آیت الله مکارم: برخورد نبايد عامرانه و از موضع بالا باشد
آيت الله مكارم شيرازي در ديدار با رييس و اعضاي شوراي عالي استانها با بيان اين كه اسلام بر اساس مشورت بنا شده است افزود: آيات و روايات متعددي دربارهي مشورت وجود دارد.
اين مرجع تقليد با بيان اين كه اسلام در كارهاي كوچك نيز توسعه به مشورت ميكند، اظهار كرد: به عنوان نمونه قرآن به پدران و مادران سفارش ميكند وقتي كه فرزندانشان را ميخواهند از شير بگيرند بايد با رضايت و مشورت دو طرف باشد.
مكارم شيرازي با تاكيد بر اين كه مشورت از پايههاي مهم مسايل اجتماعي است، خاطرنشان كرد: زماني اسلام اين برنامه را آورد كه بشريت از اين مسائل خبر نداشت و حكومتها ديكتاتوري بودند.
وي اضافه كرد: در حالي امروز نظام شورايي در جهان پديد آمده است كه اسلام 14 قرن پيش آن را مطرح كرده بود. شهرداريها و شوراهاي شهر جمعيتي هستند كه بيش از همه با مردم در تماس بوده و همهي مردم كارهايشان به اين عده مربوط ميشود.
مكارم شيرازي تاكيد كرد: اگر اين عده مردم را راضي كنند مردم از حكومت راضي ميشوند و اگر نارضايتي به وجود بيايد مردم از حكومت زده ميشوند.
اين مرجع تقليد بيان كرد: درست يا تخريب كردن رابطهي مردم با حكومت دست شماست. از اين رو مسووليت سنگيني بر عهده داريد كه بايد با دقت نسبت به آن عمل كنيد.
وي با بيان اين كه از چيزهايي كه مردم را ناراضي ميكند برخورد بد است، اظهار كرد: برخورد نبايد عامرانه و از موضع بالا باشد بلكه بايد برادرانه و محترمانه باشد. ارباب رجوع از اين برخوردها بسيار اثر ميپذيرد و متاسفانه در محيط ما مسالهي برخوردهاي خوب كم است و در حدي كه اسلام ميپسندد نيست.
مكارم شيرازي با تاكيد بر اين كه نبايد كار مردم را به تعويق انداخت، افزود: شكايتهاي زيادي در اين مورد وجود دارد كه بايد تلاش كرد تا مردم سرگردان نشوند و بايد خودمان را جاي مردم بگذاريم و كارها را زودتر انجام دهيم.
وي با اشاره به اين كه مقررات دست و پاگير اسباب ناراحتي مردم ميشود، تصريح كرد: خيلي از كارها را ميتوان بدون پيچ و خم انجام داد و اگر مقررات دست و پاگير شود مردم قانون شكن ميشوند. قانون بايد ساده باشد تا مردم آن را تحمل و قبول كنند.
اين مرجع تقليد در ادامه به مسائل فرهنگي اشاره كرد و افزود: در يكي از شهرها برخي از مسوولان فرهنگي كه كارهاي مذهبي انجام ميدادند به من مراجعه كردند و گفتند شهرداري بودجهي فرهنگي را قطع كرده است؛ بايد بدانيم كه عمران و آباداني بدون فرهنگ به جايي نميرسد و بايد به مسائل فرهنگي اهميت داد؛ اگر كار فرهنگي نشود مسوولان به دردسر خواهند افتاد.
مكارم شيرازي با انتقاد از گسترش مفاسد اخلاقي در جامعه افزود: اين حربهي دشمن است چرا كه ميدانند اگر جوانان ما را آلوده كنند نيروي دفاعي قابل ملاحظهاي نخواهيم داشت. از همين مفاسد اخلاقي مسلمانان را از اسپانيا بيرون كردند كه اگر آن روز مسلمانان ميماندند امروز بيشتر اروپا مسلمان بود.