bato-adv
کد خبر: ۱۷۳۷۷۴

لاریجانی: با قانون نمی‌توان زاد و ولد ایجاد کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر لزوم افزایش جمعیت، گفت که زاد و ولد مساله‌ای نیست که با قانون حل شود بلکه نیاز به یک درک عمومی و همت ملی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۰۳ دی ۱۳۹۲
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر لزوم افزایش جمعیت، گفت که زاد و ولد مساله‌ای نیست که با قانون حل شود بلکه نیاز به یک درک عمومی و همت ملی دارد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی که در مراسم سالروز سازمان ثبت احوال سخن می‌گفت: ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری امام حسین (ع) عنوان کرد: سازمان ثبت احوال سازمان کم سر و صدایی است که همه تحولات هویتی و جمعیتی را پیگیری می‌کند. این سازمان در نظام جمعیتی ما بسیار مهم است و اگر بتواند شرایط بهره‌گیری از اطلاعات جمعیتی را فراهم کند بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

لاریجانی با اشاره به تحولات اخیر سازمان ثبت احوال با مکانیزه کردن و الکترونیکی کردن ثبت احوال خاطرنشان کرد: این کار لازمی بود که باید انجام می‌شد تا این سازمان بتواند در نظام برنامه‌ریزی موفق‌تر باشد تا خدمات رسانی به شکل ساده‌تری انجام شود. الکترونیکی کردن دریافت و انتقال اطلاعات کار بزرگ و ارزشمندی است که باید از آن تشکر کرد. اگر کارت هوشمند افراد هم تحقق پیدا کند زمینه‌ای مهم برای استفاده چندگانه از این کار فراهم می‌شود.

رئیس مجلس اضافه کرد: ما هم در مجلس کمک خواهیم کرد چون می‌دانیم این امر رفت و آمد مردم را تسهیل می‌کند و استفاده‌های بهینه‌ای از آن خواهد شد.

لاریجانی در ادامه صحبت‌های خود با بیان این که تغییرات جمعیتی کشورمان در یک قرن گذشته تغییرات بسیار مهمی بوده، توضیح داد: جمعیت ما در این یک قرن از 9 میلیون به حدود 77 هم میلیون رسیده یعنی بیش از 8 برابر گسترش پیدا کرده است. البته سیل جمعیت در سال‌های مختلف شتاب متفاوتی داشته است. سال‌های 35 تا 46 نرخ رشد جمعیت 3.1 درصد بود که نرخ پرشتابی بود و سال‌های 45 تا 55 که تنظیم خانواده کمی باز شد این نرخ به 2.7 درصد رسید و در سال‌های 55 تا 65 که مصادف با انقلاب اسلامی بود رویکرد جمعیتی تغییر کرده و به 3.9 درصد رسید با این نرخ هر هزار سال یک بار جمعیت کشورمان دو برابر می‌شود. از همان زمان در سال‌های 67 مساله جمعیت موضوع مهمی شد و در بین مردم و مسوولین بحث شد.

او ادامه داد: با استفاده از روش‌های تنظیم جمعیت در سال‌های 65 تا 75 نرخ جمعیت به حدود دو درصد و سال‌های 75 تا 85 به 1.7 درصد رسید و سال 90 نیز نرخ رشد جمعیت 1.4 بود که نشان داد جمعیتمان بیش از حد دچار ایست شده است.

رئیس مجلس با اشاره به این که جمعیت 77 میلیونی ایران حدود 0.1 درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد، گفت: توسعه ایران از لحاظ جمعیتی در جهان 18 و در آسیا بعد از پاکستان و مصر ربطه سوم است. این یعنی الان کشور پرجمعیتی هستیم ولی نرخ رشد 1.6 درصد وضعیت ما را در یک شرایط دشوار قرار می‌دهد و آن را دچار مخاطره می‌کند.

لاریجانی به آمارهای جمعیتی نیز اشاره‌ای داشت و افزود: در حال حاضر جمعیت زیر 15 سال ما 23.4 درصد یعنی 7.5 میلیون نفر است. جمعیت 15 تا 31 سال یعنی جمعیت جوان ما 31.5 درصد یعنی 23.7 میلیون نفر است. جمعیت میان سال یعنی 30 تا 64 ساله‌ها 39.3، 29.5 میلیون نفر هستند که نشان می‌دهد صغل جمعیتی ما روی جمعیت میان سال است اگر سالمندان بالای 65 سال را که 5.7 درصد جمعیت یعنی 4.2 میلیون نفر را نیز به آن اضافه کنیم جمعیتی که از میان سال به بالا هستند که 34 میلیون (44 درصد) جمعیت ما را تشکیل می‌دهند.

لاریجانی هشدار داد: این آمار به این معنی است که جمعیت جوان، پویا و خلاق ما به شرایط مسن یا میانسال تبدیل می‌شود. این هرم سنی نشان می‌دهد در 20 سال آینده جمعیت سالخورده می‌شود. برخی از جمعیت‌شناسان نیز معتقدند که اگر به این مساله توجه نشود در 100 سال آینده رشد جمعیت ایران منفی خواهد بود که این مساله از نظر توسعه و شرایط اجتماعی پیامدهایی به همراه خواهد داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که رهبر معظم انقلاب نیز تاکیداتی در خصوص مسائل جمعیتی داشتند، گفت: ایشان توصیه‌هایی نیز به مسوولین کشور داشتند که نشان می‌دهد زیربنای این توصیه‌ها مسائل آماری است. بعد از توصیه‌های رهبری شورای انقلاب فرهنگی تصمیماتی گرفت و دولت هم لایحه‌ای به مجلس داد که در مراحل پایانی خود است.

لاریجانی تصریح کرد: جمعیت موضوع مهمی است که فقط با قانون حل نمی‌شود بلکه باید در سطح جامعه فرهنگ‌سازی و مطرح شود. رسانه‌ها باید تلاش کنند و افراد دولتی نیز مشوق‌هایی ایجاد کنند که زاد و ولد گسترش پیدا کند و ویژگی جوان بود که توان و تحرک را در خود دارد از جامعه گرفته نشود. این نکته مهمی است که به اهتمام ملی نیاز دارد.

وی خاطرنشان کرد:‌ ما قانون را به زودی در مجلس تصویب نهایی می‌کنیم اما با قانون نمی‌شود زاد و ولد را در کشور ایجاد کرد بلکه همگانی و همت عمومی نیز در کشور ایجاد شود.

مساله دیگری که لاریجانی به آن پرداخت مساله ازدواج بود. رئیس مجلس گفت: هر سال 800 هزار نفر ازدواج می‌کنند که میانگین سنی برای مردان 27.1 و برای خانم‌ها حدود 23 درصد است که این از آسیب‌های مهمی است که عوامل بسیاری مثل مسائل اقتصادی در آن تاثیر دارند البته درس خواندن‌ها هم در آن نقش دارد. گاهی ازدواج را مخل درس خواندن می‌دانند و گاهی درس خواندن را مخل ازدواج؛ ذهنیت جامعه این است که حتما باید درسمان را تمام کنیم که نتیجه‌اش این شده که ازدواج به این صورت درآمده است.

لاریجانی ادامه داد: در حال حاضر 23.7 میلیون نفر از جامعه در سن ازدواج هستند ولی زمینه آن فراهم نیست. این که در دین اسلام گفته می‌شود ازدواج نیمی از دین را کامل می‌کند به این خاطر است که بنا نیست انسان ازدواج کند و بعد کامل شود بلکه با ازدواج کردن کامل می‌شود. فلسفه ازدواج نیز همین است.

او با اشاره به مشکلات و مواردی که باعث بالا رفتن سن ازدواج می‌شوند، تاکید کرد: خانواده‌ها هم در این مساله نقش دارند. دولت هم باید حداقل‌هایی را مطرح کند و نقش خانواده به این معنی نیست که نقش دولت از بین برود اما مهمتر از آن فرهنگ‌سازی است. در گذشته راحت‌تر ازدواج می‌کردیم. همین مسوولینی که الان وزیر هستند و در سمت‌های دیگر قرار دارند اگر از آن‌ها سوال شود می‌بینیم که زیر 20 سال ازدواج کرده‌اند و بعدا وزیر و رئیس‌جمهور شدند. در آینده هر کسی می‌خواهد به جایی برسد باید زود ازدواج کند. افراد با کمک هم باید یک زندگی را فراهم کنند نه این که خانه و ماشین و همه چیز فراهم باشد. خیلی از افراد امکانات را هم دارند و ازدواج نمی‌کنند که این نشان می‌دهد مساله از جای دیگری است.

رئیس مجلس به مساله طلاق نیز اشاره کرد و توضیح داد: سالانه حدود 140 هزار طلاق ثبت می‌شود یعنی به ازای هر شش ازدواج یک طلاق وجود دارد بیشتر این طلاق‌ها هم در سال‌های اول تا پنجم ازدواج صورت می‌گیرد که معلوم می‌شود از ابتدا همراهی و صبر صورت نگرفته است.

لاریجانی گفت: طلاق آثاری دارد که تا پایان عمر روی افراد می‌ماند به خصوص در خانم‌ها؛ طلاق عارضه روانی بزرگی در افراد ایجاد می‌کند. بنابراین باید ساز و کاری فراهم شود که نوع انتخاب همسر با اصول صحیحی صورت بگیرد و احساسی نباشد.

او ادامه داد:‌ در گذشته وجهه عقلانی ازدواج بیشتر بود و از احساسات زودگذری که زود هم گسسته می‌شد، فاصله داشت. هر چه دور عقلانی و محاسبه گری ازدواج بیشتر باید کمتر با پدیده طلاق مواجه می‌شویم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی شیب جمعیتی را از موارد مهمی دانست که باید به آن پرداخته شود و ابزار امیدواری کرد که دولت جدید که مبنای آن بر اعتدال و عقلانیت است در این امر مهم با همین رویکرد به موضوع بیاندیشد و کشور را برای بهبود شرایط بسیج کند.
bato-adv
آرام
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
جوانان مایل به ازدواج نیستند چون گرفتاری داره .
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
شما نمی خواد به فکر زیادکرده جمعیت باشید بهتر است اول به فکر اینهایی که ما به دنیا آورده ایم باشید تا بتوانیم این بچه را حفظ کنیم 2 کودکم بیمار است فرد بی پول هم نیستم ولی متاسفانه دارویی که برای درمان این دو کودک است پیدا نمی کنم متاسفانه سیاستهای غلط در این چند سال شما است که مارا به این روز انداخته است هوای آلوده- کمبود دارو- امواجی که در هوا وجو د دارد
پرسپولیس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
هرزمان درمان-تحصیلات ودانشگاه برای فرزندان رایگان شد...هرزمان خودرو ومسکن برای فرزندان براحتی بدست آمد(نه اینکه کل عمر خود را کار کنند تازه بتواند یک خانه 85متری بخرد)...هرزمان اشتغال برای فرزندان بود نسبت به تحصیلی وسرمایه گزاری که کرده ام...هرزمان هرلحظه در صدا وسیما نگفتند گاز آب برق کم مصرف کنید چون ذخایر نداریم اگر ذخایر نیست گرم کردن وتمیز کردن خودم راحتر است ازاینکه ازدواج کنم وصاحب فرزندانی شوم و بعد آنها عذاب بکشند...هرزمان با حقوقی که دارند توانستند در سال یک مسافرت وتفریح بروند که از لحاظ روحی برایشان مفید باشد وخستگی در کنند......هرزمان خرید خوراک وپوشاک سالم(نه خوراک هندی وجنس وپوشاک چینی)راحت شدو غیره ما حرفی نداریم اون زمان میشه گفت فرزند بیشتر زندگی شادتر...
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
ما توهمین 76میلیونشم موندیم
هنوز نتوانسته ایم مشکل بیکاری متولدین 1364-تا 1366حل کنیم چطور میشود جمعیت را به 100میلیون رسوند
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
شما فعلن به فکر جوونایی که الان بیکارن, بی پولن, مجردن, تحصیلات دانشگاهی دارن, تو خونه باباشون هستن, دوره بره 30 سالگی هستن,اعصابشون خورده, ویا دارن واسه 500 ,600 تومن با لیسانس و فوق لیسانس حمالی میکنند بکنید تا بعد ببینیم چی میشه فرارو لطفا نظرمو ثبت کن.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲۱
تربچه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
ولی احتمالا با بیلبورد بشه!!!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
واقعا بيلبوردهاي نصب شده تبليغ براي کاهش جمعيت است نه افزاريش جمعيت. جناب لاريجاني درک عمومي و همت ملي هم نياز به اقتصاد شکوفا دارد. بابا کسي که جيبش خاليه براي نون شب و خودش چه برسه به خودش و زنش و حتي بچه اش خب هيچگاه انگيزه براي خانواده دار شدن و بچه دار شدن نداره.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
پس چه کار باید کرد؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
قربون آدم چيز فهم!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
مصر جز آفریقاست جناب لاریجانی!!!
ببین کی شده رییس مجلس!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
برادر محترم و رياست محترم مجلس با قانون ، دستور و... جمعيت اضافه كه هيچ كم هم خواهد شد . وقتي كه جوانان ما مشكلات متعددشان حل شود خود به خود ازدياد جمعيت زخ خواهد داد . از اين مشكلات شما بيشتر از هر كس با خبر هستيد پس در مبارزه با فساد ، بيكاري ، تورم و عدم عقلانيت در كشور تلاش كنيد و وقت كشور را بيهوده به دعواهاي سياسي تلف نكنيد . از مجلس كه شما رئيسش هستيد شروع كنيد
میلاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
این مشکل با قانون ، شعار و خطبه نماز جمعه حل نمیشه دکتر جان ، من مهندس عمران هستم ولی مشکلات اقتصادی اجازه نمیده به ازدواج حتی فکر کنم . دیگه وای به حال افرادی که بیکار هستن.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
باقانون نمیشه امااگر همان پولهایی راکه ازتامین اجتماعی وسایر ارگانها حیف ومیل شده وخواهد شد رابه امر ازدواج جوانان اختصاص بدهید کارساز خواهد بود
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
از کی تا حالا مصر کشور اسیاییه؟
ناشناس
FRANCE
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
از وقتی انگلیس جزیره ای در آفریقاست
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
يكي مي مرد از درد بي نوايي يكي مي گفت آقا زردك مي خواهي
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
100 تا مثبت هم کم است برای این کامنت
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
افزايش جمعيت بدون برنامه ريزي يعني افزايش فقر وبيكاري
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
زاد و ولد مساله‌ای نیست که با قانون حل شود، ولی کاهش جمعیت را که خوب با قانون اعمال کردید.
حميد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
آقا حرفات درست ولي اگه جمعيت شد 100ميليون آب و انرژي ومسكن ومسجد ومدرسه وترافيك خيابون وآلودگي هوا و خورد وخوراكشون رو چجوري ميخوايد تامين كنيد.
منكه در مديريت فعلي نميبينم بتونن برنامه ريزي براي اين جمعيت داشته باشن
ناشناس
UNITED ARAB EMIRATES
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
بيشتر استانها مشكل آب داريم. بزرگترين وارد كننده گندم و برنج هستيم. غذاي دام و طيور هم كلاً وارداتي است. هواي اكثر استانهاي هم آلوده، حالا همه كارها را ول كردند افتادن دنبال افزايش جمعيت بيكار و فقير و بدبخت.