ترنج موبایل
کد خبر: ۳۲۴۸

دختر ۱۵ ساله که اتريش را به هم ريخت

تبلیغات
تبلیغات


آريجونا زاگاج بالاخره روز گذشته به کلاس درس خود در يکي از روستاهاي اتريش بازگشت. او با ديدن هم کلاسي هايش از شوق گريست و آنها را در آغوش کشيد. دوستان اين دختر براي خوشامدگويي به او دسته هاي گل بسيار زيبايي تهيه کرده بودند.

در اواخر ماه گذشته زاگاج 15 ساله که اصالتاً اهل آلباني است پس از آنکه پليس به سراغ خانواده او آمد تا آنها را از اين کشور اخراج کند ناگهان خود را از مقابل چشم همه پنهان کرد.

خانواده اين دختر از سال 2002 در اتريش زندگي مي کردند و خواستار گرفتن پناهندگي از اين کشور بودند.پس از اينکه پدر و چهار عضو ديگر اين خانواده از اتريش اخراج شدند اين دختر نوار ويدئويي ضبط کرد که از شبکه هاي تلويزيوني اتريش پخش شد.

او در اين نوار تهديد کرده بود در صورتي که خانواده اش به کنار وي بازنگردند خود را خواهد کشت. مادر اين دختر که براي يافتن دخترش در اتريش باقي مانده بود پس از ديدن اين نوار ويدئويي دچار شوک و در بيمارستان بستري شد.

اين نوار ويدئويي تاثير بسيار عميقي بر مردم اين کشور گذاشت و توجه مردم را به وضعيت پناهندگاني که خواستار ادامه زندگي در اين کشور هستند جلب کرد. اکثر اين افراد در زمان جنگ هاي داخلي اروپا به اتريش پناه آوردند اما با پايان يافتن جنگ هيچ يک از آنها حاضر به بازگشت به سرزمين مادري خود نشدند.

الکساندر بلن رهبر حزب سبز که رسيدگي به اين موضوع را بر عهده دارد گفت؛ «اين دختر در اين نوار با لهجه غليظ اتريشي صحبت مي کند. اين افراد ديگر شبيه بوميان اتريش شده اند و به باورها و شيوه زندگي اين مردم خو گرفته اند.

بازگشت به کوزوو براي اين افراد بسيار سخت است زيرا آنها ديگر اتريش را سرزمين مادري خود مي دانند.»فرار زاگاج باعث برخاستن موج عظيمي از همدردي با وي شد. حدود 5 هزار نفر در مقابل وزارت کشور اتريش در اعتراض به ظلمي که در حق اين خانواده روا داشته شده بود رژه رفتند. روزنامه کرونن سايتونگ که يکي از پرتيراژ ترين روزنامه هاي اتريش است و از سياست هاي سخت مربوط به مهاجرت حمايت مي کند بيان داشت که به اين دختر اجازه داده شده در اتريش باقي بماند.

با وجود اينکه پرونده زاگاج با پيروزي او به اتمام رسيد اما هنوز تعداد زيادي از اتريشي ها خواهان خروج خارجي ها از کشورشان هستند. احزاب چپ گرا، دموکرات و راست هاي طرفدار حقوق بشر از قوانين سخت کشورشان در ارتباط با وضعيت پناهندگان اين کشور به شدت حمايت مي کنند.

هنس راشر خبرنگار روزنامه استاندارد گفت؛ «به نظر من مردم به نوعي جنون مبتلا شده اند. عده زيادي مي گويند ما نمي توانيم آريجونا را به دور از خانواده اش نگه داريم و عده ديگري مي گويند ما نمي توانيم به خانواده افرادي مانند اين دختر اجازه اقامت بيش از اين را در کشورمان بدهيم.»

با وجود اينکه ادعا مي شود زاگاج و خانواده اش به شدت در روستاي خود با نام فرنکنبرگ پذيرفته شده اند اما عکس العمل هاي مردم چيز ديگري مي گويد. پس از اينکه يک کشيش کاتوليک اين دختر مسلمان را تحت حمايت خود گرفت عده زيادي لب به اعتراض گشودند و اين کشيش را محکوم کردند.

گانتر پلاتر وزير کشور اتريش که هفته گذشته با اين دختر ملاقات کرد بيان داشت تا زماني که دادگاه حکم خروج وي را صادر نکند او از اين کشور رانده نخواهد شد. او گفت؛ «واضح است که اين دختر آلماني را بسيار سليس صحبت مي کند اما ديگر اعضاي خانواده وي مانند او نيستند.»پلاتر سياستمدار محافظه کاري است که در گذشته شهردار شهر کوچک تيرول بوده است.

او حاضر نشده به پدر و ديگر اعضاي خانواده اين دختر اجازه بازگشت به اتريش را بدهد و تصميم گيري در اين زمينه را به عهده دادگاه گذارده تا به طور قانوني به اين پرونده رسيدگي کند. قرار است دادگاهي براي رسيدگي به وضعيت اقامت خانواده آريجونا در ماه دسامبر تشکيل شود.

پلاتر در گفت وگويي دوستانه با خبرنگاران گفت؛ «به عنوان وزير کشور نمي توانم اجازه دهم که رسانه ها ما را به کاري که اشتباه و خلاف قوانين است مجبور کنند. ما بايد در برابر پناهندگي هاي دروغين بايستيم و اجازه ندهيم کسي به طور غيرقانوني در اين کشور باقي بماند.»

او ادامه داد؛ «پدر زاگاج در سال 2001 يعني دو سال پس از اتمام جنگ کوزوو خود را به اتريش رساند. از همان ابتدا دولت با درخواست پناهندگي وي مخالفت کرد اما با اين وجود او شرايطي به وجود آورد تا خانواده اش به وي بپيوندند. اين خانواده از آن پس بارها درخواست پناهندگي دادند اما هر بار با خواسته آنها مخالفت شد.»

اتريش به تعداد زيادي از پناهندگان بالکان پس از درگيري هاي دهه 1990 پناهندگي داده است. اما با توجه به اظهارات مقامات سازمان ملل دليلي ندارد که خانواده زاگاج بيش از اين در اتريش باقي بمانند زيرا اوضاع در کوزوو آرام شده و نبود شرايط مناسب اقتصادي دليل خوبي براي گرفتن پناهندگي نيست.

مشکل اصلي از نظام دادن پناهندگي در اتريش ناشي مي شود. در حال حاضر بيش از 30 هزار درخواست پناهندگي در اين کشور در حال بررسي است و خارجي ها مي توانند بيش از يک دهه بدون آنکه حکم خروج آنها از اين کشور صادر شود در اتريش زندگي کنند.

روز گذشته در تظاهراتي هزاران دانش آموز پلاکاردهايي در دست داشتند که نام ديگر افرادي که مجبور به ترک اتريش شده بودند بر آنها نوشته شده بود.متخصصان بيان داشتند اتريش يکي از پر طرفدار ترين کشورها براي گرفتن پناهندگي است زيرا ورود به اين کشور به شيوه هاي ديگر تقريباً محال است و امکان مهاجرت به آن تقريباً نزديک به صفر است.


تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات