واکنش حسن روحانی به اظهارات آیتالله جنتی
رييس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه «چه كسي ميتواند كانديدا شود را قانون تعيين كرده است» بر اين نكته كه «شوراي نگهبان موظف است ناظر بر اجراي قانون باشد» تاكيد كرد.
حجتالسلام و المسلمين حسن روحاني در جمع خبرنگاران، با تاكيد بر اينكه «وحدت با يك صفحه كاغذ يا تدوين چند مساله امكانپذير نيست» تصريح كرد: «بايد افكار و اهداف به هم نزديك شوند».
وي با بيان اينكه «هرگونه تلاش براي همگرايي و وحدت اشكال ندارد» افزود: «با توجه به اينكه بحث اصولگرايي امروز به گونهاي است كه هر گروهي ادعا و چارچوبي دارد و با گروه ديگر مقابله ميكند و در عين حال هر دو خود را اصولگرا ميدانند، اگر جمعي دور هم جمع شوند و تلاش كنند، چارچوبي را براي هماهنگي وحدت به وجود آورند، مثبت است، البته اگر شدني باشد».
وي ادامه داد: «بايد ديد اختلافات از كجا نشات گرفته و ريشه آن در كجاست، تا بتوان آن را حل و فصل كرد. پس با يك بيانيه معضل حل نميشود و اختلافات باقي ميماند، ولي اصل تلاش براي ايجاد وحدت و هماهنگي كار مثبتي است».
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه درباره حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس آينده، اظهار كرد: «در انتخابات قانون داريم و همه بايد ملتزم به قانون باشيم، پس اگر قانون شرايطي را براي كانديدا آورده است، همان شرايط بايد مدنظر باشد و هيچ شخصي نميتواند به آن شرايط موردي را اضافه كند؛ بنابران شوراي نگهبان هم موظف است ناظر بر اجراي قانون باشد و نه چيز ديگري و شوراي نگهبان موظف است كاري كند تا قانون دقيقا اجرا شود».
بايد همه در چارچوب قانون همه حركت كنيم
وي همچنين با بيان اينكه «بايد از حضور همه گروهها، تشكلها، انجمنها و احزاب در انتخابات آينده استقبال كنيم» تصريح كرد: «اينكه چه كسي ميتواند كانديدا شود را قانون تعيين كرده است و اينكه چگونه ميشود در صحنه انتخابات حضور يابد، مطابق آن چيزي است كه در قانون تعيين شده پس نبايد فراي قانون سخني بگوييم و نسخهاي بپيچيم و بايد همه در چارچوب قانون حركت كنيم».
وي افزود: «اگر در انتخابات همه گروهها و احزاب شركت كنند، به نفع كشور است و هرچه حضور مردم پررنگتر باشد، آن انتخابات پرشورتر خواهد بود، همانطور كه در انتخاباتهاي گذشته مقام معظم رهبري بر شركت همه و حضور بيشتر مردم تاكيد كردهاند و همچنان نيز بر اين موضوع تاكيد دارند».
اين عضو مجلس خبرگان تصريح كرد: «هرگونه سخن و رهنمودي كه منجر شود گروهي از جامعه ما در انتخابات حضور نداشته باشند، امر مطلوبي نخواهد بود؛ چراكه هرچه حضور در انتخابات بيشتر باشد، به نفع همه است».
مسوولين انتخابات فضاي مناسب براي حضور همه را فراهم كنند
وي در پاسخ به سوالي درباره ميزان آمادگي مردم براي حضور در صحنه انتخابات مجلس آينده نيز توضيح داد: «همه بايد تلاش كنيم فضا را براي حضور مردم به وجود آوريم و اگر فضاي جامعه ما مشكلي دارد، وظيفه مسوولين انتخابات است كه فضاي مناسب براي حضور همه در انتخابات را فراهم كنند».
وي همچنين با بيان اينكه «در انتخابات صحنه را براي حضور يك حزب آماده نميكنيم، بلكه عرصه براي همه بايد آماده شود» تصريح كرد: «جامعه 70 ميليوني كه جمعيتي برابر 50 ميليون آن ميتواند در انتخابات شركت كند، بايد شرايط را براي حضور همه فراهم كند كه اين شرايط با مشاركت مردم و ا عتماد آنها به وجود ميآيد، پس بايد اعتماد كنند كه قانون اجرا ميشود و همه مجري قانون هستند و تخلفي از قانون صورت نميگيرد؛ بنابراين دستگاههاي اجرايي و سه قوه وظيفه دارند شرايط را براي حضور بيشتر مردم فراهم كنند و اين وظيفه همه ماست».
رييس مركز تحقيقات استراتژيك در رابطه با وظيفه نخبگان در عرصه انتخابات و سكوت برخي نيز گفت: «عدهاي سكوت ميكنند، چون هر كس سخني ميگويد عدهاي آماده هستند براي هجمه و تهمت پس بايد اين قبيل اقدامات را از بين برد؛ چراكه وقتي يك رسانه خود را مجاز ميداند، نسبت به هر فردي هر نوع قضاوت و اتهامي بزند، طبيعي است كه عده اي خود را كنار ميكشند».
بايد فضاي اتهام ، تهمت و بهم پريدن را از بين ببريم
وي با تاكيد بر اينكه «بايد فضاي اتهام، تهمت و بهم پريدن را از بين ببريم» خاطرنشان كرد: «اين كه هر گروهي ميخواهد به صورت ديگري ناخن كشد، مطلوب جامعه ما نيست، پس بايد تلاش كنيم فضاي مطلوب و امن براي حضور همه پيدا شود و همه احساس امنيت كنند كه ميتوانند اظهارنظر داشته باشند؛ چراكه از افتخارات جامعه ما اين است كه همه در چارچوب قانون، آزادي بيان نظر و فكر دارند، و اين نبايد از دست رود».
وي همچنين درباره كمرنگ شدن نقش خود در شوراي عالي امنيت ملي توضيح داد: «من در شوراي عالي امنيت ملي عضو هستم و هر وقت جلسه شورا تشكيل شود، شركت ميكنم پس حضور من كمرنگ نيست؛ چراكه در همه جلسات شركت دارم».
همه تلاش كنيم پرونده ايران را از شوراي امنيت بيرون آوريم
روحاني همچنين درباره مذاكرات استانبول اظهارنظر كرد: «اصل مذاكره مطلوب است؛ چراكه ما بايد معضلاتي را كه از نظر سياسي داريم، حل و فصل كنيم».
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار كرد: «همه بايد تلاش كنيم از طريق مذاكرات، تماسها و فعاليتهاي ديپلماتيك پرونده ايران را از شوراي امنيت بيرون آوريم و هدف بايد اين باشد، در حال حاضر فعاليت هستهييمان را انجام ميدهيم، اما مشكل ما اين است كه پرونده ما در شوراي امنيت است، پس وظيفه همه مسوولان است تا به لحاظ ديپلماتيك وظايف خود را انجام دهند و مذاكرات استانبول يك قدم در اين راه است».
وي همچنين اظهار كرد: «اميدواريم در مذاكرات استانبول بتوانيم در جهت رسيدن به اهدافمان يك قدم پيش رويم، پس اصل مذاكره مهم نيست، بلكه دستيابي به اهداف مهم است و بزرگترين هدف ما در بحث هستهيي اين است كه پرونده ما از شوراي امنيت خارج شود، چون تا وقتي در شوراي امنيت است، قطعنامهها وجود دارد و ممكن است قطعنامههاي ديگري نيز تصويب شود و تصويب قطعنامهها به نفع مردم نيست، پس بايد تلاش كنيم، فضا را تغيير دهيم و تغيير فضا با فعاليت ديپلماتيك امكانپذير است.»
با جامعه روحانيت مبارز قهر نيستم
روحاني در پاسخ به سوالي درباره حضور ناطق نوري، هاشمي رفسنجاني و خودش در جلسات جامعه روحانيت گفت: «من در جامعه روحانيت مبارز عضو هستم و از اعضاي موسس آن بوده و هميشه عضو شوراي مركزي بودم و در حال حاضر عضو شوراي مركزي هستم».
وي با اشاره به اينكه «روحانيت مبارز از سال 56 توسط شهيدان بهشتي ،مطهري و مفتح شكل گرفت» گفت: «از روزهاي اوليه عضو اين جمع بودهام و تابه حال هستم و آقايان ناطق نوري ، هاشمي رفسنجاني، امامي كاشاني و غيره نيز عضو هستند».
وي با تاكيد بر اينكه « با روحانيت مبارز قهر نيستم و ابايي از حضور ندارم» ادامه داد: «اما معمولا اين روزها دستور خيلي مهمي در آن وجود ندارد، پس هر وقت دستور مهمي در روحانيت مبارز مطرح شود و دعوت كنند، حتما شركت ميكنم».