دانشمندان دانشگاه ام.آی.تی با اختراع دستگاهی جدید، راه را برای ارتباط مستقیم و ایجاد درهمتنیدگی کوانتومی بین پردازندههای مجزا و دور از هم هموار کردند. این پیشرفت، محدودیتهای معماری فعلی رایانههای کوانتومی را از میان برداشته و افقهای تازهای در این حوزه میگشاید.
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس ادعا کرده در صورت تکرار خاموشیها در تابستان، اینترنت هم قطع میشود. اما وزارت ارتباطات بهعنوان نهاد متولی دراینخصوص هیچ پاسخی نداده است.
جهان کنونی، جهان اطلاعات و ارتباطات است و طبیعتا دسترسی سریع به آن، رمز موفقیت تجارتهای موفق است. نکته حائز اهمیت اینکه آی سی تی به عنوان ترازی در جهان تجارت محسوب میشود و با این فن آوری مرزهای جغرافیایی و زمانی کم رنگ شده و با یک دهکده جهانی اطلاعات روبه رو هستیم.
پیشرفتی که جهان را دگرگون میکند
شرکت تایوانی TSMC از پیشرفتهترین ریزتراشنه جهان رونمایی کرد. این ریزتراشه محاسبات سریعتر با مصرف انرژی کمتر را ممکن میسازد که میتواند آغازی بر عصر جدید فناوری باشد.
اشتباه تایپی که ۱.۸ تریلیون دلار میارزد
بیش از دو دهه از تأسیس یکی از تأثیرگذارترین شرکتهای فناوری جهان میگذرد، اما اکنون کاربران تازه با ریشه نام آن آشنا شدهاند. واژهای که روزانه میلیاردها بار در فضای وب تکرار میشود، در واقع یک اشتباه تایپی است که پشت آن، داستانی علمی و تاریخی نهفته است.
«استارلینک یک مجوز موقت با اجماع همه نهادهای امنیتی و نظارتی صادر کرده است. ورود استارلینک به پاکستان نشاندهنده راهاندازی رسمی خدمات اینترنت ماهوارهای خواهد بود.»
عیدی و هدیه رایگان ۱۴۰۴ شامل بستههای اینترنت و مکالمه، کدهای تخفیف و اعتبار جذاب در نسخه جدید همراه من برای مشترکین همراه اول در نظر گرفته شده است.
نرمافزار جاسوسی پاراگون در ایتالیا و کشورهای دیگر، برای هدف قرار دادن حداقل ۹۰ فرد از جمله روزنامهنگاران و فعالان مورد استفاده قرار گرفته است.
کلمهای که غوغا به پا کرد و توانست چندین میلیون ایرانی را سرگرم خود کند، همستر کامبت بود.
طبق مصاحبههای قدیمی ایلان ماسک درباره Zip۲، روزهای اول این شرکت با کار سخت و محدودیتهای مالی همراه بود. برادران ماسک در دفتر کارشان زندگی میکردند و در مراکز YMCA دوش میگرفتند؛ YMCA سازمانی غیرانتفاعی و جهانی است که هدف اصلی آن کمک به جوانان بود تا در شهرهای بزرگ از امکانات مناسب برای زندگی و پیشرفت برخوردار شوند.
جدیدترین گزارش اسپید تست نشان میدهد جایگاه ایران در ردهبندی کشورهایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت موبایل سه پله و پرسرعتترین های اینترنت ثابت چهار پله سقوط کرده است.
جف بزوس از «آمازون»، لری الیسون از «اوراکل»، مایکل دل از شرکت «دل تکنولوژیز» و جنسن هوانگ از «انویدیا»، هر کدام بیش از ۲۰ میلیارد دلار از دارایی خود را در سال جاری به دلیل کاهش قیمت سهام شرکتهایشان، از دست دادهاند. ارزش «آمازون» و «اوراکل»، هر دو حدود ۱۱ درصد سقوط کردهاند، در حالی که «دل تکنولوژیز» و «انویدیا»، ۲۰ درصد نزول یافتهاند.
گوگل کروم همچنان با ۶۵.۵۵درصد، در صدر بازار مرورگرهای دسکتاپ قرار دارد.
استارلینک ایلان ماسک، در عرصه اینترنت ماهوارهای، با رقبای قدرتمندی روبرو شده است که رقابت برای کسب برتری در اتصال فضایی را به شدت داغ کردهاند. گزارشهای جدید نشان میدهد که چین با سرعت سرسامآوری در حال توسعه شبکه ماهوارهای مدار پایین زمین (LEO) خود است.
فناوری نسل پنجم اینترنت (۵ G) بهطور چشمگیری از نسل چهارم (۴ G) سریعتر است. در حالی که سرعت ۴ G به حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه میرسد، ۵ G میتواند دادهها را با سرعتی بین ۱ تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه منتقل کند. این افزایش سرعت به ما این امکان را میدهد که ویدیوهای باکیفیت بالا را بهسرعت بارگذاری کرده و فایلهای حجیم را به فضای ابری در کمترین زمان آپلود کرد.
سال گذشته، شبکه ۷ News میامی گزارش داد هکری که وارد پورتال یک شرکت حمل و نقل خودروها شد، مسیر تحویل ۲ خودرو، یکی مرسدس بنز GLS ۶۰۰ مایباخ و دیگری رولزرویس کالینان را تغییر داد و آنها را دزدید. این هک نیازمند فریب راننده کامیون حملونقل بود، بههرحال با موفقیت به پایان رسید.
واقعیت امروز نشان میدهد که شبکههای اجتماعی بهجای اینکه بستری برای تبادل آزاد اطلاعات باشند، گاهی به ابزاری برای ترویج سکوت و خودسانسوری تبدیل شده و در مواقع حساس، بیشتر به بازتابدهنده فشارهای اجتماعی و هنجارهای غالب تبدیل میشوند تا محلی برای گفتوگو و تبادلنظر.
مسئله دسترسی آسان و فراگیر به اینترنت، فقط یک سر ماجراست. موضوع دیگر تأثیر این فناوری بر آزادی گردش اطلاعات و سانسور است. همین ویژگی خاص است که همین هم توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. این فناوری، مستقل از هرگونه زیرساخت محلی کار میکند و این یعنی حتی در مناطقی که هیچگونه زیرساخت ارتباطیای وجود ندارد، کاربران میتوانند آنلاین بمانند.
یک شرکت دیگر اینترنت ماهوارهای را در اختیار کاربران قرار داده است.
«ایلان ماسک»، مؤسس نورالینک، به اظهارنظرهای عجیبش مشهور است. او میخواهد با تراشههای نورالینک بینایی را به افراد نابینا بازگرداند یا درد کمر و گردن را از بین ببرد. او در گفتگویی درباره کارکردهای ایمپلنت نورالینک صحبت کرده است؛ به باور او با فناوریهایی مانند نورالینک مرگ معنایی نخواهد داشت. ایلان ماسک در مصاحبه با FULL SEND PODCAST گفت اگر نورالینک بتواند خاطرات فرد را ضبط کند، میتوان آنها را به کلون آن فرد انتقال داد. او میگوید احساسات نیز سیگنالهای مغزی هستند و میتوان آنها را بهوسیله تراشه ثبت و به کلون منتقل کرد.