bato-adv
bato-adv

(عکس) جفت عجیب کیهانی/ گردش یک غول گازی به دور کوتوله قرمز!

(عکس) جفت عجیب کیهانی/ گردش یک غول گازی به دور کوتوله قرمز!

ستاره میزبان، TOI-۵۲۰۵، تقریباً چهار برابر مشتری است، اما به نوعی توانسته است سیاره‌ای به اندازه مشتری تشکیل دهد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۱

سیارات عجیب و غریب و شگفت انگیز زیادی در خارج از منظومه شمسی وجود دارد که توسعه علوم فضایی به کشف آن‌ها کمک کرده‌است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ساینس‌آلرت، سیاره فراخورشیدی TOI-۵۲۰۵b یک غول گازی تقریباً به اندازه و جرم مشتری است که به دور کوتوله قرمز TOI-۵۲۰۵ می‌چرخد؛ این گردش غیرعادی نیست چراکه همواره سیاره‌ها به دور ستاره‌ها در گردش‌اند.

آنچه غیرعادی است اندازه TOI-۵۲۰۵ است که یک سیاره فراخورشیدی به اندازه مشتری است، مخالف آنچه در فضا در حال رخ دادن است، شعاع این ستاره چهار برابر شعاع سیاره‌اش نیست. علاوه بر این، مدار TOI-۵۲۰۵b به طرز ناخوشایندی نزدیک است و هر ۱.۶ روز یک بار به دور کوتوله قرمز گردش می‌کند.

این یکی از اولین بار‌هایی است که چنین سیاره فراخورشیدی بزرگی در مدار چنین کوتوله قرمز کوچکی یافت می‌شود و ستاره‌شناسان متوجه نشده‌اند که چگونه چنین جفت عجیبی به وجود آمده است.

شوبهام کانودیا، ستاره شناس از مؤسسه علمی کارنگی، می‌گوید: ستاره میزبان، TOI-۵۲۰۵، تقریباً چهار برابر مشتری است، اما به نوعی توانسته است سیاره‌ای به اندازه مشتری تشکیل دهد، که بسیار شگفت انگیز است. "

ستاره‌های کوتوله سرخ کوچکترین ستاره‌های دنباله اصلی هستند که ما می‌شناسیم. جرم، روشنایی و گرمای آن‌ها کم است و در ذخایر هیدروژنشان چنان آهسته می‌سوزند که طول عمر پیش‌بینی‌شده‌شان می‌تواند تریلیون‌ها سال باشد، یعنی بسیار بیشتر از سن ۱۳.۸ میلیارد ساله کنونی کیهان.

از آنجایی که آن‌ها بسیار کوچک و کم نور هستند، کوتوله‌های قرمز را نمی‌توان با چشم غیر مسلح دید. با این حال آن‌ها پرتعدادترین ستاره‌های کهکشان راه شیری هستند. با این حال، از ۵۲۵۰ سیاره فراخورشیدی تایید شده در زمان نگارش این مقاله، تنها ۲۴۰ سیاره به دور ستاره‌های کوتوله سرخ در حال گردش هستند. تنها حدود یک دوجین یا بیشتر از آن‌ها به اندازه مشتری یا بزرگتر هستند.

برچسب ها: سیاره
bato-adv
bato-adv
bato-adv