ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۲۶۵

مروری بر فعالیت‌های قرآنی گسترده شهرداری تهران در ماه مبارک رمضان

سنگ تمام شهرداری تهران برای مومنان

سنگ تمام شهرداری تهران برای مومنان
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- شهرداری تهران با اجرای طرح هایی چون «خیمه قرآنی»، برنامه تورهای «نیایش»، برگزاری «سامانه نشاط قرآنی»، برنامه «کارگاه های قرآنی زندگی»، برنامه «شبی با قرآن»، طرح «زجاجه» استعداد قرآن یابی، ویژه برنامه «شب های ملکوتی» برنامه های ویژه ای برای استفاده شهروندان تهرانی از نعمات ماه مبارک رمضان انجام داده است.

به گزارش سرویس فرهنگی فرارو، همزمان با شروع ماه مبارک رمضان نهاد های مختلف کشور به نوعی برنامه های ویژه ای برای بهره گیری هرچه بیشتر شهروندان از این ضیافت الهی تدارک می بینند.

مرکز فرهنگی هنری شهرداری تهران وابسته به شهرداری تهران یکی از مراکزی است که در این راستا از ابتدای ماه مبارک رمضان برنامه های متعددی چون کاروان استقبال، بر آستان جانان، سحرخیزان کوچک، افطار آسمانی، عمری با قرآن، مسابقه 30 جرعه از رمضان، ویژه برنامه های لیالی قدر را برگزار کرده وبا برگزاری 132 ویژه برنامه در مراکز فرهنگی هنری مناطق 22گانه تهران یکی از فعالترین مراکز در این رابطه بوده است.

اما تمرکز برنامه های شهرداری تهران در ماه مبارک رمضان بر فعالیت های قرآنی با محوریت مساجد و شامل برنامه هایی چون آموزش علوم قرآنی، تلاوت قرآن و تجلیل از فعالان این حوزه است؛ از شب اول ماه مبارک رمضان و همزمان با استهلال ماه جشن‌هاي قرآني و نمايشگاه‌هاي ويژه ماه مبارك رمضان با محوريت قرآني در 22 منطقه تهران آغاز به كار كرد و ختم دسته جمعي قرآن و قرائت صلوات در ايام ماه مبارك رمضان از مهم‌ترين برنامه‌هاي شهرداری برای بهره گیری شهروندان از نعمات این ماه گرانقدر به شمار می رود.



شهرداری تهران برنامه های خود را با شرکت در نمایشگاه قرآن در مصلی تهران آغاز کرد و فرهنگسرای قرآن به عنوان نماينده سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با رويكردی متفاوت در نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن حضور یافت.

«جشنواره بینات نور» که به همت این مرکز فرهنگی از ابتدای ماه مبارک در یکایک مناطق شهر تهران در حال برگزاری است، نشست های قرآنی و کرسی های تلاوت قرآن را در محلات مختلف شهر برگزار کرده و با حضور قاریان برجسته و حافظان قرآنی شهروندان حال و هوای رمضان را در محلات تهران روحانی تر از سال های پیش کرده است.

در قالب این جشنواره در هر منطقه 20 محفل انس با قرآن نیز تشکیل می شود که در مجموع تا پایان ماه مبارک رمضان 440 محفل انس با قرآن در سطح شهر در حال برگزاری است.

یکی دیگر از برنامه های قرآنی مورد توجه در شهر تهران در طول ماه مبارک رمضان برنامه های «شب شیدایی» است. «شب‌های شيدايی» عنوان برنامه‌ای است كه هر شب در طول ماه مبارك رمضان در محل باغ موزه دفاع مقدس اجرا می‌شود و طی آن قرای بين‌المللی كشور و نيز برخی از قاريان بنام مصری نيز به تلاوت قرآن می پردازند و در كنار اين برنامه نيز انواع غرفه‌ها با محوريت برنامه‌های قرآنی تدارك ديده شده و روزانه آماده حضور سه هزار نفر از شهروندان تهرانی در طول شب‌های ماه مبارك است.



اما مهمترین اقدام قرآنی این مرکز را باید در جشنواره قرآنی «شمسه» دانست؛ نخستین «اطلس قرآنی شهر تهران» شامل همه اطلاعات قرآنی محلات شهر همچون پراکندگی استادان و جلسات قرآن و تعداد حافظان و قاریان قرآن در هر محله در قالب این طرح جمع آوری می شود. در طرح «اطلس قرآنی شهر تهران» قرار است چهره‌های قرآنی شهر یعنی حافظان، استادان و قاریان قرآن در 374 محله شناسایی شده و پس از آن اولین اطلس قرآنی شهر تهران تهیه شود.

مسابقات جشنواره شمسه نیز در دو بخش شفاهی و مکتوب در طول ماه مبارک رمضان در حال برگزاری است؛ بخش شفاهی شامل قرائت، حفظ، اذان، ترتیل و تواشیح و بخش مکتوب برای نخستین بار به موضوعات قرآنی در زندگی شهروندان مانند؛ قرآن در میان کسبه واصناف، قرآن و روزی حلال، قرآن و همسایه داری، قرآن و امانت داری و قرآن و جوان می پردازد.



همچنین در قالب این طرح بزرگ هر یک از مناطق 22 گانه تهران یک نماینده قرآنی برای برنامه ریزی های قرآنی محله به پایگاه ستاد قرآنی جشنواره شمسه معرفی کرده تا نماینده قرانی هر محله در ستاد جشنواره شمسه باشند.

تجلیل از پیشکسوتان، خادمان و چهره های قرآنی در روز 21 مرداد یکی دیگر از برنامه شهرداری در ماه مبارک بود که به همت فرهنگسرای قرآن در سالن همایش های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و طی آن از برگزیدگان رشته های ترجمه، تفسیر، آموزش، قرائت، مدیریت قرآنی و هنرمند قرآنی با حضور شهردار تهران تجلیل به عمل آمد.

محمد باقر قالیباف در همین مراسم خبرداد، در مجموعه تپه های عباس آباد که یکی از مجموعه های بزرگ فرهنگی، هنری و مذهبی تهران است، بزرگترین مرکز قرآنی کشورهای اسلامی با عنوان «قرآن و عترت» احداث می شود.

قالیباف در این حاشیه این مراسم با بیان اینکه پیش بینی می شود، این پروژه بزرگ طی 4 سال تکمیل شود گفت: «مجموعه "قرآن و عترت" پروژه ای بزرگ است که بیش از 67 هزار متر بنا دارد و در این مجموعه به ابعاد مختلف قرآنی پرداخته می شود. تحقیقات، معارف، هنر، دانشکده قرآنی ، چاپ و نشر قرآن و موزه قرآن از جمله بخش های مختلفی است که در این مرکز ایجاد خواهد شد تا این مرکز به بزرگترین مرکز قرآنی کشورهای اسلامی تبدیل شود».

در برنامه «عمری با قرآن» چهره های قرآنی نظیرحجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان در رشته ترجمه و تفسیر قرآن، طیبه یزدی در فعال بانوان قرآنی در رشته آموزش ،علی سیاح گرجی دررشته قرائت قرآن ، بهمن جاهی در رشته مدیریت قرآنی، محمدرضا صلح جو دررشته آموزش قرآن و شهریار بحرانی در بخش هنرمند قرآنی مورد تجلیل قرار گرفتند.

یکی دیگر از طرح های تازه مرکز فرهنگی شهرداری تهران در این ماه «پیک قرآنی» است که برای نخستین بار در سطح کشور در منطقه 10 تهران اجرا شد و طی آن5 هزار بسته فرهنگی به صورت سوره های کوچک قرآنی در بین خانواده ها توزیع شد تا در پایان ماه مبارک رمضان از این بسته ها مسابقه ای اجرا شود.



طرح های دیگری چون «خیمه قرآنی»، برنامه تورهای «نیایش»، برگزاری «سامانه نشاط قرآنی»، برنامه «کارگاه های قرآنی زندگی»، اجرای مسابقات قرآنی در مناطق، نمایشگاه قرآنی «بینات نور» دربوستان قائم، طرح ختم قرآن در بوستان های منطقه 14، برنامه «شبی با قرآن» در فروشگاه های شهروند، طرح «زجاجه» استعداد قرآن یابی، ویژه برنامه «شب های ملکوتی» در منطقه 19 و ختم 5 هزار قرآن کریم بخشی دیگر از برنامه های شهرداری تهران برای ماه مبارک مضان است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات