bato-adv
کد خبر: ۴۰۱۸۴۷

ماموریت دشوار شینزو آبه در تهران

آبه می‌داند که موفقیت تلاشش، علاوه بر نظر مساعد ایران، به نظر مثبت سایر طرف‌ها در منطقه هم بستگی دارد. به همین دلیل، او پیش از سفر به ایران با سه تن از رهبران منطقه‌ای، که با ایران اختلافاتی دارند، تماس گرفت. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، درباره سفر آتی آبه به تهران تماس‌هایی از نخست‌وزیر ژاپن دریافت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸
ماموریت دشوار شینزو آبه در تهران

فرارو- هفته آینده شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، ظاهرا با هدف میانجیگری میان ایران و آمریکا، برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی به تهران سفر می‌کند. ناظران، وساطت ژاپن را متفاوت می‌دانند، اما در روز‌های اخیر اتفاقاتی رخ داده که ماموریت آبه را دشوارتر کرده است.

به گزارش فرارو، پس از ناکامی بسیاری از کشور‌های عربی و اروپایی در کمتر کردن تنش‌ها میان ایران و آمریکا، اکنون چشم‌ها به سفر آتی آبه به تهران دوخته شده است. آبه تلاش می‌کند از موقعیت کشورش به عنوان متحد آمریکا که روابط نزدیکی با ایران دارد، برای کاهش تنش‌ها استفاده کند.

پیش از اعلام سفر آبه به تهران، دو تن از مقامات ایران و آمریکا - محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا- به توکیو سفر و درباره امکان وساطت ژاپن رایزنی کردند. دونالد ترامپ در توکیو صریحا از کمک ژاپن به تسهیل گفتگو‌ها با ایران استقبال و بر «رابطه بسیار خوب» میان تهران و توکیو تاکید کرد.

ژاپن یکی از مشتریان نفت ایران بود که تحت فشار‌های سنگین آمریکا مجبور شد واردات نفت از ایران را متوقف کند. با این حال، هنوز هم ژاپن به واردات نفت از خاورمیانه نیاز دارد. به همین دلیل، مایل است که تنش‌ها در این منطقه کاهش یابد تا روند تامین انرژی مختل نشود.

پیش از ژاپن، کشور‌های دیگری نظیر سوئیس، عراق، عمان و قطر تلاش‌هایی برای میانجیگری انجام دادند، اما نتوانستند تغییری در مناسبات ایران و آمریکا ایجاد کنند. برخی معتقدند یکی از دلایل عدم موفقیت این کشو‌رها این بود که آن‌ها برای جلوگیری از وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا وساطت کردند. این در حالی است که نه ایران و نه آمریکا، هیچکدام قصدی برای ورود به جنگ نداشتند.

وساطت ژاپن، اما، متفاوت است. از دیدگاه کارشناسان، ژاپن امیدوار است که بتواند ایران و آمریکا را به انجام گفتگو‌های مستقیم متقاعد کند. برای تسهیل این امر، ژاپن می‌تواند از گفتگو‌های احتمالی میزبانی کند. در پایان ماه جاری میلادی، نشست سران گروه ۲۰ در ژاپن برگزار می‌شود. آبه می‌تواند پیامی از جانب مقامات ایران به همتایان آمریکایی در این نشست منتقل کند یا حتی می‌تواند رئیس‌جمهور ایران را به این نشست دعوت کند.

با این حال، نباید تصور کرد ماموریت ژاپن در تسهیل گفتگو‌ها به این سادگی است. در روز‌های اخیر تحولاتی رخ داده که ماموریت آبه برای تنش‌زدایی در خلیج فارس را بیش از پیش دشوار کرده است. پیش از سفر آبه، موجی از خوشبینی در میان برخی تحلیلگران شکل گرفت، اما اعمال تحریم‌های نسبتا گسترده بر بخش پتروشیمی ایران از خوشبینی‌ها کاست. جمعه گذشته، آمریکا ده‌ها شرکت صنایع پتروشیمی ایرانی و عوامل فروش خارجی آن‌ها را تحریم کرد. قبل از این تحریم‌ها، این گمانه‌زنی مطرح شد که آبه ممکن است از جانب واشنگتن پیامی برای کاهش تحریم‌ها به تهران ببرد، اما تحریم‌های پتروشیمی عدم صحت این گمانه‌زنی را نشان داد.

افزون بر این، ایران برای موفقیت وساطت آبه چند شرط تعیین کرده است. کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، طی یادداشتی در خبرگزاری فارس، «بازگشت آمریکا به برجام و جبران خسارت‌های وارد شده به ایران» و «رفع تحریم‌های فراسرزمینی» آمریکا علیه ایران را شرط موفقیت سفر آبه به تهران دانست.

بسیار بعید است که آمریکایی‌ها پیش از شروع مذاکرات، آن هم در جریان سفر نخست وزیر ژاپن که هنوز نتایج آن معلوم نیست، تحریم‌های خود را رفع کنند و به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بازگردند و خسارت‌های وارد شده به ایران را جبران کنند. برخی تحلیلگران معتقدند که بازگشت ترامپ به برجام بدون گرفتن یک امتیاز، ولو صوری، جایگاه سیاسی او را به شدت تضعیف می‌کند. شاید به همین دلیل است که سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین ایرانی، در گفتگو با خبرگزاری ایرنا، تصریح کرده است: «بازگشت خشک و خالی ترامپ به برجام هم یک خودکشی سیاسی و رسوایی بزرگ داخلی و بین المللی است و لذا شانسی ندارد.»

علاوه بر دشواری‌های یادشده، باید تاثیرگذاری برخی طرف‌های منطقه‌ای را هم ذکر کرد. آبه می‌داند که موفقیت تلاشش، علاوه بر نظر مساعد ایران، به نظر مثبت سایر طرف‌ها در منطقه هم بستگی دارد. به همین دلیل، او پیش از سفر به ایران با سه تن از رهبران منطقه‌ای، که با ایران اختلافاتی دارند، تماس گرفت. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، درباره سفر آتی آبه به تهران تماس‌هایی از نخست‌وزیر ژاپن دریافت کردند.

جزئیات تماس آبه با دو ولیعهد عرب منتشر نشده، اما در تماس ۳۰ دقیقه‌ای نخست‌وزیران ژاپن و اسرائیل، نتانیاهو به آبه گفته است که حفظ فشار‌ها بر ایران ضروری است. نتانیاهو در این باره توئیت کرد: «به او (آبه) صریحا گفتم که ما برای متوقف کردن تجاوز ایران در منطقه، باید فشار را بر آن ادامه دهیم.»

اسرائیل برای متقاعد کردن آمریکا به خروج از توافق هسته‌ای تلاش‌های فراوانی انجام داده و از احتمال تنش‌زدایی میان تهران و واشنگتن نگران است. برخی محافل رسانه‌ای اسرائیلی ادعا می‌کنند که ایران در پشت پرده به آمریکا پیام‌هایی در زمینه تمایل به گفتگو ارسال کرده است. روز جمعه، همزمان با تماس تلفنی آبه و نتانیاهو، شبکه ۱۳ اسرائیل در گزارشی مدعی شد ایران از طریق کانال سری به واشنگتن راهکاری ارائه داده و برای انجام گفتگو‌های جدید ابراز تمایل کرده است.
bato-adv
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
داره میادبرای بهانه پلوخوری وگردش،همانطورکه دیگرمقامات به تهران میان،دشواری مال مردم عادیه که زیرخط فقر وگرانی له شدن.!!!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
آمریکا ستیزی برا عده ای منفعت داره هرچند به قیمت له شدن مردم زیر بار تحریم ها باشه.
فرارو جون مادرت منتشر کن ... نترس ..
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
تا کی میخوای بیسواد بمونین؟
اگر امریکا ستیزی منفعت داره،بی سوادی چه منفعتی داره برای شما؟

می تاررررررریخ بخون عزیزم
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
دشواری!؟ دشواری نداره. خیلی هم خوبه! یک یک هم هست.!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
کاش نخست وزیر چین بیاد ایران، ببینیم چطوری روزی یک وعده غذا می خورن و لباس نمی پوشن؟ ژاپنی ها بدرد ما نمیخورن
یک هموطن
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
البته اسم درست ایشون "آبه شینزو" است.
فکر نمی کنم جواب شفافی بگیرد.
اینرانی ها او را سر خواهند دواند
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۳۲
نیکان
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
لازم است پس از اینهمه سال مشکلات و اختلافات بین ایران و امریکا ، برای بهبود شرایط زندگی مردم ایران و منطقه با گفتگو در شرایط مناسب ، حل شود و یا کاهش یابد .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
مسلم هست که آبه برای رفاه مردم کشور خودش تلاش میکنه
میانجی گری به نظرم به نتیجه ای ختم نمیشه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
ای ساده
هیچ تغییر به نفع مردم انجام نخواهد شد
ناشناس
-
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
هیچ نتیجه ای نخواهد داشت به زودی خواهیم دید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
اتفاقا دشوار نیست . هر دو طرف دعوا باید کوتاه بیایند و خواهند آمد . نخست وزیر ژاپن هم این وسط مفت و مجانی برای خودش اعتبار کسب می کنه .
ناشناس
Thailand
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
دشوار نیست چون شرایط ما برداشتن تحریمهاست. فکر میکنند چه خبر شده آن مغز خر نخوردند. بهتر بوده اولین شراط اضافه نشدن تحریما باشد.
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
اصلا هم دشوار نیست میاد ایران امتیازاتشو از ایران وآمریکا میگیره بر میگرده به کشورش
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
تا گرگ خوی درندگی داشته باشه، مذاکره و واسطه تراشی و دیپلماسی ره به جایی نخواهد برد.
این بنده خدا هم خودش رو اذیت بیخود میکنه.
توبه گرگ (امریکا) فقط مرگه. مرگ سیاسی (که در حال اتفاق هم هست).
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
برو بابا با این حرفای الکی گند زدید به مملکت
حسین
United States
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
فعلا که 6 سال مملکت دست شما و تفکر شما بوده و تفکر مذاکره و سازش شما گند زده به مملکت. مگر مذاکره در برجام فایده ای داشت که بخواهیم دوباره مذاکره کنیم؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
گور پدر اون گرگ درنده . راست میگی یکبار هم شده از فاز شعاربازی بیا بیرون فکری برای مملکت بکن که تورمش داره تخته گاز ونزوئلا رو میذاره جا و مردم شدن پوستر کف زمین . عظیم ترین کشور نفت و گاز جهان باید این وضع و حالش باشه ؟ از بورکینافاسو بدتر ؟!!
ناشناس
Thailand
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
خودت تنهایی که نمی گوئی شاید این نشانه ها را فقط شما می بینی؟؟؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
کلا در توهم و داستان های کودکان هستی شنل قرمزی.... گرگ گرگ گرگ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
آخه چه دشواری؟؟ برای ژاپن چه اهمیتی داره ایران جهان سومی با خاک یکی بشه؟ اون میگه به درک میخواستن فکر داشته باشن.
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
نفت عزیزم نفت اونهم نفتی که با تاسیسات ژاپن همخونی داره وگرنه باید برای نفت عربستان هزینه کنه . این ژاپن همون کشوریه که وقتی تویوتا به سفارت ایران فروخته شد تا کمر خم شد معذرت خواهی کرد. هیچ گربه ای برای رضای خدا موش نمیگیره.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
شکست این مذاکرات , فشارها بر ایران را بسیار بیشتر خواهد کرد هرچند بنظر من امیدی به نتیجه گرفتن این مذاکرات نیست مگر با نرمش قهرمانانه دیگر از ایران..
آمریکا تا زمانیکه ما جنگ را آغاز نکنیم این کار را نخواهد کرد چون نتایج خوبی از این تحریمها و سایر تحریمها حاصل نموده ..
درسته سیاست ما مقاومت هست ولی مقاومت هم برای مردم کم تحمل ما نمیتواند درازمدت باشد..
شاید ایران وقتی چیزی برای از دست دادن نداشته باشد و نارضایتی داخلی هم افزایش پیدا نماید از برجام خروج نماید تا هم در داخل وضعیت فوق العاده اعلان شود و هم به اروپا بگوید ما همه را با خود پائین میکشیم..
و در پایان هم جنگ که تکلیف را مشخص میکند..
آمریکا علارغم همه حرفها اصلا" عقب نشینی نخواهد کرد..
آمریکا بد , جنایتکار , استکبار و هر چیز دیگه ای که دوست دارین روش بزارین اما وضعیت بازی کاملا" به نفع آمریکا هست..
ما نه پول داریم , نه اقتصاد سالم و نه مردم همدل
اگر بهترین تجهیزات دنیا را هم داشته باشین باز جنگ پول میخواد , مفت کار پیش نمیره..
متاسفانه سیاستهای ما بخصوص از سال 1384 کاملا" اشتباه انتخاب شد..
حالا دوستان بیاین و حرفهای هیجانی بزنین..
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
آخرین نخست وزیر ژاپن که به ایران اومد سال 1978 بود!!!!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
آخرین شانس های ایران برای گریز از جنگی ویرانگر
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
که معملا در واسه شانس باز نمی کنیم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
گرچه به نظر بسیار بدبینانه می آید اما باید سفر آبه تحت تدابیر شدید امنیتی انجام گیرد .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم تحت استعمار امریکا قرار دارد و با توجه به کار و تلاش شان (حداقل 12 ساعت در روز) از حداقل امکانات مادی جهت زندگی برخوردار هستند...
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
من که به پدر و مادرم و همسرم گفتم منو شهرستان اجدادیمون خاک کنید که متحمل هرینه زیادی نشوند.
از اندک پس اندازم مقداری برای هزینه آمبولانس گذاشتم.
دنیا رو زیاد قشنگ ندیدم. در دین اسلام ذر این اندک عمر کوتاه رافت و مهربانی و الفت ندیدم. بدرود.
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۰
عزت زیاد
بی نشان
Norway
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
بازگشت ترامپ به برجام را از سرتان بیرون کنید یا بسیار آدم های احمقی هستید که الفبای سیاست را نمی دانید یا اینکه اهل مذاکره نمی باشید. قبلا بر خطوط قرمز تاکید کرده ام ۱- توفق کلیه تحریم های نفتی و بانکی ۲- جامع و فراگیر بودن مذاکرات ۳- عادیسازی روابط ایران و آمریکا به عنوان هدف نهایی مذاکرات.
بی نشان
Norway
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
بازگشت ترامپ به برجام ممکن است بعد از تعدیلات جزیی در توافق برجام در مذاکرات ممکن شود مشروط بر اینکه مذاکرات جامع و فراگیر باشد و دو کشور به توافق برسند و روابط شان را بخواهند عادی کنند. احتمال این امر بسیار بالا است و با واقعیت همخوانی دارد.
سلام
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
اميد دادن به احمقها،وابسته هاى به بيگانه و.........اصلاح طلبان.