احمدی نژاد: عزم عمومی برای خلع سلاح در حال شکل گیری است
رييسجمهور كشورمان عصر چهارشنبه در هنگام بازگشت از نيويورك در فرودگاه مهرآباد در گفتوگو با خبرنگاران به تشريح نتايج سفر 4 روزه خود به نيويورك و شركت در اجلاس بازنگري ان. پي. تي پرداخت.
محمود احمدينژاد، در ابتداي سخنان خود با بيان اين كه خدا را شكرگزارم كه ماموريتي كه بر عهدهمان بود يعني اعلام مواضع جمهوري اسلامي در موضوع بسيار مهم خلع سلاح جهاني در كنفرانس بازنگري در ان. پي. تي انجام شد.
رييسجمهور با بيان اين كه مهمترين مساله امروز جهان مساله تهديد و ناامني است كه همه برنامهريزي و طراحيها را به شدت تحت تاثير خود قرار داده است، گفت: سرمايهگذاريهاي سنگيني براي تامين امنيت صورت گرفته است. ريشه تهديد و ناامنيها در عرصه جهاني به برخي از رفتارهاي عدهاي از دولتها و ضعف سازوكارهاي بينالمللي برميگردد.
او ادامه داد: محور تهديدات و عوامل ايجاد ناامني سلاح هستهيي است. سلاح هستهيي خطرناكترين سلاحي است كه تاكنون ساخته و بهكار گرفته شده است و به صورت گسترده در انبار دارندگان آن انباشته شده است.
وي گفت: بيش از 40 سال تلاش بينالمللي براي خلع سلاح بينالمللي به نتيجه نرسيده و امروز شاهد گسترش اين سلاحها در برخي از كشورهاي ياغي كه قاعده را رعايت نميكنند هستيم.
احمدينژاد گفت: تا كنون 6 كنفرانس در مورد معاهده منع اشاعه سلاحهاي هستهيي صورت گرفته ولي به نتيجه مشخصي نرسيده است و علت آن اين است كه برخي از كشورها خود را از دايره نظارت بينالمللي خارج ميدانند و سعي ميكنند ديدگاههاي خود را به ديگر كشورها تحميل كنند.
رييسجمهور كشورمان با بيان اين كه اين هفتمين كنفرانسي است كه در اين ارتباط برگزار ميشود، گفت: بيش از 180 كشور در اين كنفرانس حاضر بودند تا سازوكارهاي روشن همراه با تضمينهاي دقيق در اين ارتباط طراحي كنند كه انشاءالله در آينده نزديك شاهد دنياي عاري از سلاح هستهيي باشيم و همه كشورها بتوانند از انرژي صلحآميز هستهيي بهره ببرند.
وي گفت: در جريان برگزاري كميتههاي تخصصي اين كنفرانس شاهد بوديم كه چند كشور اصلي داراي سلاحهاي هستهيي تلاش ميكردند كه مانع تغيير اساسي و جدي و كارآمد در اساسنامه معاهده بشوند.
رييسجمهور گفت: همان طور كه گفتم جمهوري اسلامي ايران پيشنهادات روشن و اجرايي براي اصلاح و تكميل معاهده و تحقق هدف خلع سلاح داشت كه ارائه كرد و باور من اين است كه فضاي عمومي كنفرانس و اكثريت قاطع ملتها با اين پيشنهاد همراه هستند و علاقهمند هستند كه اقدامي جدي و عملي براي خلع سلاح انجام شود.
او خاطرنشان كرد: چند كشور اصلي داراي سلاحهاي هستهيي تلاش ميكردند كه كنفرانس از اهداف اصلي خود انحراف پيدا كند بهخصوص دولت آمريكا علاقهمند بود كه كنفرانس از مساله خلع سلاح و منع اشاعه منحرف شود و موضوعهاي ديگري در دستور كار قرار بگيرد.
رييسجمهور كشورمان با بيان اين كه امروز عزم عمومي براي خلع سلاح و منع اشاعه در حال شكلگيري است گفت: اميدواريم دولتهايي مثل آمريكا نيز همراهي كنند و فشارهاي خود را به آژانس و ديگر كشورها بكاهند. فعاليتهاي خود را تحت نظارت آژانس قرار دهند و تحت نظارت يك سازمان بينالمللي خلع سلاح شوند.
وي گفت: اگر دولت آمريكا خلع سلاح را بپذيرد و خلع سلاح شود ديگر دارندگان سلاح هستهيي همراهي ميكنند و خود را خلع سلاح ميكنند؛ برخي به صورت تلويحي پيغام دادند كه مشكل ما در خلع سلاح دولت آمريكاست و اگر اين كشور خلع سلاح را بپذيرد و دست از زرادخانههاي خود بردارد و تحت نظارت آژانس فعاليت كند ما نيز همراهي خواهيم كرد.
احمدينژاد به اهميت اجلاس بازنگري ان. پي. تي اشاره كرد و گفت: اميدوارم اين اجلاس به نتايج روشن، عملياتي و عادلانه برسد و همه كساني كه به دنبال برتريجويي در جهان هستند و فكر ميكنند سلاح اتمي براي آنها برتري ميآورد از اين انديشه خودخواهانه خود دست بردارند و در صف واحد ديگر كشورها قرار گيرند.
او ادامه داد: اگر اين كشورها اين پيشنهاد و توصيهها را نپذيرند موجي كه امروز در دنيا ايجاد شده و مطالباتي كه ايجاد شده در آينده نزديك آنها را مجبور ميكند كه تعهدات بينالمللي را بپذيرند و سلاحهاي اتمي براي آنها مشكل ايجاد ميكند.
رييسجمهور به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و گفت: پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران عادلانه، قانوني و در چارچوب اهداف آژانس بود و اميدواريم اين چند كشور اصلي كه دارنده سلاح هستهيي هستند با ديگر كشورها همراهي كنند و خلع سلاح كنند تا ما شاهد امنيت پايدار در عرصه جهاني باشيم.