bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۱۰۷۳۷

هشدار روسیه: سوریه ممکن است به چندین بخش تقسیم شود

هشدار روسیه: سوریه ممکن است به چندین بخش تقسیم شود

"واسیلی نبنزیا" سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هشدار داد: مساله تمامیت ارضی سوریه از همیشه حساس‌تر شده و ممکن است سوریه بر اساس گروه‌های اقلیت خود به چندین بخش جدا تقسیم شود.

تاریخ انتشار: ۰۰:۵۵ - ۲۸ آذر ۱۴۰۳

"واسیلی نبنزیا" سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هشدار داد: مساله تمامیت ارضی سوریه از همیشه حساس‌تر شده و ممکن است سوریه بر اساس گروه‌های اقلیت خود به چندین بخش جدا تقسیم شود.

به گزارش ایرنا، سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره تحولات خاورمیانه و سوریه گفت: خطر جدی از سوی اسرائیل و ادعای ساختگی آن برای دفاع از خود وجود دارد. اسرائیل درحال نابودی توانایی نظامی سوریه است.

نبنزیا افزود: از هشتم دسامبر تاکنون، مناطقی در سوریه آماج بیش از ۵۰۰ حمله هوایی اسرائیل قرار گرفته، نیروی دریایی سوریه به کل نابود شده و ۸۰ درصد پدافندهوایی این کشور نیز کاملا از بین رفته است. بسیاری از ساختمان‌های دولتی نیز بمباران شده‌اند. تجاوز زمینی اسرائیل به سوریه نیز وجود دارد. این اشغالگری ناقض توافق ۱۹۷۴ و تمامیت ارضی یک کشور همسایه است. بر اساس اطلاعات ما، نیرو‌های اسرائیل صرفا در حال اشغال جولان نیستند، بلکه چندین کیلومتر به اعماق خاک سوریه ورود پیدا کرده و فقط ۲۰ کیلومتر با دمشق فاصله دارند.

سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: از بین رفتن توانایی نظامی سوریه و عدم توانایی این کشور برای مقابله با اقدامات اسرائیل که ناقض تمامیت ارضی سوریه است موجب می‌شود آشکارا وقایع را اعلام کنیم.

او تاکید کرد: اگر اسرائیل واقعا به‌دنبال روابط سازنده با کشور‌های همسایه خود است، نباید از طریق زور و اقدام نظامی اقدام کند.

سفیر روسیه در سازمان ملل ملل اضافه کرد: تحولات سوریه را از نزدیک دنبال می‌کنیم. پس از تصرف اراضی سوریه توسط نیرو‌های مسلح، این کشور اکنون وارد مرحله انتقال دولت شده است. آینده و عواقب تحولات سوریه از دست ما خارج است و برای بهترین‌ها امیدوار هستیم.

او تاکید کرد: روسیه همواره با شهروندان کشور سوریه همسو بوده و به کمک‌های موردنیاز آنها ادامه خواهیم داد. شهروندان سوریه باید آینده این کشور را تعیین کنند، هرچند با توجه به عدم ثبات داخلی و تهدیدات خارجی علیه تمامیت ارضی خود، آینده سوریه نامشخص است.

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروه‌های معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv