bato-adv
bato-adv

سالاد سیب زمینی با سس پرتقال؛ یک سالاد مهیج با طعم خاص

سالاد سیب زمینی با سس پرتقال؛ یک سالاد مهیج با طعم خاص

سالاد سیب زمینی با سس پرتقال نوعی سالاد سرد است که از ترکیب سیب زمینی با تخم مرغ آبپز، هویج، پرتقال و اسفناج تهیه می‌شود.

فراروـ  سالاد‌ها همیشه محبوب‌اند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا فصل پاییز که از راه می‌رسد، وقت درست کردن سالاد‌های رنگارنگ و زیباست. اسفناج، نارنگی و انار پایه ثابت وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالاد‌ها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستوران‌ها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک می‌زنند. سالاد‌ها در اصل به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند، اما بعضی وقت‌ها آنقدر چیز‌های خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب می‌آیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر می‌شوید که جا برای غذا نمی‌ماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالاد سیب زمینی با سس پرتقال یک سالاد بسیار خوشمزه با طعمی بی‌نظیر است که به شما اطمینان می‌دهم هرگز از خوردنش سیر نخواهید شد. این سالاد برای پذیرایی در مهمانی یک گزینه جدید و فوق‌العاده شیک است. اگر دوست دارید این سالاد را تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.

مواد لازم

سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
بیبی اسفناج: ۲۰۰ گرم
تخمه آفتاب گردان: ۲ قاشق غذاخوری
پرتقال شیرین: ۱ عدد
هویج: ۱ عدد
مواد لازم برای تهیه سس:
سیر: ۱ حبه
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
آب پرتقال: ۶۰ سی سی
روغن زیتون: ۳۰ سی سی
عسل: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه

سالاد سیب زمینی با پرتقال

برای درست کردن این سالاد خوشمزه اول سیب زمینی‌ها را بشویید و همراه با مقداری آب روی اجاق گاز بگذارید تا آبپز شود. تخم مرغ‌ها را هم آبپز کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. در این فاصله سس سالاد را آماده کنید. سس مایونز را داخل یک کاسه بریزید و عسل، آب پرتقال، روغن زیتون، سیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه و قرمز را به سس اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند. سس را داخل یخچال بگذارید تا مزه‌ها به خورد هم بروند.
در مرحله بعد اسفناج‌ها را خوب بشویید و داخل صافی بریزید تا خشک شود. حالا ظرف سرو سالاد را آماده کنید. اسفناج‌ها را دوتادور ظرف بچینید. سیب زمینی آبپز را به صورت مکعبی خرد کنید و وسط ظرف بریزید. هویج را پوست و رنده درشت کنید و دور سیب زمینی‌ها بریزید. تخم مرغ آبپز را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و روی سیب زمینی‌ها بچینید. پرتقال را پوست کنید و به صورت فیله‌ای برش بزنید و روی ظرف سالاد پخش کنید. حالا تخمه آفتاب گردان را روی کل سالاد بریزید و درنهایت سسی را که آماده کرده‌اید، هنگام سرو روی سالاد بریزید و میل کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ اگر دوست ندارید از سس مایونز استفاده کنید، بهتر است از ماست پرچرب یا یونانی به جای سس مایونز استفاده کنید.

۲ ـ برای درست کردن سس این سالا د بهتر است از آب پرتقال ترش استفاده کنید تا سس طعم بهتری داشته باشد.

۳ ـ بیبی اسفناج به اسفناج‌های ریز و برگ‌های کوچک و جوان اسفناج گفته می‌شود که خیلی ترد هستند و برای درست کردن سالاد مناسب‌اند. هنگام شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. بیبی اسفناج را می‌توانید به صورت بسته‌بندی از فروشگاه‌های مواد غذایی تهیه کنید.

۴ ـ سعی کنید از روغن زیتون مرغوب برای پخت و پز استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv