کوفته قلقلی با مرغ نوعی کوفته است که با گوشت چرخ کرده مرغ تهیه میشود و همراه با سس مخصوص آن نوعی خورش خوشمزه و مجلسی است.
فراروـ مرغ در سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئینهای بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده میشود. مرغ در انواع خورشها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراکها استفاده میشود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش و خوراک رواج بیشتری دارد. کوفته مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و جذابی است که میتوانید آن را به عنوان یک غذای جدید در برنامه غذایی خانواده بگنجانید. این غذا را میتوانید هم با برنج و هم با نان سرو کنید.
به گزارش فرارو، کوفته به طور کلی غذایی محبوب و لذیذ است که به صورت معمولا با گوشت چرخ کرده گاو یا گوسفند تهیه میشود. ما در این مطلب به آموزش کوفته قلقلی با مرغ پرداختهایم که همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
فلفل دلمهای: نصف یک عدد
سیر: ۳ حبه
جعفری خرد شده: یک دوم پیمانه
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا: به میزان لازم
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
آرد گندم: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
زرشک: ۳ قاشق غذاخوری سرپر
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن
روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
همیشه سعی کنید از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض میشود. اصلأ لازم نیست زرشک به اندازهای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس میدهد و تیره میشود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را میگیرد و در عین حال به براقتر شدن آن هم کمک میکند؛ بنابراین درصورت تمایل میتوانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.
نکته مهم دیگر در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمیشود. برای شستن زرشک ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، میبینید که داخل کاسه پر از شنریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.
۱ ـ برای شروع کار ابتدا سینه مرغ بدون استخوان را داخل دستگاه مخلوط کن بریزید و یک دقیقه بزنید تا کاملا له شود. میتوانید برای این کار از چرخ گوشت هم استفاده کنید.
۲ ـ سینه مرغ له شده را داخل یک کاسه بریزید؛ سپس پیاز را رنده کنید و آب اضافهاش را بگیرید و بعد به مرغ اضافه کنید. فلفل دلمهای و سیر را رنده کنید و همراه با جعفری خرد شده، آرد گندم، نمک، فلفل سیاه و پاپیرکا به ترکیب بالا اضافه کنید و همه مواد را با هم خوب ورز بدهید. حالا از مواد به اندازه گردو بردارید و کف دستتان به صورت کوفته گرد کنید و داخل سینی بچینید. کوفته قلقلیهای آماده را به مدت ۴۵ دقیقه داخل یخچال بگذارید.
۳ ـ روغن زیتون را داخل ماهی تابه بریزید و ماهی تابه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید. کوفتههای آماده را داخل روغن بگذراید و اجازه بدهید کمی خودش را بگیرد؛ سپس کوفتهها را زیر و رو کنید تا همه جای آن سرخ شود و بعد کوفتهها را از ماهی تابه خارج کنید.
۴ ـ پیاز را رنده کنید و داخل همان ماهی تابه که کوفتهها را سرخ کردهاید، بریزید. اجازه بدهید پیاز کمی نرم و سبک شود؛ سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه با پیاز تفت بدهید و بعد نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید. در آخر یک تا یک و نیم لیوان آب جوش داخل ماهی تابه بریزید و صبر کنید تا سس به جوش بیاید و بعد کوفته قلقلیهای سرخ شده را داخل سس بچینید و درب ماهی تابه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید تا سس کم کم غلیظ شود. ببیست دقیقه آخر زرشک را به ماهی تابه اضافه کنید و بعد از اینکه سس جا افتاد، اجاق گاز را خاموش کنید. کوفته قلقلی مرغ شما آماده است که میتوانید آن را با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.