طرز تهیه سالاد یونانی

سالاد یکی از محبوبترین پیشغذاها در دنیاست که انواع مختلفی دارد و میتوان برخی از آنها را به خاطر ترکیبات کاملی که دارند، به عنوان غذای اصلی میل کرد.
سالادها اغلب از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنیهایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آبلیمو، آبغوره و... تشکیل میشوند. سالادها معمولاً به صورت سرد سرو میشوند و ممکن است علاوهبر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخممرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... به آن اضافه شود که در این صورت ارزش غذایی سالاد بیشتر میشود و میتوان به عنوان غذای اصلی نیز آنها را میل کرد.
مواد اولیه تهیه سالاد یونانی برای ۴ نفر
گوجه فرنگی: ۲ عدد
خیار: ۲ عدد
پیاز قرمز: ۱ عدد
زیتون سیاه: ۱ پیمانه
روغن زیتون: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای: ۱ عدد (در صورت تمایل)
آبلیموی تازه: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه سالاد یونانی
۱- نکات مربوط به پنیر فتا
۲ - نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید نسبت به پیاز زرد طعم ملایمتری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۳ - نکات مربوط به زیتون
حال که با برخی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریدهاید، تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟
همه انواع زیتونها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آنها با آب است؛ یعنی اینکه زیتونها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتونها از بین رفت، دوباره آنها را در آب نمک که مقدار شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتونها ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.
۴- نکات مربوط به روغن زیتون
۱- برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
۵- نکات مربوط به فلفل دلمهای
ته فلفل دلمه برجستگیهایی وجود دارد. فلفل دلمههایی که چهار برجستگی در زیرشان دارند، ماده هستند. فلفل دلمهای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خامخواری مناسبتر از فلفل نر است. فلفل دلمهای که سه برجستگی در زیر خود داشته باشد، نر است. تخم کمتری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده میشود و در آشپزی کاربردیتر است. برعکس فلفل دلمهای ماده که بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمیشود و خوشمزه باقی میماند.
طرز تهیه سالاد یونانی
۲- فلفل دلمهای را بشویید و ریزریز خردکنید (اگر از فلفل دلمهای با رنگ نارنجی یا زرد استفاده کنید، سالاد زیباتری خواهید داشت؛ اما حتماً از فلفل سبز هم استفاده کنید؛ زیرا طعم فلفل دلمهای سبز قویتر است) هستههای زیتون را بیرون بیاورید و آنها را نصف کنید. حالا همه مواد را داخل ظرف سالاد بریزید و با هم مخلوط کنید.
۳- روغن زیتون + آبلیمو ترش تازه + نمک + فلفل سیاه را اضافه کنید. مواد را حسابی زیر و رو کنید تا چاشنیها جذب مواد شوند. پنیر فتا را به صورت مربعهای کوچک برش دهید و به مواد اضافه کنید. مواد را دوباره زیر و رو کنید. روی ظرف سلفون بکشید و آن را به مدت ۲ ساعت داخل یخچال استراحت بدهید.