طرز تهیه اکبر جوجه اصیل و خوشمزه به سبک مازندرانی + فوت کوزه گری

روش پخت اکبر جوجه چندان پیچیده و سخت هم نیست حتی میتوان گفت که جزء غذاهای نسبتا ساده است، اما یک سری نکات و ریزه کاریهایی دارد که برای خوشمزهتر شدن آن باید رعایت کنید
انتخاب این اسم بر اساس نام علی اکبر کلبادی، موسس این رستوران صورت گرفت. البته بعضیها میگویند این نام به خاطر جثه کوچک علی اکبر کلبادی در بین مردم رایج شد. بعدها جادهای که مش اکبر و همسرش در آن قهوهخانه داشتند، جای خود را به جاده جدیدی داد که در آن جایی برای این کار نبود؛ بنابراین این زوج تصمیم به جابهجایی گرفتند و به جاده شوسه رفتند.

روش پخت اکبر جوجه چندان پیچیده و سخت هم نیست حتی میتوان گفت که جزء غذاهای نسبتا ساده است، اما یک سری نکات و ریزه کاریهایی دارد که برای خوشمزهتر شدن آن باید رعایت کنید پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اصول پخت و راز خوشمزگی اکبر جوجه و طرز تهیه اکبر جوجه اصیل مازندرانی را به همزاه سس مخصوص آن آموزش دهیم.
مواد اولیه لازم برای تهیه اکبر جوجه
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیر ۲ حبه (اختیاری)
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
گردو ۱/۲ پیمانه
کره محلی ۱۵۰ گرم
زعفران دم کرده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری
رب انار ملس ۲ پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
آبلیمو ترش تازه به میزان لازم
طرز تهیه اکبر جوجه
۲- زعفران دم کرده غلیظ را که از قبل آماده کرده اید به تمام قسمتهای مرغ بزنید بعد هم نمک را به آن اضافه کنید و با دست تمام قسمتهای مرغ بمالید تا این مواد به خرد مرغ برود. پیازها را خلالی کنید سپس زردچوبه + فلفل قرمز + فلفل سیاه + آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید پیازها کاملا با مواد مخلوط کنید.
۳- ظرفی متناسب با حجم مرغها انتخاب کنید بخشی از پیاز را کف ظرف بریزید مرغها را روی آن قرار دهید بقیه پیازها را هم روی مرغ بریزید. بهتر است مرغها را یک روز در یخچال استراحت دهید تا این مواد حسابی به خرد آنها برود و کاملا مزه دار شود، اما اگر وقت نداشتید حداقل ۶ ساعت استراحت دهید.
۴- پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آن را از یخچال خارج کنید پیازها را از روی مرغ بردارید، چون پیاز خیلی سریع میسوزد و علاوه بر اینکه بر طعم غذا تاثیر میگذارد باعث میشود زیبایی ظاهری غذای شما هم از بین برود. سپس یک قابلمه متناسب با حجم مرغ را روی حرارت قرار دهید روغن مایع یا کره محلی را به آن اضافه کنید میزان روغن یا کره باید به اندازهای باشد که جوجهها در روغن شناور باشند. حرارت زیر قابلمه باید طوری باشد که روغن ریز جوش بزند حدودا ۲ ساعت زمان لازم است تا جوجهها ها کاملا مغز پخت شوند در نهایت یک مقدار شعله را زیاد کنید تا روی آن طلایی شود.
