کلینتون: راهبرد آمريكا مذاكره مستقيم با ايران است
وزير امور خارجه آمريكا در ديدار با نخست وزير رژيم صهيونيستي تشكيل دولت فلسطيني و تمركز بر مذاكرات مستقيم با ايران براي حل موضوع هستهاي اين كشور را راهبردهاي اصلي آمريكا در خاورميانه عنوان كرد.
"هيلاري كلينتون " دوشنبه شب گذشته در ديدار با بنيامين نتانياهو در كاخ سفيد بر ضرورت از سرگيري روند مذاكرات به اصطلاح صلح در خاورميانه و تشكيل دولت مستقل فلسطيني و تمركز بر آنچه جلوگيري از متوقف كردن برنامه هستهاي ايران خوانده شده، تاكيد كرد.
اظهارات كلينتون با خواستههاي اوباما كه پيش از اين با نتانياهو ديدار كرده بود تفاوت چنداني نداشت و بار ديگر بر ضرورت حل مشكل فلسطين بر اساس تشكيل دولت مستقل و راهبرد آمريكا براي مذاكره مستقيم با ايران تاكيد كرد.
باراك اوباما كه از روز دوشنبه ميزبان بنيامين نتانياهو بود در ملاقات با وي تاكيد كرد كه انتظار دارد تا پايان سال 2009 از ايران پاسخ دريافت كند.
با وجود آنكه مقامات واشنگتن پيش از اين اعلام كرده بودند هيچگونه جدول زماني براي گفتوگوها با ايران وجود ندارد اما به نظر ميرسد اوباما تحت فشار لابي صهيونيست در اين باره قرار گرفته است و گفت: موضوع مهم اين است كه اطمينان حاصل كنيم يك جدول زماني مشخص وجود دارد، در برههاي كه ميگوييم به نظر نميرسد اين گفتوگوها هيچگونه پيشرفت روشني دارند.
آمريكا تلاش دارد تا با تلاشهاي بين المللي، جمهوري اسلامي را از حق خود در استفاده از توسعه برنامه صلح آميز هستهاي خود باز دارد.
نخست وزير59 ساله رژيم صهيونيستي در حالي با رئيس جمهور آمريكا ديدار كرد كه به دليل اختلاف نظر بين آنها درباره روند صلح خاورميانه، اين نشست نتايجي به همراه نداشته است.