به مناسبت صدویکمین سالگرد پایتخت شدن تهران
تفرشی گفت: این حاشیهنشینان که بهتدریج از زندگی در شرایط سخت نارضایتی پیدا کرده بودند، با مشاهده عدم توجه حکومت به مسائلشان و تنها پیشرفتهای سطحی در جامعه، دست به اعتراض زدند.
این عکس تاریخی را آنتوان سوروگین گرفته است به سال ۱۲۵۸. یک زن ایرانی با پوشش سنتی ایستاده در حیاط یک خانه.
در سال ۱۳۱۹ (۱۹۴۰ میلادی)، زمانی که خدیجه تنها ۱۶ یا ۱۷ سال داشت، حادثهای تلخ سرنوشت او را تغییر داد. در این زمان، دکتر مصدق به دلیل فعالیتهای سیاسی خود بازداشت شد و خدیجه شاهد آن بود که ...
مهم نیست چه کیفری خواهم دید، خوشبختانه اسیر دست دادگاهی شدهام که اسلامی است و عدل را اجرا خواهد کرد.
ما اهل جنوب آمریکا هستیم و اینجا مذهب اهمیت زیادی دارد، مخصوصا در منطقه ما که «کمربند انجیل» میخوانندش. جیمی و من در خانوادههای مذهبی بزرگ شدهایم...
محمدعلی قاجار بعد از فرار از ایران، مدتی در روسیه، عثمانی و اروپا ساکن شد تا اینکه در ۱۶ فروردین ۱۳۰۴ در ایتالیا در گذشت.
محمدعلی فروغی، فراتر از یک سیاستمدار، پایهگذار اندیشه لیبرال دموکراسی در ایران بود. تاسیس وزارت اقتصاد ملی به دست او، نه تنها آغازگر فصل تازهای در سیاستگذاری اقتصادی ایران بود، بلکه با تفکر روشنگرانه و باور به قانونمداری، مسیر نهادسازی مدرن در ایران را هموار کرد.
۱۷ فروردین ۱۳۵۵ امیر عباس هویدا نخست وزیر وقت ایران با هدف مذاکره با ملک خالد پادشاه وقت عربستان راهی ریاض شد. هویدا و هیات همراه با بدرقه پادشاه عربستان راهی مدینه منوره و مکه مکرمه شد و حج عمره به جای آورد.
هر ساله در دربار قاجار به مناسبتهای مختلف، مراسم سلام خاص (که در آن شاهزادگان و صاحبمنصبان حضور داشتند) و مراسم سلام عام (که به طور عموم برگزار میشد) انجام می شد. این گونه سلامها در هر عصر و زمانی شرایط خود را داشته است. در دوران سی و هشت ساله سلطنت فتحعلیشاه، اگر فصل و هوا مناسب و شاه در تهران بود، این مراسم در ایوان تخت مرمر برگزار میگردید. که تشریفاتی بسیار مفصل و متنوع داشت. در این مراسم شاه بر تخت مرمر جلوس مینمود و از ضروریات این جلوس بر سر گذاشتن تاج کیانی, بستن بازوبندهای «دریای نور» و «تاجماه» و آویختن حمایلهای مروارید درشت و بستن کمربند شرابهدار سلطنتی, شمشیر و خنجر جواهرنشان و در دست گرفتن گُرز مرصع بود. سایر وصلههای مرصع و جواهرنشان سلطنتی را بدست پسرها و جهانگیرخان گرجی و ابراهیمخان گرجی، دامادهای شاه، میدادند. سپر مرصع نیز مخصوص سپهدار بود که در دست میگرفت و همه اینها بطور نیم دایره در دور تخت شاه در جای مخصوص خود میایستادند.
دروازههای تهران قدیم
تصور کن در میانه خیابانهای خلوت و سنگفرششده تهران قدیم، بنایی عظیم با درگاهی بلند و دو برج جانبی، نگاهت را جلب میکند. اینجا دروازه دولت است...
در تاریخ معاصر ایران، چهرههای بسیاری از سیاستمداران خارجی در روند تحولات کشور نقش داشتهاند. یکی از این شخصیتهای تأثیرگذار، لرد جورج ناتانیل کرزن، دولتمرد پرنفوذ بریتانیایی است که ابتدا با چهرهای فرهنگی و به ظاهر بیخطر، یعنی یک خبرنگار و سیاح به ایران سفر کرد، اما بعدها به یکی از چهرههای استراتژیک سیاست استعماری بریتانیا در خاورمیانه بدل شد.
بازخوانی خاطرات حسین فردوست؛
قبل از بازگشت به ایران در سوئیس از ولیعهد تقاضا کردم که شما طی این ۵ سال هزینه تحصیل مرا پرداختید، حال اجازه دهید که برای تحصیل طب به پاریس بروم. محمدرضا موافق بود، ولی گفت که اجازه با من نیست، باید از پدرم بپرسم.
دادستان انقلاب در اوایل دهه ۶۰:
همین دختری که مرحوم آقای دستغیب را کشت این را یک شبانهروز میآورند میبینند ساده است و توبه کرده و تعهد میگیرند و آزادش میکنند و میرود آن کار را میکند.
هیچ فکرش را نمیکرد در ٢۵ تیر ١٢٨٨ یعنی درست یک سال و سههفته پس از آنکه مجلس اول مشروطه را به توپ بست و برخی از سرآمدان مشروطهخواهی را در باغشاه (میدان حرّ کنونی) به دار کشید و ماهعسل جنبش آزادیخواهی را پایان داد و آغازی بر تداوم استبداد مطلقه شد، خود قربانی کینهتوزی با مشروطهچیان شود و از ترس جان اهل و عیالش به سفارت روسیه تزاری پناه ببرد.
شگفتا که سه پادشاه بعدی نیز مانند محمد علی شاه در تبعید از دنیا رفتند و بیرون ایران به خاک سپرده شدند: فرزندش سلطان احمد میرزا یا احمد شاه و همچنین رضاشاه و محمد رضا شاه.
تصاویری از لحظه نشستن رضاخان بر تخت مرمر کاخ گلستان را در اردیبهشت سال ۱۳۰۵ مشاهده میکنید. این مراسم پس از پایان دادن به دودمان قاجار و اعلام پادشاهی رضاخان برگزار شد.
فرارو فکت:
این برنامه نگاهی دارد به اینکه در یک دهه انقلاب فرهنگی در چین چه اتفاقی افتاد؟
به آخر باغ که رسیدیم، یک زن بلندی دونفر دخترهای خودش را دست گرفته بود آورد جلو پیشکش کرد. مخبرالدوله عقب ما بود، گفتیم این دو دختر را ما به مخبرالدوله بخشیدیم. خنده شد. این خبر به زن مخبرالدوله رسیده بود. شب مخبرالدوله را توی خانه راه نداده بود. شام نداده بود بخورد...
قســمتهایی از کتاب کاخ تنهایی، خاطرات ثریا اسفندیاری؛ همسر شاه
ثریا اسفندیاری در بخشی از خاطرات خود میگوید که به شاه گفتم: این احساس را دارم که تا چند روز دیگر، به تهران باز خواهیم گشت.
دختر جوان ایرانی که توسط جاسوس آمریکایی حامله شده بود در سال ۵۹ توسط برادرش به قتل رسید.