یک سوم مواد غذایی جهان اتلاف میشود
مطالعه منتشره از سوي سازمان خواروبار و كشاورزي ملل متحد (فائو) نشان داد يك سوم از غذاي توليد شده براي مصرف انساني در جهان، هر سال از بين رفته يا به هدر مي رود.
طبق گزارش اين سازمان كه بر مبناي پژوهش موسسه غذا و بيوتكنولوژي سوئدي Sik است، حدود 1.3 ميليارد تن غذا در جهان به دليل ناكارآمدي در زنجيره تامين از بين رفته يا به هدر ميرود. در بحبوحه افزايش قيمتهاي جهاني غذا، كاهش اتلاف غذا در كشورهاي در حال توسعه مي تواند تاثير فوري و قابل ملاحظهاي در معاش و امنيت غذا در برخي از فقيرترين كشورهاي جهان داشته باشد.
طبق اين گزارش، كشورهاي صنعتي و توسعه يافته جهان به همان اندازه - به ترتيب 670 و 630 ميليون تن- هر سال مواد غذايي را اتلاف كرده يا هدر ميدهند. اما در حاليكه اتلاف غذاي كشورهاي غني بيشتر در سطح مصرف كننده است، دليل اصلي هدر رفتن مواد غذايي در كشورهاي در حال توسعه، زيرساخت ضعيف از جمله روند ذخيره سازي ضعيف مواد غذايي و تسهيلات بسته بندي است كه قادر به تازه نگه داشتن غذا نيستند. اتلاف غذا به معني اتلاف درآمد براي كشاورزان كوچك و قيمتهاي بالاتر براي مصرف كنندگان ضعيف در كشورهاي در حال توسعه است.
يك مصرف كننده معمولي اروپايي يا آمريكاي شمالي به طور متوسط 95 تا 115 كيلوگرم ميوه و سبزيجات در سال به هدر مي دهد. در مقابل يك مصرف كننده معمولي در كشورهاي جنوب صحراي آفريقا، آسياي جنوبي يا آسياي جنوب شرقي، تنها شش تا 11 كيلوگرم مواد غذايي به هدر ميدهد.
بر اساس اين بررسي، فقر و درآمد محدود در كشورهاي در حال توسعه، اتلاف غذا را غيرقابل قبول ميكند و مصرف كنندگان ضعيف در كشورهاي كم درآمد معمولا هميشه ميزان كمتري غذا خريداري ميكنند.
اتلاف غذا توسط مصرف كنندگان در كشورهاي غني (222 ميليون تن)، تقريبا برابر با كل توليد غذا در جنوب صحراي آفريقا (230 ميليون تن) است.
اين گزارش كاهش اتكا به فروشندگاني مانند سوپرماركت هاي بزرگ و فروش مستقيم توليدات زراعي به مصرف كنندگان را براي كمك به كاهش اتلاف غذا پيشنهاد كرده است. همچنين كشورهاي در حال توسعه را به سرمايه گذاري در زيرساخت و حمل و نقل و توجه بيشتر به ذخيره سازي و بسته بندي غذا فراخوانده است.