یک فعال صنفی بازنشستگان کشوری، گفت: یکی از مطالبات بازنشستگان اجرای ماده ۸۵ بیمه تکمیلی قانون مدیریت خدمات کشوری با توجه به شرایط سخت بهداشت و سلامت بازنشستگان است.
رضا جهانی اظهار داشت: امیدواریم دولت و شخص رئیس جمهور صدای ما بازنشستگان را بشنود و به زیرمجموعههای خود دستور بدهد که قانون را به سرعت اجرا کنند؛ بازنشستگان زمان زیادی پیش روی خود ندارند که بتوانند تا ابد منتظر بمانند.
به گزارش ایلنا، هفتم مهرماه، جمع کثیری از بازنشستگان کشوریِ استانهای مختلف مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع اعتراضی برگزار کردند.
«رضا جهانی» فعال صنفی بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی در ارتباط با خواستههای این بازنشستگان گفت: هفتم مهر بازنشستگان کشوری و البته جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی از استانهای مختلف نظیر کرمانشاه، کردستان، گیلان، هرمزگان، قم، خوزستان، خراسان، مازندران، البرز و تهران در تجمع میدان پاستور مقابل نهاد ریاست جمهوری حضور داشتند.
به گفته وی، مهمترین مطالبه «درخواست اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان براساس مصوبه دولت از فروردین ۱۴۰۳ مطابق بابند۱جز (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه به منظور افزایش۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان براساس ۹۰ درصد حقوق شاغلین همتراز» است که تاکنون اجرایی نشده است در حالی که اعتبار آن در جدول شماره۹ ردیف ۶۳ بودجه ۱۴۰۳ لحاظ شده است.
جهانی با بیان اینکه در اجرای قانون تعلل شده و حقوق بازنشستگان به رسمیت شناخته نشده؛ افزود: متاسفانه دولت چهاردهم فقط به پرداخت یک میلیون تومان ماهانه در ۵ ماه گذشته اکتفا نموده است؛ حتی احکام حقوقی جدید هنوز صادر نشده است.
این فعال صنفی به ذکر تخلفات صورت گرفته در زمینه محاسبات مربوط به همسانسازی میپردازد: در رابطه با همسانسازی سال ۹۹ محاسبه ۹۰ درصد حقوق شاغلین همتراز با بازنشستگان مد نظربوده است ولی متاسفانه دولت سیزدهم با ذکر «خالص دریافتی» و دولت چهاردهم با تاسف بسیار با ذکر «بعد از کسر بیمه و مالیات» برخلاف همسانسازی سال۹۹ عمل نمودهاند که این اقدام به جای افزایش ۹۰ درصدی، افزایش ۷۵ درصدی در پی خواهد داشت؛ این مسئله مورد اعتراض شدید بازنشستگان واقع شده است در حالی که همسانسازی باید بر اساس حکم شاغل باشد و حقوق شاغل همتراز در محاسبات جایی ندارد.
مقامات میگویند برای همسانسازی بودجه نیست و به همین دلیل کار به تاخیر افتاده؛ اما جهانی معتقد است «علیرغم اظهارات رییس جمهور مبنی بر نبود منابع مالی کافی و نیز حرفهای آقای عارف مبنی بر بررسی و تامین بودجهی لازم در شش ماه آینده، مهرداد بائوج لاهوتی رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرده است که با افزودن یک واحد درصد به مالیات بر ارزش افزوده و افزایش آن از ۹ درصد به ۱۰ درصد، مبلغ ۵۰ همت برای اجرای همسان سازی تامین شده که با بررسی بازنشستگان، مبلغ مذکور بیش از اینها و بالغ بر حدود ۷۰ همت در ۶ ماه گذشته است.
بازنشستگان در تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری خواستههای دیگری هم داشتند؛ این فعال صنفی به برخی از آنها اشاره میکند از جمله «پرداخت معوقات ضریب ۱.۱۵ درصد ۲۰ ماهه ۲۰۰ برای هزار بازنشسته وزارت بهداشت که مدت ۳ سال است انجام نشده و بازنشستگان مظلوم منتظر و چشم به راه دریافت آن هستند که علیرغم وعدههای وزیر کار دولت سیزدهم و مدیرعامل صندوق بازنشستگی مبنی بر فروش سهام آلومینیوم جنوب، تاکنون اقدام عاجلی در این زمینه انجام نشده؛ حتی زمان مشخصی برای پرداخت این معوقات اعلام و رسانهای نشده است».
او اضافه میکند: در عین حال، جهت پرداخت ۹ همت معوقات و مطالبات برحق بازنشستگان کشوری، علیرغم قول آذرماه ۱۴۰۲ مسکنی مدیرعامل صندوق، اقدام عاجلی به عمل نیامده است و متاسفانه این مسئله طی ۶ ماه گذشته مسکوت مانده و اطلاع رسانی و تعیین تکلیف نشده است.
یکی دیگر از خواستههای بازنشستگان «تامین درمان شایسته» است؛ جهانی در این رابطه میگوید: یکی از مطالبات بازنشستگان اجرای ماده ۸۵ بیمه تکمیلی قانون مدیریت خدمات کشوری با توجه به شرایط سخت بهداشت و سلامت بازنشستگان است که عمل به این بند از قانون، جزو وظایف دستگاههای زیرمجموعه دولتها است؛ تاکنون با توجه به گذشت ۱۶ سال از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری، این بند قانونی حتی برای بازنشستگان بهداشت و درمان که بازنشستهی اصلیترین نهاد متولی درمان در کشور هستند، اجرایی نشده است.
به گفته این فعال صنفی بازنشستگان صندوق کشوری، یک مطالبه مهم دیگر بازنشستگان که هفتم مهر در میدان پاستور تهران جمع شدند، اجرای ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری برابر فصول ۱۲و ۱۳ مبنی بر افزایش حقوق سالانه مطابق نرخ تورم اعلام شده بانک مرکزی و پرداخت کمکهای نقدی و غیرنقدی و رفاهیات در مناسبتهای مختلف است که بازهم علیرغم گذشت ۱۶ سال از تصویب و ابلاغ قانون مدیریت خدمات کشوری، این بند از قانون توسط دولتها و سازمانهای زیرمجموعه آن مغفول مانده و هرگز اجرایی نشده است.
جهانی در پایان اضافه کرد: هفتم مهر مقابل نهاد ریاست جمهوری قطعنامهای حاوی تمام این خواستههای قانونی قرائت شد؛ امیدواریم دولت و شخص رئیس جمهور صدای ما بازنشستگان را بشنود و به زیرمجموعههای خود دستور بدهد که قانون را به سرعت اجرا کنند؛ بازنشستگان زمان زیادی پیش روی خود ندارند که بتوانند تا ابد منتظر بمانند.