ترنج موبایل
کد خبر: ۴۲۸۴۳

تجلیل شهرام ناظری از خانواده کامکار‌ها

تبلیغات
تبلیغات


مراسم تجليل از بيژن كامكار ـ هنرمند عرصه‌ي موسيقي ايراني ـ با سخنان كيخسروپورناظري،حسين يوسف‌زماني، علي‌اكبر شكارچي و شهرام ناظري برگزار شد.

اين مراسم شامگاه گذشته ـ 15 اسفند ماه ـ باپخش كليپي از زندگي بيژن كامكار در فرهنگسراي هنر (ارسباران) آغاز شد.

در اين مراسم كه از 7 بعدازظهر تا يك بامداد به‌طول انجاميد، همه‌ي حاضران به احترام بيژن كامكار ايستادند و كف زدند.

سپس بيژن كامكار در سخناني گفت: به قول شاهين فرهت تمام آنهايي كه موسيقي را خوب گوش مي‌دهند، هنرمند هستند.

وي افزود: وقتي كه بدون توقع و چشم‌داشت كار مي‌كنيم نمي‌فهمي كه چه كارهايي انجام داده‌اي و من امشب بعد از گذشت 60 سال تازه فهميده‌ام كه در دوران فعاليتم چه كرده‌ام.

او سپس به همسرش اشاره كرد و گفت: پشت هر هنرمند و انديشمند يك همسر خوب، توانمند و پرقدرت است و در دوسال و نيم گذشته كه من در بستر بيماري بودم و قلب، كليه، معده و مري‌ من شرايط خوبي را نداشت و يك‌سال و نيم حالت تهوع داشتم همسرم شرايط مرا تحمل كرد و رنج‌هاي بسياري كشيد.

كامكار افزود: تحمل همسراني كه فعاليت هنري مي‌كنند بسيار دشوار است. چون من سفرهاي طولاني و ساعات كار طولاني داشتم و او در تمام اين سال‌ها همراه من بود البته تعجبي ندارد، چون او از شاگردان بنان و داوود گنجه‌اي بوده است و صداي بسيار دلنشيني دارد گرچه شما نمي‌شنويد.

همسر بيژن كامكار هم كه او را همراهي مي‌كرد ادامه داد:من اولين‌بار در كنسرت گروه آقاي حسين عليزاده، بيژن كامكار را ديدم و اين بناي آشنايي من با او شد و خيلي خوشحالم كه امروز سلامت است و من در كنار او هستم و از دعاي تمام مردم تشكر مي‌كنم و از خدا ممنونم كه او را به من پسر و دخترش بازگرداند.

در اين مراسم كيخسرو پور‌ناظري _ هنرمند پيشكسوت و سرپرست گروه تنبور‌نوازان شمس _ در سخناني يادآور شد: من و بيژن كامكار در دانشگاه با هم همكلاس بوديم و از سال‌هاي اول با او مراوده و رابطه‌ي خانوادگي داشتيم.

وي درباره‌ي موسيقي ايراني گفت: موسيقي ما در سراسر فلات با مرزهاي فعلي يكي از غني‌ترين مكان‌هاي جغرافيايي جهان است كه همه نوع نوا، نغمه و ساز در آن يافت مي‌شود و در سال‌هاي قبل در پژوهشي كه انجام شد، 70 نوع ساز ايراني و در يك كلكسيوني جمع شدند.

پورناظري با اشاره به سازهاي مختلفي كه در كردستان وجود دارد گفت: دو ساز تنبور و دف در اين منطقه وجود داشت كه پس از آنكه از محافل خصوصي بيرون آمد، تاثير بسياري بر موسيقي ايراني گذاشت.

او افزود: دف را همه موسيقي‌شنوها به زيبايي مي‌شناسند و چنان قدرتي داشته است كه در طول 30 سال گذشته تمام فضاي ايران را احاطه كرده و وجود آن را مديون پايمردي بيژن كامكار هستيم كه آن را وارد موسيقي ايران كرد و به گنجينه‌ي ما افزود.

پورناظري اشاره كرد: خانواده‌ي كامكار حق بزرگي بر گردن موسيقي ايران دارند و بيژن در خوانندگي و نوازندگي رباب و دف نقش بزرگي را ايفا كرد.

او گفت: در موسيقي در هر عصر كساني هستند كه به مرحله‌ي استادي مي‌رسند، اما تنها تعداد محدودي از آنها تاثير‌گذارند و من به سليقه‌ي خودم اين تاثير‌گذاري را پس از استاد وزيري به صبا، تهراني، كسايي، پايور، شجريان، مشكاتيان، عليزاده و سه برادر بيژن، اردشير و اردلان كامكار نسبت مي‌دهم.

در ادامه‌ي اين مراسم گروه موسيقي همسرايان به سرپرستي سيد رضا طيبي به اجراي موسيقي سنتي پرداختند و سپس حسين يوسف‌زمان به روي صحنه آمد.

يوسف‌زماني گفت:تكريم از هنرمندان در زمان حياتشان گرچه بسيار مكرر شده است، اما هنوز در ذهن مسوولان به‌خوبي رسوخ نكرده است و چه خوب كه هنرمندي را در زمان حياتش تكريم كنيم و اولين‌بار است كه از يك‌هنرمند ارجمند در زمان حياتش قدرداني مي‌شود و اميدوارم كه بيژن كامكار توامان با سلامتي و دلخوشي به فعاليت‌هايش ادامه دهد.

وي با اشاره به خاطراتي كه با حسن كامكار ـ پدر خانواده كامكار ـ داشته است يادآور شد: او و همسرش لحظه‌به‌لحظه مواظب تربيت و بالندگي فرزندانشان بودند و از فرهيختگي بيژن كامكار همين بس كه اين ضرورت را حس كرد و دف را از حالت مهجوري كه داشت به بيرون كشيد و به جامعه كشاند چون دف، سازي است كه حضور آن در اركستر به عنوان يك ساز كوبه‌اي بسيار ارزشمند است و اين مديون دانش بيژن كامكار است.

در ادامه‌ي برنامه كليپ قديمي اجراي دف و آواز بيژن كامكار در قطعه‌ي «بيا ساقي» همراه با گروه حسين عليزاده در سالن پخش شد و پس از آن گروه دف‌نوازان به سرپرستي «عرفان به‌اميد حق» نواختند.

در ادامه علي‌اكبر شكارچي از دوستان بيژن كامكار روي سن آمد و گفت: قرار بود امروز حسين عليزاده در اين مراسم صحبت كنند اما قسمت نشد كه حضور پيدا كند.

شكارچي افزود: خوشحالم كه اين خانواده باعث سربلندي موسيقي ايراني، محلي و كلاسيك ايران شدند و حافظه‌ي ايراني‌ها اين خانواده را فراموش نخواهد كرد.اين خانواده چشمه‌ساري بودند كه در زاگرس غربي جريان يافتند و ايران را سيراب كردند و خانواده‌ي آنها مركز تبادل ذوق و هنر و خلاقيت بود.

اين هنرمند ادامه داد: اردشير كامكار در زمينه‌ي نواختن كمانچه بسيار كار كرد و كمانچه‌نوازي را در ايران تعالي داد و من حتي به خواب نمي‌ديدم كه با كمانچه مي‌توان چنين كارهايي انجام داد.

سپس شهرام ناظري شواليه‌ي آواز ايران به‌ روي سن آمد و بي‌معطلي و قبل از سلام بيت «شاد باش اي عشق خوش سوداي ما/ اي طبيب جمله علت‌هاي ما/ اي دواي نخوت و ناموس ما/ اي تو افلاطون و جالينونس ما» به آواز خواند و ادامه داد: اين قطعه را به بيژن كامكار تقديم مي‌كنم و حقيقتا او هنرمندي است كه توانست در دوره‌ي ما بدعتي را بگذارد و سازي را معرفي كند كه اين‌گونه همه‌گير شود.

شهرام ناظري گفت: هنرمندان زيادي در كشور فعاليت مي‌كنند و به مرحله‌ي استادي مي‌رسند اما تعدادي از آنها بدعتي را برجاي مي‌گذارند و بيژن كامكار از جمله‌ي آنهاست.

او با يادي از پدر خانواده كامكارها تصريح كرد: او حق بزرگي را بر گردن مردم منطقه‌ي كردستان دارد و در زمينه‌ي آموزش موسيقي بسيار فعاليت كرد و توانست بر تمام مردم ايران و جهان تاثير بگذارد.

ناظري با اشاره به آشنايي و همكاري چند ساله‌اش با خانواده كامكارها تصريح كرد:بايد بگويم كه اين خانواده الگو هستند و اگر تمام موسيقي‌دان‌هاي ما چنين شوند و احساس همدلي ميان آنها وجود داشته باشد، موسيقي ما بسيار پيشرفت خواهد كرد. متاسفانه اكنون شكافي بين برخي هنرمندان به‌وجود آمده كه باعث كدورت و دوري شده است، اما اگر از من بپرسند كه به عنوان يك الگو يك خانواده موسيقيدان را معرفي كنم، خانواده‌ي كامكارها را معرفي خواهم كرد.

اين هنرمند گفت:من هم كُرد هستم و با ساز دف آشنا و از اولين خوانندگاني بودم كه به سرعت ساز دف را پذيرفتم و در كارهاي من نمايان شد و شايد اگر بيژن كامكار اين كار را نمي‌كرد من با اختلاف زماني كوتاهي دف را وارد موسيقي ايران مي‌كردم.

در ابتداي اين برنامه شوشتري ـ رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با خيرمقدم به اهالي هنر از برگزاري مراسمي در روز پنج‌شنبه هفته‌ي جاري به ياد درگذشتگان اصحاب فرهنگ و هنر كشور خبر داد.

شوشتري افزود: 53 نفر از اهالي با تجربه‌ي فرهنگ و هنر كشور امسال از ميان ما رفتند و اين ضايعه‌اي بس بزرگ است و بايد ديد كه كسي هست كه جاي آنها را پر كند؟

او هم‌چنين درباره‌ي سيستم ضبط موزه‌ي موسيقي توضيح داد: موزه‌ي موسيقي از پروژه‌هاي سال 76 بود كه امسال افتتاح شد و سيستم ضبط آن نيز كه سفارش داده‌ايم و در نوع خود در كشور بي‌نظير است، به‌زودي راه‌اندازي خواهد شد.

در اين برنامه سرديس بيژن كامكار نيز در روي سن قرار داشت و هنرمنداني چون شهرام ناظري، كيخسرو پور‌ناظري، جلال ذوالفنون، داوود گنجه‌اي، محمد سرير، حسين يوسف‌زماني، علي‌اكبر شكارچي، پري ملكي، پوران وفادار، سودابه صادق و خانواده‌ي كامكارها حضور داشتند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات