امیر واعظ آشتیانی در گفتوگو با فرارو: ممکن نیست
"آبادگران" احیا میشود؟
فرارو - «آبادگران فقط یک شعار بود». عضو پیشین این تشکل که عموما فعالیتی انتخاباتی داشته است با رد ادعای از سرگیری دوباره این تشکل اصولگرا در آستانه انتخابات مجلس سال آینده با بیان این مطلب گفت: من خبری مبنی بر از سرگیری فعالیت آبادگرانیها نشنیدهام.
«آبادگران فقط یک شعار بود». عضو پیشین این تشکل که عموما فعالیتی انتخاباتی داشته است با رد ادعای از سرگیری دوباره این تشکل اصولگرا در آستانه انتخابات مجلس سال آینده با بیان این مطلب گفت: من خبری مبنی بر از سرگیری فعالیت آبادگرانیها نشنیدهام.
در آستانه دو انتخابات بسیار مهم پیش رو شایعات انتخاباتی دوباره اوج گرفته است. از جمله این شایعات از سرگیری دوباره فعالیت تشکل آبادگران است؛ تشکلی که دوران پر فروغی داشت و نامزدهای فهرست آن عمدتا راهی مجلس شورای اسلامی یا شورای شهر شده اند.
با این حال امیر رضا واعظ آشتیانی با رد این شایعات در گفتوگو با فرارو احیای آبادگران را محتمل ندانست و با تاکید بر اینکه آبادگران هیچ وقت به یک تشکل یا حزب تبدیل نشد، گفت: این شعاری بود که در سال ۸۱ مطرح و با اقبال مردمی همراه شد.
به گفته آشتیانی، نشانههایی از اراده آبادگرانیها برای فعالیت دوباره دیده نمیشود و همه آن ۱۴ نفر اکنون متفرق شدهاند.
این درحالی است که پیش از این، حسن بیادی دبیر کل جمعیت آبادگران از گمانه زنیهایی مبنی بر «ائتلاف آبادگران» خبر داده و گفته بود که این ائتلاف از سوی مهدی چمران برای شرکت در انتخابات پیش رو تشکیل میشود.
آبادگران همان جریانی است که از زمستان ۸۱ و انتخابات دور دوم شوراهای شهر و روستا وارد ساحت سیاسی کشور شد و یک پیروزی دلچسب برای اصولگرایان را رقم زد.
محمود احمدینژاد چهره تازه آن روزها که مسئولیت انتخاب کاندیداها و هدایت تبلیغات انتخاباتی را در تهران، مراکز استانها و شهرستانهای مهم را بر عهده داشت، اکنون بعد تجربههای مثل شهرداری تهران و ریاست جمهور در راس جریان مستقلی قرار دارد که خود اصولگرایان نیز پذیرای آن نیستند.
اختلافات میان اصولگرایان سنتی و نوگرایان این جریان دیگر اجازه نمیدهد علی لاریجانی، محمود احمدینژاد، حدادعادل و... در یک ائتلاف جای گیرند لذا حتی اگر قرار باشد آبادگران با روش خود پیش از این انتخابات نیز دوباره ظهور کند حتما مرزبندی مشخصی با احمدی نژادیها و طیف تندرو پایداری خواهد داشت.
بر این اساس به نظر نمیرسد که گذر از اتفاقات سیاسی در دهه گذشته به سادگی ممکن باشد و آبادگرانیها بتوانند بار دیگر به عنوان یک جریان فکری و غیرحزبی با اتخاذ مشی اعتدال و شعارهای زیبایی همچون اعتقاد به مردمسالاری دینی، نقش موثر مردم در اداره جامعه، تقدم مصالح و خرد جمعی بر مصالح و تصمیمات فردی و جناحی، خدمت صادقانه به مردم، عدالتخواهی و سادهزیستی پیروز میدان انتخابات شوند.