بعد از اعلام توافق دوجانبه صورت گرفت
واکنش ها به اجرایی شدن توافق ژنو
روز گذشته عباس عراقچی گفت: ایران و گروه ۱+۵ توافق کرده اند که از ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) گام اول از توافق ژنو اجرایی شود. وی گفت: «شش کشور این راه حل ها را پذیرفته اند و در داخل جمهوری اسلامی ایران نیز همه نهادهای ذیربط راه حل ها را ارزیابی و موافقت خود را اعلام کردند. با این حال بعد از اعلام این توافق اوباما بیانیه ای صادر کرد که منجر به واکنش معاون وزیر خارجه ایران شد.»
روز گذشته عباس عراقچی گفت: ایران و گروه 1+5 توافق کرده اند که از 20 ژانویه (30 دی) گام اول از توافق ژنو اجرایی شود. وی گفت: « شش کشور این راه حل ها را پذیرفته اند و در داخل جمهوری اسلامی ایران نیز همه نهادهای ذیربط راه حل ها را ارزیابی و موافقت خود را اعلام کردند. »
اوباما با اشاره به این که از بیستم ژانویه روند اجرای توافق آغاز خواهد شد، در مورد دستیابی طرفین به یک راه حل جامع ابراز امیدواری کرد.
اوباما با بیان اینکه هر نوع تحریم جدید کنگره علیه ایران را وتو میکنم، افزود: «تا زمانی که ایران به تعهداتش عمل کند، کاهش نسبی تحریمها ادامه مییابد.»
"اشتاینمایر" وزیر خارجه آلمان نیز شامگاه یکشنبه از آغاز اجرای توافقنامه ژنو استقبال کرد. بر اساس بیانیهای که وزارت خارجه آلمان شامگاه یکشنبه منتشر کرد، فرانک-والتر اشتاینمایر گفت: «پس از سالها و پس از مذاکرات نفسگیر موفق شدیم برای اولین بار به توافقی قابل اتکا با گامهای مشخص، روشن و قابل کنترل برای تهدید برنامه اتمی ایران برسیم.»
اشتاینمایر آغاز اجرای توافقنامه ژنو را "گام مهم رو به جلو" خواند که میتواند مقدمه ادامه کار باشد.
وی گفت: «این موضوع نشان میدهد که ارزش دارد با سختکوشی مذاکره کرد و موضع مشخصی اتخاذ نمود. بر پایه این گام، به سرعت به سوی مرحله مهم و بعدی گفتوگوها با ایران برای رسیدن به توافقی نهایی پیش میرویم».
«ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس نیز با تائید تفاهم بر سر تاریخ و نحوه اجرای توافق ژنو، گفته است: اجرایی شدن این توافق در روز 20 ژانویه گامی مهم در راستای حل مسالمتآمیز موضوع هستهای ایران است.
«ویلیام هیگ» با انتشار بیانیه ای گفت: من از این که گروه (1+5) و ایران در مورد اجرایی شدن ˈبرنامه اقدام مشترکˈ که در 24 نوامبر سال 2013 (سوم آذر) در ژنو امضاء شد، به توافق رسیده اند، استقبال می کنم.
وی با بیان اینکه این اولین مرحله برای اجرایی شدن ˈبرنامه اقدام مشترکˈ از روز 20 ژانویه (30 دی) محسوب می شود، اظهار داشت: این مرحله در واقع یک گام مهم به سمت حل و فصل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران و آغاز مذاکرات جامع و فراگیر خواهد بود.