سبزی ترخون یکی از گیاهان معطر پر استفاده در صنایع غذایی است و به علت افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از گذشته تاکنون به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ترخون سبزی با طبع گرم و خشک است و موجب کاهش فشارخون هم میشود. ترخون منبع خوبی از آهن، کلسیم و منگنز و همچنین دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای A و C است.
از مهمترین خواص ترخون کاهش درد دندان و لثه است و جویدن ترخون موجب جلوگیری از خونریزی لثه و التیام زخمهای دهان می شود؛ وجود مادهای موسوم به اوژنول در سبزی ترخون علت تسکین درد دندان است.
همچنین مصرف ترخون برای درد مفاصل مفید و بهتر است همراه غذا خورده شود و کوبیده آن به صورت ضماد استفاده شود.
خوردن ترخون برای تسکین دل درد و دردهای معده بر اثر غذا و پرخوری هم مفید است، به طور کلی ترخون، مقوی دستگاه هاضمه است و همچنین نفخ و باد شکم را دفع میکند.
ترخون قدرت دفاعی بدن را نیز در برابر برخی ویروسها و باکتریها افزایش میدهد.
از دیگر خواص ترخون تقویت اعصاب است، به این منظور از دم کرده آن باید استفاده شود. خوردن چای ترخون، خستگی را از بین میبرد، اعصاب را آرام میکند و میتواند راه حل خوبی برای مشکلات بیخوابی باشد.
استفاده از دم کرده ترخون برای درمان نقرس، دردهای روماتیسمی مفید است.
از سوی دیگر گیاه ترخون در درمان مارگزیدگی هم مفید است. ترخون، دارای خواص آنتیاکسیدانی فراوانی است که میتواند در خنثیسازی موادی موسوم به رادیکالهای آزاد کمک کند.
با وجود همه محاسن ترخون، این گیاه برای گرم مزاجان مضر است و زیادهروی در خوردن آن مشکلاتی را به وجود میآورد. این گیاه برای سینه خوب نیست بنابراین باید آن را با عسل میل کرد.
همچنین مصرف طولانی مدت این سبزی میتواند موجب ایجاد سرطان شود که به دلیل استراگول موجود در آن است؛ به دلیل وجود استراگول در ترخون و تاثیر آن بر جنین و ایجاد ناهنجاری در آن، زنان باردار نباید از آن استفاده کنند.