ترنج موبایل
کد خبر: ۶۰۵۹۵

روایت انحلال دانشگاه علوم پزشکی از زبان وزیر

روایت انحلال دانشگاه علوم پزشکی از زبان وزیر
تبلیغات
تبلیغات


وزیر بهداشت با اشاره به دلایل ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق در دو دانشگاه دیگر شهر تهران گفت: «به دلیل تفاوت آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، آموزش و پژوهش این دانشگاه به علوم پزشکی تهران منتقل شد».

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرضیه وحیددستجردی با تشریح دلایل انتقال بخشهای آموزش و پژوهشی و همچنین بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق به دو دانشگاه دیگر در شهر تهران افزود: «در ادغام تمامی امکانات درمانی و بهداشتی که به دانشگاه "ایران" تعلق داشت به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی منتقل شده که این موضوع شامل تجهیزات و امکانات، مراکز بهداشتی، پایگاه های اورژانس، مراکز درمانی و مراکز بهداشتی می شود».

امکانات درمانی و بهداشتی دانشگاه "ایران" به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی منتقل شد

وی افزود: «در واقع مراکز شمال، شرق، جنوب و شمال تهران ساماندهی شده است و با همان امکانات و نیروی انسانی که در آن وجود داشته، منتقل و کاهشی از نظر نیروی انسانی نداشته است».

وزیر بهداشت یادآور شد: «دلیل اینکه آموزش به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی منتقل نشد این است که این دانشگاه در 6 سال اخیر در حال پیاده سازی آموزش پزشکی به روش رفورم (اصلاحات) است. در واقع تافته جدا بافته است و در حال حاضر هم هیچ دانشجویی را نمی توان به این دانشگاه منتقل یا میهمان کرد».

وی خاطرنشان کرد: «در آموزش پزشکی که در سایر دانشگاههای کشور تدریس می شود، دانشجو بخش به بخش پیش می رود و مطالب را می آموزد اما دانشجوی پزشکی در رفورم موضع به موضع پیش می رود، رفورم یک کار جدیدی است که در دنیا نیز به تازگی در حال انجام است و از همین رو هیچ دانشجوی پزشکی نمی تواند به شهیدبهشتی منتقل شود. ما مجبور بودیم دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق را به تهران منتقل کنیم چون آموزش این دو دانشگاه با یکدیگر همخوانی دارد».

وحیددستجردی با اشاره به روند ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق در دو دانشگاه دیگر گفت: «وقتی پیشنهاد انتقال دانشگاه "ایران" به استان البرز مطرح شد. به این ترتیب اساتید، مراکز آموزشی و مراکز درمانی نیز باید انتقال پیدا می کردند که این پیشنهاد اصلاح شد».

پیشنهاد انتقال دانشگاه "ایران" در وزارت بهداشت اصلاح شد
وی اظهار داشت: «با توجه به تشکیل شبکه مستقل بهداشت و درمان البرز، کاسته شدن بیش از دو میلیون نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق، تردد 1800 کارمند این دانشگاه از کرج به تهران به صورت روزانه، نظر ما این بود که دانشکده علوم پزشکی کرج بماند، دانشگاه علوم پزشکی ایران هم به کرج منتقل نشود بلکه بخش شبکه زیر نظر علوم پزشکی کرج بماند و کارمندانی که مایل به انتقال هستند هم در کرج کار خود را ادامه دهند».

وزیر بهداشت ادامه داد: «از سوی دیگر ساماندهی وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی و توسعه علم و فناوری در شهر تهران نیز اولویت دیگر ما بود از همین رو بر روی پیشنهاد معاونت توسعه ریاست جمهوری کار کارشناسی شد و قصد این بود که این موضوع در سطح شهر تهران ساماندهی شود».



قانونی بودن روال ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق وی درباره قانونی بودن روال ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق تاکید کرد: «شورای گسترش وزارت بهداشت بالاترین مرجع ادغام گسترش و انحلال دانشگاهها است و با پیشنهاد وزیر و تصویب اعضای شورا این ادغام می تواند صورت گیرد. دانشگاههای علوم پزشکی مصوب شورای گسترش هستند و این شورا درباره آنها تصمیم می گیرد و نیازی به مصوبه مجلس ندارند چرا که از سوی مجلس مصوب نشده اند».

وحیددستجردی با اشاره به بررسی ادغام از دو منظر ساماندهی بهداشت و درمان تهران و همچنین توسعه علم و فناوری گفت: «از سال 72 بهداری تهران منحل شده بود و تقسیم تهران میان سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران موجب بروز ناهمخوانی هایی می شد که این اتفاقات در زمان بروز حادثه ای برای یک فرد خود را نشان می داد».

وی گفت: «در واقع در شهر تهران به دلیل این نوع تقسیم بندی، سامان مناسبی نداشتیم و نظارت بر بیمارستانهای خصوصی، دولتی، داروخانه ها و مراکز بهداشتی و درمانی به دلیل محل قرارگیری این سه دانشگاه هماهنگ نبود و ما با این ادغام توانستیم که شبکه بهداشت و درمان تهران را به شهیدبهشتی واگذار کنیم و مسئولیت بزرگ ما در بهداشت و درمان کلانشهر تهران ساماندهی شود».

مراکز تحقیقاتی به پژوهشکده ها و پژوهشگاهها بدل می شوند
وی درباره فعالیت مراکز تحقیقاتی و دانشکده های دانشگاه ادغام شده ایران گفت: «مراکز تحقیقاتی همکاری خود را همچون گذشته ادامه می دهند می توان با آنها پژوهشکده ها و پژوهشگاهها ایجاد کرد. در مورد دانشکده ها نیز با توجه به اینکه دو برنامه آموزشی از ابتدای سال تحصیلی در این دانشکده ها برنامه ریزی شده، این مراکز بدون تغییر به کار خود ادامه می دهند».

وحیددستجردی افزود: «برای آینده کارگروهی تشکیل می شود تا برنامه ریزی واحدی برای دانشکده ها صورت گیرد، در حال حاضر هم تقریباً همه در مدیریت ها تثبیت شده اند و کسانی که در پستهای موازی دانشکده ها بودند به قائم مقام همان دانشکده ها منصوب شدند. از سوی دیگر محل آموزش کلاسها و محل زندگی دانشجویان در خوابگاهها هیچ تغییری نخواهد کرد و مدارک فارغ التحصیلی نیز با عنوان تهران ارائه شده و به هیچ وجه محرومیتی از امکانات در میان نخواهد بود».

تجربه ادغام در سایر کشورهای دنیا
وی با اشاره به تجربه ادغام در سایر کشورهای دنیا گفت: ادغام به توسعه علم و فناوری می انجامد در دنیا نیز دانشگاههایی در کشورهای ایرلند، دانمارک، انگلیس، هند، چین و آمریکا با ادغام توانسته اند هم افزایی علمی ایجاد کنند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات