ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۳۵۲۶

«ایکس چت» زیر پای واتس اپ و تلگرام را خالی می‌کند

«ایکس چت» زیر پای واتس اپ و تلگرام را خالی می‌کند

مالک «ایکس» که همواره به دنبال رقابت با سایر غول‌های فناوری بوده است، این‌بار تلاش کرده با افزودن قابلیت جدید XChat به این شبکه اجتماعی، به اندازه دو اپلیکیشن پیام‌رسان رمزگذاری ‌شده «واتس‌اپ» و «تلگرام» محبوب شود و حتی از نظر امنیت، از این دو پیشی بگیرد.

تبلیغات
تبلیغات

ایلان ماسک که پس از خرید توئیتر، بارها از تلاش برای ایجاد یک سرویس پیام‌رسان شبیه «سیگنال» در شبکه اجتماعی «ایکس» خبر داده بود، به نظر می‌رسد با انتشار نسخه بتای XChat، به این هدف رسیده است.

به گزارش ایران، برخی معتقدند «ایکس‌چت» که با هدف تغییر نحوه ارتباط کاربران در پلتفرم «ایکس» ارائه شده، می‌تواند به امپراطوری واتس‌اپ و تلگرام پایان دهد چراکه بر خلاف این دو پیام‌رسان امن، برای فعالیت در آن، نیازی به شماره تلفن و سیم‌کارت و پایگاه داده نیست و احراز هویت فقط از طریق کلید دیجیتال انجام می‌شود.

هرچند بسیاری، ماسک را برنده نهایی بازار شلوغ پیام‌رسان‌ها می‌دانند، اما برخی نیز نسبت به قابلیت‌هایی که «ایلان ماسک» برای «ایکس‌چت» به عنوان یک رابط کاربری پیام‌رسانی مستقیم (DM) اصلاح‌ شده در اپلیکیشن X معرفی کرده، تردید دارند.

یک قابلیت جدید برای «ایکس»

مالک «ایکس» که همواره به دنبال رقابت با سایر غول‌های فناوری بوده است، این‌بار تلاش کرده با افزودن قابلیت جدید XChat به این شبکه اجتماعی، به اندازه دو اپلیکیشن پیام‌رسان رمزگذاری ‌شده «واتس‌اپ» و «تلگرام» محبوب شود و حتی از نظر امنیت، از این دو پیشی بگیرد. وی به تازگی در توئیتی نوشت:«تمام نسخه‌های جدید XChat با رمزگذاری، پیام‌های ناپدید‌شونده و قابلیت ارسال هر نوع فایلی عرضه می‌شوند و قابلیت تماس صوتی و تصویری نیز وجود دارد.»

در حال ‌حاضر، این قابلیت برای کاربران پریمیوم ایکس که اشتراک پولی دارند در دسترس است و کاربران می‌توانند مکالمات گروهی داشته باشند و علاوه بر ارسال فایل‌های بزرگ، حالت موقت را فعال کنند. با این حال، متخصصان یک اشکال عمده به این فناوری جدید وارد می‌کنند؛ بر خلاف واتس‌اپ یا مسنجر که برنامه‌های جانبی هستند، برای دسترسی به «ایکس‌چت» باید حتماً کاربر X باشید؛ هرچند ممکن است ماسک در آینده‌ای نه‌چندان دور، همان‌طور که قبلاً با دستیار Grok خود انجام داده است، یک برنامه جداگانه منتشر کند.

 «ایکس‌چت» زیر تیغ منتقدان

ماسک در زمان اعلام خبر رونمایی از «ایکس‌چت» گفته بود، این سیستم با رمزگذاری (به سبک بیت‌کوین) و معماری کاملاً جدید ساخته شده است. اشاره به همین موضوع کافی بود تا هدف انتقادات تندی از سوی فعالان حوزه کریپتو، بلاکچین و رمزارزها قرار بگیرد. این گروه معتقدند اساساً هیچ رمزگذاری‌ای در بلاکچین بیت‌کوین وجود ندارد که ماسک بخواهد از آن الهام بگیرد. به اعتقاد کارشناسان سایت خبری ارزهای دیجیتال Coindesk، روش ذخیره‌سازی چت‌ها در XChat ممکن است امن به نظر برسد، اما واقعیت چیز دیگری است. به اعتقاد آنان، اگرچه ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین قابلیت امضای دیجیتال دارند، اما خود بلاکچین هیچ رمزگذاری‌ای ندارد و چیزی به نام «رمزگذاری به سبک بیت‌کوین» وجود ندارد. این یعنی برخلاف پلتفرم‌های پیام‌رسان مانند واتس‌اپ، تلگرام و سیگنال که پیام‌ها را کاملاً غیرقابل خواندن برای هر کسی غیر از گیرنده و فرستنده می‌کنند، سازوکار امنیتی XChat ممکن است به اندازه کافی امن نباشد.

حفره امنیتی DOGE

از افرادی که درباره حریم خصوصی Xchat جدید تردید دارند، می‌توان به «متیو هاجسون» یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل پلتفرم پیام‌رسان رمزگذاری‌ شده Element اشاره کرد؛ پیام‌رسانی که ارتش آمریکا، ناتو، سازمان ملل و سایر سازمان‌ها از آن استفاده می‌کنند. وی در بیانیه‌ای که به The Register ایمیل شده بود، نوشت:«به نظر می‌رسد «ایکس‌چت» فقط یک پلتفرم متمرکز دیگر است که در آن کاربران هیچ کنترلی بر داده‌های خود ندارند. ایلان ماسک می‌گوید این پلتفرم، رمزگذاری شده، اما هیچ شفافیت فنی وجود ندارد و فقط اشاره‌های مبهمی به معماری این سیستم به سبک بیت‌کوین شده است.»

«هاجسون» همچنین با اشاره به موقعیت ماسک در DOGE در زمان همراهی با دولت ترامپ گفت:«وی امکان دسترسی به داده‌های حساس دولتی و اطلاعات شخصی شهروندان آمریکایی را داشته است و گزارش‌هایی مبنی بر اینکه «ایکس» داده‌های بیش از نیاز این پلتفرم جمع‌آوری کرده، وجود دارد. هر دو مورد، دلیلی برای زیر سؤال بردن این موضوع هستند که آیا «ایکس‌چت» به اندازه ادعاهای ماسک امن است یا نه.» وی افزود:«در حال حاضر نگرانی‌هایی درباره روش‌های رمزگذاری «ایکس‌چت» وجود دارد و شاید وقتی X «گزارش رسمی» خود را «اواخر امسال» منتشر کند، بتوانیم جزئیات بیشتری در این زمینه به دست آوریم.»

موافقان و منتقدان این فناوری منتظرند تا ببینند در چند ماه آینده آیا «ایکس‌چت» می‌تواند به سایر سرویس‌های پیام‌رسان فوری از جمله واتس‌اپ و تلگرام نزدیک شود و آنها را از تخت سلطنت پایین بکشد یا نه.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات