ترنج موبایل
کد خبر: ۲۳۷۸۹

واکنش کلینتون به پیام رهبر انقلاب

تبلیغات
تبلیغات


هيلاري کلينتون وزير خارجه امريکا در واکنش به سخنان رهبر انقلاب که امريکا را مسوول حملات خونين اخير عراق دانست، خواستار ياري همسايگان براي برقراري امنيت و ثبات در اين کشور شد.

وي در عين حال تاکيد کرد واشنگتن متعهد به گفت وگو با تهران است.

آيت الله خامنه يي پس از انفجارهاي اخير عراق که منجر به شهادت بيش از 70 ايراني شد، امريکا و اسرائيل را مسوول اين اتفاق ها دانست و گفت؛ متهم اصلي در اين جنايت و نظاير آن نيروهاي امنيتي و نظامي امريکا هستند که به بهانه مقابله با تروريسم، کشوري اسلامي را ستمگرانه اشغال کرده و ده ها هزار انسان را در آن به خاک و خون کشيده و روز به روز ناامني را در آن افزايش داده اند.

رهبر معظم انقلاب سپس تصريح کرد؛ رشد علف هاي هرزه و زهرآگين تروريسم در عراق بي گمان در سياهه جنايات امريکا نوشته مي شود و دستگاه هاي اطلاعاتي امريکايي و اسرائيلي نخستين متهمان آن هستند.

انفجارهايي که در عراق رخ داد، هيلاري کلينتون را سرزده به بغداد کشاند تا در ديدار با مقامات ارشد عراق اين پيام را به آنان منتقل کند که امريکا با وجود خروج نيروهاي خود از عراق، اين کشور را به حال خود رها نخواهد کرد. وزير خارجه امريکا حملات يادشده را نشانه يي از بيم تندروها در مبارزه با دولت عنوان کرد. وي همچنين همسايگان عراق را فرا خواند تا اين کشور را در برقراري امنيت و ثبات ياري کنند.

هوشيار زيباري همتاي عراقي کلينتون نيز که در همان کنفرانس خبري صحبت مي کرد، گفت؛ «بر اساس تجربه ما در برخورد با تروريست ها و حمله کنندگان انتحاري، در گذشته هرگز يک امريکايي مرتکب چنين اقدامي نشده است.» از سوي ديگر وزير امور خارجه امريکا در ديدار با همتاي کويتي خود بر ضرورت حل موضوع هسته يي ايران از راه گفت وگو تاکيد کرد.

«هيلاري کلينتون» که در ادامه سفر غيرمنتظره خاورميانه يي خود پس از عراق وارد کويت شده بود، با «شيخ محمد الصباح» وزير امور خارجه کويت ديدار و گفت وگو کرد.

در بخشي از بيانيه وزارت خارجه کويت درباره اين ديدار آمده است؛ کويت درباره برنامه هسته يي ايران بر ضرورت پيگيري کانال هاي ديپلماتيک و تکيه بر سياست گفت وگو با تهران مطابق قوانين بين المللي تاکيد کرده و امريکا با کويت در اين باره همسو است.

در ادامه بيانيه وزارت خارجه کويت آمده است؛ وزير امور خارجه امريکا بر تعهد کشورش براي همکاري با متحدان اروپايي در سياست گفت وگو با ايران تاکيد کرده است. شيخ محمد الصباح درباره روند صلح در خاورميانه نيز گفت؛ دولت جديد امريکا به رياست باراک اوباما با خوشبيني ملت هاي عرب روبه رو است و دولت جديد امريکا بايد از اين شرايط براي اعمال فشار بيشتر بر اسرائيل براي قبول طرح صلح عربي و دستيابي به راه حلي فراگير و عادلانه در قضيه فلسطين استفاده کند.

در همين حال وزير خارجه امريکا با ستايش از همکاري ايران در مقابله با چالش هاي افغانستان، براي پيشبرد همکاري تهران و واشنگتن در مسائل مختلف ابراز اميدواري کرد. هيلاري کلينتون گفت کشورش در آغاز مسير تلاش براي تعامل با تهران است و در حال حاضر تمايل ايران براي گرفتن دست دراز شده امريکا را بررسي مي کند.

وي در گفت وگو با شبکه تلويزيوني الحره برخي ادعاها درباره ماهيت برنامه هسته يي ايران را تکرار کرد و گفت واشنگتن به تلاش خود براي جلوگيري از دستيابي ايران به آنچه سلاح هسته يي ناميده شده است، ادامه مي دهد. وي همچنين گفت؛ «ما در عين حال به وجود راهکارهايي براي دنبال کردن اين تلاش ها معتقديم.»

وزير خارجه امريکا پيش از اين با انتقاد از مواضع «جرج بوش» رئيس جمهوري سابق اين کشور در برابر ايران گفت؛ «ما هشت سال سياست کاملاً منزوي کردن ايران را در پيش گرفتيم ولي اين خط مشي ذره يي مانع ايران نشد. برنامه هسته يي تهران بدون وقفه ادامه يافته است.» کلينتون همچنين گفت مشخص نيست فشارهاي بين المللي مي توانند رويکرد ايران را تغيير دهند يا خير.

وزير خارجه امريکا همچنين مدعي شد؛ «تحريم ها براي ما ابزاري است تا ايران را وادار به تغيير رفتار کنيم؛ رفتاري که ما آن را تهديدي جدي ارزيابي مي کنيم.» کلينتون تصريح کرد؛ «در حال مذاکره با ديگر کشورها درباره تشديد تحريم ها در چارچوب رويکرد تنبيهي و تشويقي در قبال ايران هستيم.» اين مقام امريکايي روز چهارشنبه نيز به کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان گفته بود؛ «دولت امريکا سياست تعامل را در برابر تهران در پيش گرفته و در صورتي که رويکرد ديپلماتيک در قبال ايران نتيجه ندهد، ايالات متحده در موقعيت بهتري براي تشديد تحريم هاي بين المللي عليه ايران قرار مي گيرد.»

به گفته کلينتون، در صورتي که رويکردهاي ديگر واشنگتن در قبال تهران با بن بست مواجه شود يا موفق نباشد، امريکا با همکاري جامعه بين الملل مي تواند تحريم هاي جامع تري عليه ايران وضع کند.

وي همچنين در پاسخ به پرسش رئيس کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان امريکا مبني بر اينکه براي نتيجه گرفتن اين رويکرد در قبال ايران به چه ميزان زمان نياز است، گفته بود؛ «واشنگتن معتقد است زمينه براي پيشرفت مهيا است تا همزمان با همکاري با جامعه بين الملل، با دولت ايران وارد مذاکره شود.»

نيز گزارش داد وزير امور خارجه امريکا در رابطه با پرونده هسته يي ايران نيز بدون توجه به اهداف صلح آميز آن مدعي شد واشنگتن در اين زمينه بر موضع خود مبني بر جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته يي تلاش خواهد کرد. وي با بيان اين مطلب افزود؛ اما ما به وجود راه هايي که مي توانيم از طريق آنها اين موضوع را بررسي کنيم اعتقاد داريم. کلينتون در ادامه گفت؛ امريکا همچنان در آغاز مرحله تلاش براي برقراري ارتباط با ايران است و در حال حاضر در حال بررسي واکنش ايران است که ببيند آيا تهران دست دراز شده امريکا را خواهد گرفت.

اعضاي 1+5 ديدگاه مشترکي ندارند

اما علاوه بر هيلاري کلينتون وزير خارجه ايتاليا نيز به اظهارنظر درباره برنامه هسته يي ايران پرداخت و گفت؛ ما دقيقاً نمي دانيم ايراني ها چه کاري انجام مي دهند.

فراتيني در گفت وگو با روزنامه اورشليم پست افزود؛ تحريم هاي اعمال شده عليه تهران هيچ گاه به صورت کامل به اجرا درنيامده اند بنابراين کارايي لازم را نداشته اند. کشورهاي 1«5 در مورد برنامه هسته يي ايران ديدگاه مشترکي ندارند.

وزير امور خارجه ايتاليا خاطرنشان کرد؛ ما نمي توانيم اجازه دهيم ايران به سلاح هسته يي دست پيدا کند. استفاده از انرژي هسته يي تنها براي اهداف صلح آميز قابل قبول است. ما بايد شمار کشورهاي دارنده تسليحات هسته يي را کاهش بدهيم نه اينکه بر تعداد آنها بيفزاييم.

فراتيني در پاسخ به سوالي در مورد افزايش فعاليت هاي شرکت خودروسازي فيات ايتاليا در ايران نيز گفته است؛ کارخانه فيات از 35 سال پيش در ايران فعاليت مي کند اما هيچ فعاليت جديدي را آغاز نکرده است. در حال حاضر توقفي در تمام سرمايه گذاري هاي اين شرکت به وجود آمده است. وزير امور خارجه ايتاليا همچنين درباره سياست هاي باراک اوباما رئيس جمهور امريکا در قبال ايران گفته است؛ من به طور کامل با رهبري او در اين برهه حساس از زمان موافق هستم و آن را تاييد مي کنم.

اوباما در حالي که به سخنان احمدي نژاد در کنفرانس ضدنژادپرستي دوربان 2 انتقاد کرد، به او يادآور شد اگر ايران خواستار گفت وگوست بايد با جامعه جهاني همکاري کند. اوباما به طور روشن خواستار مذاکرات جدي بر پايه حقايق موجود است. وي در مورد هرگونه حمله احتمالي اسرائيل به تاسيسات هسته يي ايران نيز گفته است؛ من به عنوان يک دوست وفادار به اسرائيل مي خواهم به آن توصيه يي بکنم. ما به صورت عمومي بارها گفته ايم هرگونه درگيري احتمالي در منطقه مي تواند به فاجعه يي بزرگ به خصوص براي اسرائيل تبديل شود.

از سوي ديگر خبرگزاري ترندنيوز در گزارشي نوشت؛ بعيد به نظر مي رسد تحريم هاي جديدي که در کنگره امريکا براي اعمال عليه ايران به بحث گذاشته شده است، اجرا شود زيرا کاخ سفيد خط مشي جديدي را در قبال ايران دنبال مي کند. اين گزارش به نقل از يک کارشناس ايراني تبار که استاد دانشگاه کاليفرنياي جنوبي است، اعلام کرد؛ حکومت اوباما در حال حاضر عزم راسخي براي ادامه مناسبات ديپلماتيک با ايران دارد.

مارک کرگ و برد شرمن نمايندگان کنگره امريکا، براي تشديد اقداماتي مبني بر جلوگيري از اجراي گسترش برنامه هسته يي ايران طرحي را براي ممنوعيت صادرات بنزين و گازوئيل به اين کشور ارائه کرده اند. بنا بر اين گزارش کشورهاي اروپايي و امريکايي در صلح آميز بودن برنامه هسته يي ايران ابراز ترديد مي کنند و اين در حالي است که تهران بر صلح آميز بودن آن تاکيد مي کند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات