طرز تهیه مرصع پلو با مرغ خوشمزه و مجلسی

برای تهیه مرصع پلو با وجود اینکه به مواد اولیه نسبتا زیادی احتیاج دارید اما پختن مرصع پلو بسیار آسان است فقط نیاز به کم صبر و حوصله و سلیقه برای تزیین دارد در واقع روند تهیه آن تا حدودی شبیه به زرشک پلو است.

مواد اولیه لازم برای تهیه مرصع پلو برای ۴ نفر
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
آبلیموی تازه ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
خلال بادام ۱ پیمانه
خلال پسته ۱ پیمانه
هویج خلال شده ۱ پیمانه
خلال پرتقال ۱ پیمانه
زرشک ۱ پیمانه
کشمش ۱ پیمانه
زعفران دم کرده ۵ قاشق غذاخوری
شکر ۴ قاشق غذاخوری
کره حدود ۱۰۰ گرم
قبل از اینکه بریم سراغ طرز تهیه ابتدا باید توضیحاتی در خصوص مواد اولیه بدیم:
۱- نکات مربوط به برنج مرصع پلو
سپس برای آبکش کردن برنج قابلمهای را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید نمک به آن اضافه کنید وقتی آب به جوش آمد باید برنج را اضافه نمایید، آبی که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود را خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید. حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید.

وقتی آب برنج به جوش آمد چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود و البته دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع و مدل آن دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود، ولی هنوز مغز آنها سفت باشد.
وقتی که دانههای برنج را امتحان کردید و برنج به مرحله آبکشی رسید آن را داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب برنج کاملاً گرفته شود سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همین طور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون برود تا برنج شور نشود.
اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد البته دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید بلکه خیلی آرام از اطراف برنج آب را اضافه کنید.
حواستان باشد که برنج زیاد نجوشد اگر تازه کار هستید برنج را کمی زودتر بردارید، چون اگر برنج بیشتر از حد معمول بجوشد خمیر میشود و غذای شما خراب میشود، اما اگر برنج را زودتر برداشته باشید اگر برنج سفت باشد موقع پخت میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید. در هر صورت آبکش کردن برنج نیاز به تجربه دارد پس نگران نباشید چند بار امتحان کنید تا به مرور زمان تجربه لازم را به دست آورید.
۲- نکات مربوط به مرغ مرصع پلو

مزه دار کردن مرغ باعث طعم بهتر مرغ میشود و همچنین کمک میکند بوی بد مرغ گرفته شود. علاوه بر این باعث میشود بافت مرغ پوک شود و مرغ در زمان سرو نرمتر باشد پس مزه دار کردن کیفیت غذای شما را خیلی بالا میبرد بنابراین اگر وقت و حوصله دارید حتماً مرغ را از قبل مزه دار کنید.

۳- نکات مربوط به زرشک مرصع پلو

نکته مهم دیگر در خصوص شستن زرشک است زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمیشود برای شستن زرشک ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید میبینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه میماند کاملاً تمیز باشد.
۴- نکات مربوط به خلال بادام و پسته در مرصع پلو
خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس میدهد بلکه فقط در روغن مایع تفت دهید البته حواستان باشد که خیلی کم تفت دهید تا رنگ آن عوض نشود.
۵- نکات مربوط به خلال پرتقال مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو
۲- بعد از اینکه مرغ را مزه دار کردید فیلهها را رول کنید و با کمک خلال دندان فیکس کنید یا اینکه به سیخ بکشید داخل تابه چند قاشق روغن بریزید فیلهها را در آن قرار دهید و اجازه دهید با آب خودش بپزد.
برای اینکه آب بیندازد در ظرف را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید هر از گاهی فیلهها را زیر و رو کنید تا تمام قسمتهای آن به صورت یکنواخت سرخ شود. اگر طعم کره را دوست دارید میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
چون مرصع پلو غذای خشکی است وقتی مرغ آب انداخت آب مرغ را نگه دارید موقعی که خواستید غذا را بکشید مرغها را با سس روی برنج بریزید.
۳- خلال پرتقال + ۲ قاشق غذاخوری شکر + روغن مایع + کمی زعفران دم کرده را داخل تابه بریزید و حدود ۲ دقیقه تفت دهید.
۴- زرشک + زعفران دم کرده + شکر + کره را در تابه تفت دهید وقتی کره آب شد از روی حرارت بردارید.
۵- کشمش را حدود نیم ساعت با آب ولرم خیس کنید بعد با کمی کره روی حرارت متوسط تفت دهید وقتی کره آب شد از روی حرارت بردارید.
۶- هویج را با نصف استکان آب به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید بعد با دو قاشق روغن و یک قاشق شکر تفت دهید اگر غذای شیرین خیلی دوست ندارید با توجه به اینکه کشمش هم در ترکیبات این غذا است میتوانید هویج را حذف کنید.
۷- خلال پسته و بادام را هم جداگانه با کمی کره یا روغن تفت دهید اگر با کره تفت دهید خوشمزهتر میشود، اما اگر با روغن مایع تفت دهید براقتر میشود.