یک مقام وزارت خارجه آمریکا با اشاره به تحریم های واشنگتن علیه دمشق، به کشورهای عربی نسبت به عادی سازی روابط با سوریه هشدار داد.
فرارو-«جوی هود» دستیار امور خاور نزدیک وزارت امور خارجه ایالات متحده در پاسخ به پرسشی در خصوص اقدام احتمالی برخی از کشورهای عرب متحد آمریکا برای عادی سازی روابط با دولت سوریه گفت: «آمریکا از این کشورها میخواهد با دقت بسیار اقدامات اعمال شده توسط دولت سوریه طی دهه گذشته را مد نظر داشته باشند.»
هود اشارهای به تلاش و اقدامات کشورهای غربی برای سرنگون کردن دولت قانونی سوریه نکرد.
دستیار وزیر امور خارجه آمریکا همچنین مدعی تلاشهای حکومت سوریه برای جلوگیری از دسترسی مردم به کمکهای بشردوستانه شد.
جوی هود در ادامه گفت: «البته باید اضافه کنم که ما قانون تحریمهای سزار را داریم. این قانونی است که از پشتیبانی گسترده از سوی هر دو حزب در کنگره برخوردار است و دولت بایدن قانون آن را دنبال میکند.»
دستیار وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داد: "بنابراین، کشورها و بنگاههای تجاری باید خیلی مراقب باشند که هرگونه تراکنش احتمالی، آنها را در معرض تحریمهای ایالات متحده قرار ندهد."
جوی هود تاکید کرد تا زمانی حکومت بشار اسد به طور اساسی تغییر رفتار ندهد، آمریکا رویکرد خود را در قبال این حکومت تغییر نخواهد داد.
قانون سزار که توسط دولت دونالد ترامپ به اجرا گذاشته شد، در نظر دارد از هرگونه معامله اقتصادی با حکومت سوریه جلوگیری کند تا دولت سوریه مجبور شود قدرت را به دولت مورد نظر آمریکا واگذار کند.
در یک سال اخیر شواهد و قراین نشان می دهد که برخی کشورهای عربی به دنبال تجدید نظر در روابط خود با سوریه هستند. این اتفاق پس از تثبیت حکومت بشار اسد در سوریه رخ داده است.
اتحادیه کشورهای عرب در سال ۲۰۱۱ سوریه را به دلیل ابراز مخالفت با سیاست دمشق در رابطه با مقابله با شورشیان خشونتطلب به حالت تعلیق درآورد و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس سفیران خود را از دمشق خارج کردند و این شورا «ائتلاف ملی» که توسط مخالفان دولت سوریه تشکیل شده بود را به عنوان نماینده این کشور به رسمیت شناختند، به این امید که این منجر به انتقال سریع سیاسی قدرت در دمشق شود.
اما این اتفاق نیافتاد و دولت اسد پابرجا ماند.
اخیر عربستان سعودی به عنوان جدی ترین مخالف حکومت اسد نیز تمایل خود را برای بهبود روابط با سوریه نشان داده است.