
 
۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

طرز تهیه کیک به

کیک به
۱ ـ برای شروع کار ابتدا باید پوره به را تهیه کنید. میوه به را پوست و سپس خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. نصف لیوان آب اضافه کنید و اجاق گاز را روشن کنید تا به کم کم با آب بپزد و نرم شود. بعد از اینکه آب قابلمه کشیده شد و به پخت، آن را با گوشتکوب برقی یا دستی کاملا له کنید تا شبیه پوره شود؛ سپس ظرف را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد و به دمای محیط برسد.
 
۲ ـ تخم مرغ‌ها را همراه با شکر و پودر دارچین داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن برقی به مدت ۶ دقیقه با دور تند هم بزنید تا شفاف و کش‌دار شود.
 
۳ ـ در مرحله بعد ماست هم‌زده (ماستی که سفت باشد و آب نداشته باشد) را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید؛ سپس روغن مایع را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید و همزن را کنار بگذراید.
 
۴ ـ آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده‌اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت به صورت دورانی هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کیک حل شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد.
 
۵ ـ در مرحله آخر پوره به را که کاملا خنک شده است، به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک خیلی آرام هم بزنید تا مخلوط شود. کف قالب مورد نظرتان را کاغذ روغنی پهن کنید و دیواره‌ها را با کره سرد چرب کنید؛ سپس کمی آرد بپاشید. حالا مایه کیک را داخل قالب بریزید و قالب کیک را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بگذراید تا بپزد و پف کند. بعد از اینکه کیک پخت، اجازه بدهید تا کاملا خنک شود؛ سپس کیک را از قالب جدا کنید. برای تزیین این کیک خوشمزه می‌توانید از مربای یا مارمالاد به استفاده کنید، نوش جان.
bato-adv
bato-adv
bato-adv