bato-adv
bato-adv

افشای راز مومیایی کردن اجساد در مصر باستان

افشای راز مومیایی کردن اجساد در مصر باستان

مصریان مومیایی کردن را حدود ۳۴۰۰ سال قبل از میلاد آغاز کردند. حدود ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد هم فهمیدند که برداشتن اندام‌های داخلی به پایین آوردن سرعت تجزیهٔ بدن کمک می‌کند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲

مصریان باستان معتقد بودند که روح فرعون برای سفر به زندگی دوباره به یک کالبد نیاز دارد. به علاوه، اگر اجازه داده می‌شد تا بدن بعد از مرگ بپوسد، روح محکوم می‌شد که تا ابد به تنهایی بگردد.

به گزارش دیجی‌رو، مصری‌ها می‌خواستند از سفر موفق حکمرانشان به جهان دیگر مطمئن باشند، جایی که بر اساس اعتقاد آن‌ها حاکم می‌توانست امنیت مردمش را تا ابد تضمین کند. به همین دلیل آن‌ها شیوهٔ خاصی را به نام مومیایی کردن ابداع کردند که پیکر فرعون و نیز اعضای خانوادهٔ او و اشراف برگزیده را که اجازه ورود به جهان زیرین را داشتند، حفظ می‌کرد. در ادامه با ۲۱ دانستنی درباره‌ی مومیایی و مومیایی کردن با دیجی‌رو همراه باشید.

۱. در مومیایی کردن در مصر باستان، گاهی اوقات از پیاز برای پرکردن حفره‌های بدن استفاده می‌شده است و اغلب هم برای چشم‌ها.

۲. مصری‌ها از مقادیر زیادی کتان برای مومیایی کردن استفاده می‌کرده‌اند. کتان پیچیده شده دور یک مومیایی۸۴۵ متر مربع طول داشته که این میزان برای پوشاندن ۳ زمین تنیس کافی است.

۳. پادشاه رامسس دوم اولین مومیایی‌ای است که پاسپورت دریافت کرده. در قسمت شغل پاسپورت هم نوشته شده پادشاه.

۴. در طی مومیایی کردن در مصر باستان، اندام‌های داخلی از طریق برش طولی‌ای در سمت چپ بدن خارج می‌شدند.

۵. مومیایی‌ها در طی قرون وسطی به دلیل استفاده‌ی دارویی خیلی در اروپا خواهان داشتند. به عنوان مثال اروپایی‌ها یک مومیایی را می‌جوشاندند و از روغن بوجود آمده برای درمان کبودی، شکم درد و بسیاری از بیماری‌های دیگر استفاده می‌کردند.

۶. مشهورترین و محبوب‌ترین مومیایی دنیا احتمالا Vladimir Lenin است. میلیون‌ها بازدیدکننده برای دیدن او به مسکو رفته‌اند.

افشای راز مومیایی کردن اجساد در مصر باستان

۷. در طی مومیایی کردن، مصریان تمام اندام‌های داخلی را به جز قلب خارج می‌کردند. آن‌ها بر این باور بودند که افراد بر اساس قلب‌شان قصاوت می‌شوند.

۸. قدیمی‌ترین مومیایی‌ای که خیلی خوب حفاظت شده، مومیایی‌ای در اروپا به نام iceman است که به مدت بیش از ۵۳۰۰ سال در یخچال‌های رشته کوه‌های آلپ نگه‌داره شده‌بوده‌است.

۹. Tutankhamun تنها مومیایی سلطنتی‌ای است که با تمام جواهراتش دست نخورده مومیایی شده‌است.

۱۰. مصریان باستان حیوانات مختلفی را از جمله گربه‌ها، قوچ‌ها، عقاب‌ها، کروکودیل‌ها، موش‌ها، مارمولک‌ها و حتی تخم حیوانات را هم مومیایی می‌کردند.

۱۱. تفاوت بین مومیایی و اسکلت این است که مومیایی هنوز برخی بافت‌ها مانند مو، عضله‌ها و پوستش را دارد.

۱۲. مومیایی‌ها فقط متعلق به مصر نیستند. آن‌ها از سراسر دنیا آمده و در تمام قاره‌ها یافت شده‌اند.

۱۳. بیش از یک میلیون مومیایی در مصر یافت شده که بیشترشان هم متعلق به گربه‌ها هستند.

۱۴. کلمه‌ی Mummy یا مومیایی از کلمه‌ی فارسی موم گرفته شده است.

۱۵. مصری‌ها مومیایی شدن را به عنوان یک گام مهم در دستیابی به شادی پس از مرگ می‌پنداشتند.

۱۶. مصری‌ها اولین کسانی نبودند که مرده‌ها را مومیایی می‌کردند. حدود ۲ هزار سال قبل از آن‌ها مردمی در آمریکای جنوبی بودند که تمام مرده‌هایشان را –از حمله کودکان و حتی جنین‌ها- مومیایی می‌کردند.

۱۷. تشریح مومیایی‌ها نشان می‌دهد که افراد باستانی هم از بسیاری از بیماری‌های مدرن مانند انسداد عروق، سرطان پروستات، سوء تغذیه، عفونت‌های دستگاه گوارش، سل، زخم معده، آبله و سینوزیت رنج می‌برده‌اند.

۱۸. در سال ۱۹۹۴، ۲ دانشمند با موفقیت روش مصریان باستان را برای مومیایی کردن مردی که از حمله‌ی قلبی درگذشته بود اعمال کردند. طبق گفته‌ی آن‌ها هدفشان مومیایی درست کردن نبوده بلکه بدست آوردن دانش بوده.

۱۹. ماده‌ی اصلی پروسهٔ مومیایی کردن یک نوع نمک بوده که برای خشک کردن بدن استفاده می‌شده‌است.

۲۰. در مصر باستان، حدود ۴۰ روز مومیایی شدن بدن طول می‌کشیده است. در طی آن زمان بدن ۷۵٪ از از وزنش را به دلیل دی‌هیدراته شدن از دست می‌داده است.

۲۱. مصریان مومیایی کردن را حدود ۳۴۰۰ سال قبل از میلاد آغاز کردند. حدود ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد هم فهمیدند که برداشتن اندام‌های داخلی به پایین آوردن سرعت تجزیهٔ بدن کمک می‌کند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv