bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۴۰۱۴۴
درخواست ها از رییس جمهور آمریکا برای کناره یگری بالا گرفت

سه دردسر تازه ترامپ

ترامپ روز سه شنبه در توئیتی درباره درخواست سناتورهای دموکرات نوشت: «دموکرات‌ها با وجود تلف کردن هزاران ساعت و میلون‌ها دلار نتوانستند ارتباطی میان من و روسیه نشان دهند. حالا همین‌ها به طرح اتهامات دروغین و سرهم کردن قصه‌های ساختگی از زنانی که یا نمی‌شناسمشان یا هرگز ندیدمشان، مشغولند. [بازهم] اخبار جعلی.»

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۱ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶
فرارو- دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده آمریکا با دردسرهای تازه ای در روزهای اخیر روبه رو شده است. او اخیرا از سوی زنانی متهم به آزار و اذیت جنسی شده که ترامپ و کاخ سفید آنها را رد می کنند اما برخی سناتورها خواستار استعفای ترامپ شده اند.
 سه دردسر تازه ترامپ
 زنانی که ترامپ را متهم کرده اند
به گزارش فرارو، اخیرا زنانی که مدعی هستند توسط دونالد ترامپ، مورد تعرض و آزار جنسی قرار گرفتند، در یک نشست خبری جزئیات اتهام خود علیه ترامپ را اعلام کرده و خواستار بررسی سوابق آزارجنسی وی از سوی کنگره آمریکا شدند.
 
ریچل کروکس، سامانتا هولوی و جسیکا لیدز سه نفر از زنانی هستند که دوشنبه ۲۰ آذر در این باره با رسانه‌ها صحبت کردند.
 
ریچل کروکس کارمند سابق گروه تجاری بایروک در این باره گفت: «این رفتار از سوی ترامپ نوعی سوء‌رفتار و خشونت سریالی بود. متاسفانه این قبیل رفتارها در جامعه ما کم نیست و افراد گوناگون می‌توانند قربانی آن باشند.»
 
کروکس ادعا کرد که ترامپ در سال ۲۰۰۵ و بدون کسب اجازه از او لبانش را بوسیده است.
 
سامانتا هولوی، نماینده ایالت کارولینای شمالی در مسابقه انتخاب دختر شایسته آمریکا در سال ۲۰۰۶ نیز ترامپ را به رفتار نادرست و تحقیرآمیز با دختران شرکت‌کننده در این مسابقات متهم کرد.
 
جسیکا لیدز نیز وی را به دست زدن بدون اجازه به بدن او، تلاش برای بلند کردن دامن و دستمالی در حین یک سفر هوایی و زمانی که به عنوان مسافر کنار ترامپ نشسته بود، متهم کرده است.
 
حداقل ۱۳ زن اتهاماتی را در رابطه با آزار و اذیت جنسی علیه دونالد ترامپ مانند بوسیدن بدون کسب اجازه و لمس کردن بدن مطرح کردند. این اتفاقات پیش از آنکه ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا برنده انتخابات شود، رخ داده‌اند.
 
پس از طرح این اتهامات تعدادی از سناتورها خواستار کناره گری ترامپ شدند. برنی سندرز، جف مارکلی و کوری بوکر از جمله آنها بودند.
 
برنی سندرز در حساب توییتر خود چنین نوشت: «ما رئیس جمهوری داریم که در یک نوار ضبط شده به آزار جنسی زنان اقرار کرده است. من امیدوارم که او به این مساله توجه کرده و به استعفا بیندیشد.»
 
ترامپ روز سه شنبه در توئیتی درباره درخواست سناتورهای دموکرات نوشت: «دموکرات‌ها با وجود تلف کردن هزاران ساعت و میلیون‌ها دلار نتوانستند ارتباطی میان من و روسیه  نشان دهند. حالا همین‌ها به طرح اتهامات دروغین و سرهم کردن قصه‌های ساختگی از زنانی که یا نمی‌شناسمشان یا هرگز ندیدمشان، مشغولند. [بازهم] اخبار جعلی.»
 
با اینحال درخواست کناره گیری ترامپ از سوی تعدادی از سناتورهای زن نیز مطرح شده است. کرستن جیلیبرند سناتور نیویورک یکی از آنها است. ترامپ روز گذشت در پیامی توئیتر به شدت به این سناتور دموکرات حمله کرد و نوشت: «سناتور کرستن جیلیبرند خفیف، نوکر و پادوی چاک شومر، کسی که چندی پیش برای جمع‌آوری بودجه کمپین خود به دفتر من مراجعه کرده و التماس می‌کرد و حاضر بود هر کاری برای جمع‌آوری بودجه کمپین انجام دهد، اکنون علیه ترامپ مبارزه می‌کند.»
 
سناتور جیلیبرند نیز در واکنش به توییت ترامپ، نوشت: «نمی‌توانی من و میلیون‌ها زنی را که برای سخن ‌گفتن از شرمساری و ناتوانی که با خود به کاخ‌سفید آوردی، از حاشیه بیرون آمدیم، ساکت کنی.» 
 
پس از توئیت ترامپ سناتور الیزابت وارن، از رهبران دموکرات‌ها در کنگره آمریکا، به همراه چند نماینده زن دیگر علنا خواستار تشکیل کمیته تحقیق کنگره درباره اتهامات آزار جنسی دونالد ترامپ شدند.
 
هم‌زمان رسانه‌های آمریکایی می‌گویند بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس و سناتور آمریکایی از کنگره خواسته‌اند با تشکیل یک کمیته تحقیق و تفحص درباره اتهام‌های آزارجنسی رئیس جمهوری آمریکا رسیدگی کند.

بحث اتهامات آزار جنسی سیاستمداران و چهره‌های مشهور آمریکایی فراگیر شده و واکنش‌های اعتراضی بسیاری را در جامعه آمریکا و همینطور سراسر جهان برانگیخته است.
 
 در همین راستا، جان کانیرز، سناتور دموکرات، هفته گذشته، به دلیل اتهاماتی مبنی بر آزار جنسی و تهدید مجبور به استعفا شد. دو سناتور دیگر آمریکایی، ال فرنکن، از حزب دموکرات و ترنت فرنکز، از حزب جمهوری‌خواه نیز اعلام کردند که به دلیل اتهامات مشابه بزودی استعفا خواهند داد.
 
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل روز یکشنبه و در پی استعفای سه تن از اعضای کنگره به دلیل اتهامات مرتبط با آزار و سوءاستفاده جنسی چنین گفت: «صدای زنانی که آزار جنسی دیده‌اند باید شنیده شود. ما پیش از انتخابات صدای این زنان را شنیدیم. من فکر می‌کنم این حق برای هر زنی که به نحوی مورد آزار واقع شده محفوظ است تا در مورد آن صحبت کند.»

شکست کم سابقه جمهوری خواهان در ایالت آلاباما
سه دردسر تازه ترامپ
روی مور (راست) نامزد جمهوریخواهان در آلاباما، داگ جونز (چپ) نامزد دموکرات ها
 
در کنار جنجال های  مربوط به آزار جنسی زنان توسط رییس جمهور  آمریکا او امروز با بد اقبالی تازه ای روبه رو شده است. کاندیدای جمهوری خواه مورد حمایت ترامپ به شکل  کم سابقه ای در انتخابات ایالت بسیار محافظه کار آلاباما شکست خورد تا یک دموکرات به سنای آمریکا راه یابد.
 
پس از ماه‌ها کارزار پرحاشیه، مردم این ایالت جنوبی آمریکا روز سه شنبه برای انتخاب سناتور جدید خود به پای صندوق رای رفتند.
 
در این انتخابات قاضی سابق روی مور با داگ جونز رقابت می کرد و درحالی که بیشتر آرا شمرده شده است اکثریت شبکه های خبری پیروزی جونز را قطعی می دانند. درحالی که کل آرا شمارش شده جونز با اختلاف ۱.۵ درصد یعنی کمی بیش از ۲۰ هزار رای برنده شده است.
 
به این ترتیب شمار کرسی های جمهوری خواهان در سنا به ۵۱ در مقابل ۴۹ کرسی برای دمکرات ها کاهش می یابد. این برای ترامپ خبری خوبی به حساب نمی آید چرا که از این به بعد برای تصویب برنامه های خود در سنا کار سخت تری خواهد داشت.
 
آلاباما به طور سنتی سناتورهای جمهوری‌خواه را به کنگره می فرستاد اما نتیجه این انتخابات خبر خوبی برای دموکرات ها پیش از انتخابات میان دوره ای سال آینده است.
 
این اولین بار در ربع قرن گذشته است که یک نامزد حزب جمهوری خواه از آلاباما به سنا راه می یابد. ترامپ پارسال با اختلاف نزدیک به ۳۰ درصد در این ایالت برنده شده بود.
 
این رای‌گیری برای پر کردن صندلی خالی جف سشنز، سناتور پیشین آلاباما انجام شد که پس از پیروزی دونالد ترامپ، وزیر دادگستری شد.
 
صبح سه‌شنبه، در حالی که رسانه‌های آمریکا پوشش ویژه‌ای به این انتخابات ایالتی داده‌بودند، روی مور، سوار بر اسب راهی حوزه انتخاباتی شد.
 
این قاضی ۷۰ ساله، حامی سرسخت "اصول عقیدتی" محافظه‌کاران است و از مخالفان جدی سقط جنین و ازدواج همجنس‌خواهان محسوب می شود. او وعده داده بود در صورت پیروزی، برای "قیام در برابر سیستم" به واشنگتن برود و از اصول سنتی محافظه‌کاران که به گفته او و حامیانش "در خطر نابودی" قرار گرفته دفاع کند.
 
با وجود این، طرح چند اتهام آزار و اذیت جنسی علیه او، که در یک مورد از آنها آزار جنسی یک دختر نوجوان هم در میان بوده، کارزار انتخاباتی اش را به شدت جنجالی کرد؛ به طوری که حتی رهبران جمهوری‌خواه در کنگره هم خواستار انصراف او از نامزدی و انتخابات شدند.

مور همه این اتهامات را رد می‌کند و آنها را دارای انگیزه‌های سیاسی می‌داند.

توپ برجام در زمین ترامپ
سه دردسر تازه ترامپ 
سومین مسئله ای که ترامپ امروز با آن روبه رو شده مربوط به پرونده هسته ای ایران است. هنگامی که ترامپ در اکتبر حاضر نشد پایبندی ایران به توافق هسته ای را تائید کند، تصمیم گیری درباره این توافق به کنگره آمریکا واگذار شد.

اما امروز به سر آمدن مهلت دو ماهه کنگره گزارش شده است، کنگره  تصمیم‌گیری درباره توافق هسته‌ای ایران را "مسکوت می‌گذارد" و این توافق حداقل به طور موقت بدون تغییر باقی خواهد ماند.
 
این خبر را منابع کاخ سفید و کنگره ایالات متحده اعلام کردند.
 
رهبران کنگره اعلام کرده‌اند که هیچ برنامه‌ای برای بازگرداندن تحریم‌ها در مهلت روز چهارشنبه ۲۲ آذر ندارند. منابع نزدیک به کنگره می‌گویند که قانونگذاران بدون هیچ اقدامی از این ضرب‌الاجل عبور خواهند کرد.

به این ترتیب با گذر از مهلت یاد شده، کنگره آمریکا تصمیم‌گیری در این زمینه را به کاخ سفید و رییس‌جمهوری واگذار می‌کند.
 
این نیز نمی تواند خبر خوبی برای ترامپ تلقی شود چرا که او هنگامی که توپ تصمیم گیری در این باره را به زمین کنگره انداخت، امیدوار بود به نوعی از زیر بار تبعات تصمیم گیری درباره برجام خارج شود حالا باز تصمیم گیری در این مورد به گردن ترامپ و دولتش افتاده است.
 
دونالد ترامپ، توافق برجام را "بدترین توافق موجود" یاد کرده و تهدید کرده بود که آمریکا از این توافق خارج خواهد شد. حزب جمهوریخواه در حال حاضر اکثریت مجلس نمایندگان را در اختیار دارد. در سنای آمریکا هم جمهوریخواهان در اکثریت هستند ولی برای هرگونه اعمال تحریم یا خروج از برجام، به همکاری سناتورهای دمکرات نیاز دارند.
 
سناتورهای دمکرات گفته‌اند حاضر به خروج از توافق اتمی با ایران نیستند. به گزارش رویترز، حتی نمایندگان دمکراتی که دو سال پیش مخالف برجام بودند، حالا حاضر به خروج از این توافق نیستند.
 
ترامپ تهدید کرده که اگر قانونگذاران آمریکایی لحن سخت‌تری را به متن توافق برجام اضافه نکنند، از توافق خارج می‌شود.
 
با توجه به اظهارت تندی که او در اعلام استراتژی اش درباره ایران مطرح کرد سوال مهم این است که این بار ترامپ چه تصمیمی درباره برجام خواهد گرفت؟ آیا حاضر است تن به تبعات سیاسی لغو برجام دهد؟