بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) عزمش را برای کمک به دانشآموزان مناطق محروم جزم کرده تا عدالت آموزشی را بر سراسر میهن اسلامی بگشاید و از برکات گستردهی خود مردم را بهرهمند سازد.
وظیفهی بنیاد برکت ارایهی خدمات به مردم مناطق محروم و دورافتاده است و بهمنظور محرومیتزدایی، توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، توسعهی مناطق کمبرخوردار از امکانات آموزشی و گسترش عدالت آموزشی، اقدامات مؤثری در استانهای محروم همچون سیستان و بلوچستان انجام داده است.
اقدامات بنیاد برکت در این استان سبب شده تا مناطق روستایی از امکانات آموزشی خوبی برخوردار شوند و این خود باعث جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهای دیگر استان شده است.
عدالت آموزشی با ورود بنیاد برکت در سیستان و بلوچستان نمود بهتری پیدا کرده است بهطوری که رشد برخورداری از امکان تحصیل در بیشتر مناطق مختلف این استان به چشم میخورد.
بنیاد برکت تاکنون در استان سیستان و بلوچستان خدمات ارزشمندی در راستای محرومیتزدایی ارایه داده است.
فعالیتهای بنیاد برکت در مناطق محروم کشور بهویژه در سیستان و بلوچستان در زمینهی مدرسهسازی، مسجدسازی، توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی قابل توجه است.
بهرهبرداری از 48 باب مدرسه با 202 کلاس درس در سیستان و بلوچستان از سال 1387 تاکنون گوشهای از برکات بنیاد برکت در این استان است و 22 مدرسه با 147 کلاس درس دیگر در استان در حال ساخت است. حجم کل سرمایهگذاری بنیاد برکت در حوزهی ساخت مدرسه در استان سیستان و بلوچستان بالغ بر 265 میلیارد و 36 میلیون ریال است.
به گفتهی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) طرح ساخت هزار مدرسه در هزار نقطه کشور را در سال 1389 آغاز کرده که استان سیستان و بلوچستان نیز به فراخور محرومیت نسبت به استانهای دیگر از برکات این بنیاد بهرهمند شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: برکات بنیاد برکت در سالجاری بیشتر از گذشته مشمول استان محروم سیستان و بلوچستان شود.
وی با بیان اینکه به ترتیب بیشترین سهم مدرسهسازی بنیاد برکت به استانهای خوزستان با 89 مدرسه، سیستان و بلوچستان 52 مدرسه و هرمزگان 38 مدرسه اختصاص دارد تصریح کرد: بنیاد برکت به این استان محروم توجه ویژهای داشته و همچنان این منطقه نیازمند نگاه ویژه است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و در سیستان و بلوچستان نیز در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: بنیاد برکت در این استان برنامهی ساخت 70 مدرسه با 349 کلاس درس را در دست اقدام دارد که از این تعداد تاکنون 48 مدرسه افتتاح و به بهرهبرداری رسیدهاند.
حمیدی اظهار داشت: برای 48 مدرسهی ساخته شده در مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان 105 میلیارد و 171 میلیون ریال از سوی بنیاد برکت هزینه شده است.
وی ادامه داد: چهار مدرسهی دیگر نیز با اعتباری بالغ بر 17 میلیارد ریال در سالجاری برنامهریزی شده تا در استان ساخته شود.
حمیدی ادامه داد: بنیاد برکت در مجموع ساخت 40 مسجد را در نقاط مختلف استان سیستان و بلوچستان با اعتباری بالغ بر 27 میلیارد و 450 میلیون ریال در دست اقدام دارد که تاکنون 16 مسجد تکمیل و افتتاح شده است.
وی با اشاره به سایر طرحهای در حال ساخت توسط بنیاد برکت در استان سیستان و بلوچستان گفت: 25 طرح شامل طرحهای بهداشتی، ساخت خانهی عالم، تکمیل حسینیه، ساخت حوزهی علمیه، تأمین جهیزیه مجموعاً با اعتباری بالغ بر 154 میلیارد و 626 میلیون ریال بخش دیگری از طرح های درحال اقدام و انجام شده توسط بنیاد برکت در استان است.
وی افزود: تأسیس بنیاد برکت با دستور رهبر معظم انقلاب سبب شده تا با اجرای سریع طرحهای توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، به محرومیتزدایی از مناطق محروم کشور کمک شایان توجهی شود.
وی ادامه داد: این بنیاد عامالمنفعه تاکنون با جدیت تلاش کرده به منظور کارآفرینی فردی و جمعی با تشکیل شرکت با افراد حقیقی و یا حقوقی، برای راهاندازی طرحهای اقتصادی در مناطق محروم و کمتر برخوردار در تمامی استانهای کشور اقدام کند.
حمیدی گفت: با مشارکت بنیاد برکت در دو طرح توانمندسازی اقتصادی برای 365 نفر در استان فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: اساسیترین هدف بنیاد برکت از کمک به راهاندازی این طرحها، ایجاد اشتغال پایدار برای مردم مناطق محرم و کمتر توسعهیافته است. بنیاد برکت برای تحقق چنین مشارکتی تلاش دارد توانمندی کارآفرینان محلی را از طریق انتقال دانش و مهارتهای حرفهای شرکا افزایش دهد که این اقدام با استقبال خوب مردم روبهرو بوده است.
حمیدی افزود: نقش بنیاد برکت در توانمندسازی اقتصاد مناطق محروم و کم تر توسعهیافته و کارآفرینی پایدار برای مردم مناطق محروم کشور رشد چشمگیری داشته است.
وی تصریح کرد: این بنیاد در سالهای اخیر با کمترین تشریفات اداری و براساس عقود اسلامی در دورترین نقاط کشور به یاری کارآفرینان شتافته تا رونق اقتصادی را به نقاط محروم برگرداند. وی خاطر نشان کرد: فعالیتهای بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از سال 86 در سیستان و بلوچستان آغاز شده و همچنان به فعالیتهای محرومیتزدایی خود ادامه میدهد.
وی ادامه داد: این بنیاد فعالیتهای بسیار زیادی برای محرومیتزدایی در استان انجام داده و طرحهای زیادی نیز در دست اجرا دارد.
حمیدی در خصوص اجرای طرح سلامت الکترونیک در سیستان و بلوچستان گفت: طرح سلامت الکترونیک توسط شرکت دانشبنیان برکتتل وابسته به بنیاد برکت با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف افزایش عدالت اجتماعی، دسترسی به خدمات سلامت و کاهش نیاز به اعزام پزشکان در مناطق محروم اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: شرکت برکتتل با خرید و ارسال امکانات و تجهیزات مورد نیاز طرح از جمله تختهای هوشمند، پکیج آزمایشگاهی، میکروسکوپ تله پاتولوژی، دستگاههای مانیتورینگ آمبولانس، دستگاههای سنجش پارامترهای حیاتی و پاراکلینیکی و آموزشهای لازم به پرسنل و کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی و خانههای بهداشت روستایی زمینه را برای اجرای طرح فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: روزانه بهطور متوسط 30 تا 40 نفر به این مراکز مراجعه میکنند که درمان آنها کاملاً رایگان انجام میشود.
وی بیان کرد: تاکنون 32 روستا، بیش از 60 هزار نفر از مردم روستاها و 11 هزار و 400 نفر از جمعیت شهری شهرستان زهک از خدمات سلامت الکترونیک این بنیاد بهرهمند شدهاند.
همچنین 746 یتیم نیز در سیستان و بلوچستان تحت پوشش خدمات مالی و بیمهای بنیاد برکت قرار گرفتهاند.
وی افزود: 312 نفر برای ازدواج، 95 نفر برای تعمیرات مسکن، 39 نفر برای درمان، 40 نفر برای اشتغال خانگی، 19 میلیارد و 410 میلیون ریال وام قرضالحسنه در مناطق محروم سیستان و بلوچستان دریافت کردهاند. همچنین از منابع اختصاصی بنیاد برکت 2 میلیارد و 100 میلیون ریال دیگر به مردم محروم استان در سال گذشته وام قرضالحسنه پرداخت شده است.