«در رفتارم چیزی برای پنهان کردن ندارم و این شامل تصمیم برای تسلیم نشدن در برابر فشار تهدید دستیار سابقم برای علنی کردن این اتهامات جنجالی هم میشود؛ تهدیدی که اکنون او و وکلایش عملی کردهاند. اگر این پرونده به دادگاه برسد، با صداقت در برابر قاضی و هیات منصفه حاضر خواهم شد، چون اطمینان دارم آنها حقیقت را خواهند دید.»
آنچه از زندگینامه صادق هدایت برمیآید این است که فکر خودکشی از همان ابتدای جوانی با وی همراه بوده است. نخستین اقدام به خودکشی او در سال ۱۳۰۷ در رودخانه مارن در کشور فرانسه بود که بینتیجه ماند زیرا سرنشینان یک قایق او را نجات دادند. گفته میشود که علت خودکشی وی مسائل عاطفی بودهاست؛ اگر چه هدایت هرگز راجع به خودکشی نخست خود توضیحی به هیچکس نداد.
صادق هدایت (۱۲۸۱–۱۳۳۰)، نویسنده، مترجم و روشنفکر برجسته ایرانی بود. آثار او همچون بوف کور، نقش مهمی در ادبیات مدرن فارسی ایفا کردهاند. هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین در ایران بهشمار میرود. او با ترجمه و نگارش داستانهای کوتاه، نقدهای اجتماعی، و نگاه اگزیستانسیالیستی خود، تأثیر ژرفی بر نسلهای بعدی گذاشت. هدایت در ۴۸ سالگی در ۱۹ فروردین ۱۳۳۰ در پاریس با گشودن شیر گاز، به زندگی خود پایان داد.
به مناسبت سالروز تولد آقای نویسنده
امروز هجدهم فروردین مصادف با سالروز تولید آیزاک آسیموف است به همین مناسبت داستان کال را از این نویسنده بشنوید.
من تجربهای تلخ دارم نامههای عارف را به هرکس برای چاپ دادهام بهزودی در مجلس ختمش شرکت جستهام.
نسخه خطی مصور کلیله و دمنه به زبان عربی در قالب ۷۷ تصویر و ۲۹۶ صفحه در کتابخانه بودلیان دانشگاه آکسفورد نگاهداری می شود.
آیزاک آسیموف (Isaac Asimov)، نویسنده، بیوشیمیدان، استاد دانشگاه و یکی از برجستهترین چهرههای ادبیات علمی-تخیلی در قرن بیستم بود. او با بیش از ۵۰۰ کتاب و هزاران مقاله علمی، داستانی و غیرداستانی، تأثیر عمیقی بر ادبیات علمی، فرهنگ عامه و درک عمومی از علم گذاشت.
برخی به دلیل گیاهخواری و گچکار (جصّاص) بودن باباطاهر که از هنرهای مانویان بوده، به وی نسبت زندقه دادهاند، اما مسأله این است که آیا ما میتوانیم از این گیاهخواری نتیجه بگیریم که او مانوی بود؟! من در این باره تردید دارم، چون در قرن چهارم زندقه فقط به مانویان ومزدکیان گفته نمیشد، بلکه خیلی از مسلمانها که مورد انتقاد بودند نیز زندیق خطاب میشدند.
در داستان «هیچکس حرفی نزد» (Nobody Said Anything) نوشته ریموند کارور، شخصیتها با وجود تعداد کم، بهدقت طراحی شدهاند و هرکدام بازتابی از دنیای درونی و روابط شکسته یا پرتنش خانوادگی هستند.
فرهنگستان زبان و ادب فارسی معادل مصوب کلینشیت را مشخص کرد.
همینگوی در مشتزن حرفهای با زبانی مینیمال، پرهیزکار از تفسیر، و متکی بر گفتوگو و رفتار شخصیتها، به تقابل ظاهر و باطن، قدرت و آسیبپذیری، و تنهایی انسان مدرن میپردازد.
برخی از عناوین پرفروش ۱۴۰۳ در یک نگاه
«کتابخانه نیمه شب» از آثار پرمخاطب امسال است که نام آن در اغلب فهرستهای داخلی و خارجی پرفروش ترینها جاخوش کرده بود؛ رمانی با بنمایههای روانشناختی. نه فقط رمان «کتابخانه نیمهشب»، بلکه دیگر نوشتههای «مت هیگ» در میان مشهورترین فهرستهای جهان همچون «نیویورک تایمز» دیده میشود. این روزنامهنگار و نویسنده انگلیسی در حالی کاراکتر اصلی «کتابخانه نیمهشب» را در قالب دختری افسرده به تصویر کشیده که در برههای از زندگیاش به شکلی جدی با افسردگی دست و پنجه نرم کرده است.
آن سیاح بیداء طریقت، آن غواص دریای حقیقت، آن شرف اکابر آن مشرف خاطر، آن مهدی راه و رهبری، سهل بن عبدالله التستری، رحمة الله علیه از محتشمان اهل تصوف بود و از کبار این طایفه بود و درین شیوه مجتهد بود و در وقت خود سلطان طریقت بود
استاد عباس سحاب مشهور به پدر علم کارتوگرافی یا نقشهکشی ایران، بنیانگذار چاپ نقشه در بخش خصوصی، اولین تولیدکننده کره جغرافیایی به زبان فارسی، مؤلف دهها اطلس جغرافیایی، آخرین بازمانده نسل نقشهکشهای صاحب سبک جهان و بانی مؤسسه جغرافیایی و نقشهکشی سحاب است.
داستان من خلم نوشته جروم دیوید سالینجر، یکی از آثار کمترشناختهشده، اما عمیق این نویسنده آمریکایی است که با سبک خاص و نگاه روانشناسانهاش به شخصیتهای جوان و سرخورده، شهرت دارد.
بهرام صادقی، نویسنده برجستهی معاصر ایران، با طنز تلخ و نگاه انتقادیاش به جامعه، جایگاهی منحصربهفرد در ادبیات فارسی دارد. داستان کوتاه «صراحت و قاطعیت» یکی از آثار درخشان اوست.
روایت عطار از بسطامی تنها حکایتی از کرامات و حالات او نیست، بلکه تصویری از سفری پرشور و پررنج در وادی عشق الهی است. بسطامی آن عاشقی بود که در هر لحظه، بندهای خودبینی را از هم میگسست تا به آنچه "نیستی در هستی" خوانده میشود، دست یابد.
موراویا در آثارش اغلب به کاوش در تضادهای درونی انسانها، بهویژه در مواجهه با عشق، قدرت و مرگ، میپرداخت و شخصیتهایش را با صداقتی گزنده و بدون پردهپوشی به تصویر میکشید. این ویژگیها، همراه با توانایی او در خلق دیالوگهای واقعی و پرمعنا، جایگاه او را بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان قرن بیستم تثبیت کرده است.
موراویا در آثارش اغلب به کاوش در تضادهای درونی انسانها، بهویژه در مواجهه با عشق، قدرت و مرگ، میپرداخت و شخصیتهایش را با صداقتی گزنده و بدون پردهپوشی به تصویر میکشید. این ویژگیها، همراه با توانایی او در خلق دیالوگهای واقعی و پرمعنا، جایگاه او را بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان قرن بیستم تثبیت کرده است.
موراویا در بسیاری از آثارش به تجزیه و تحلیل روانشناسانه شخصیتهای داستانش میپردازد و پرده از خصایل پنهان آنان برمیکشد و برای این منظور، به شیوههای مختلف داستاننویسی - از رئالیسم تا سوررئالیسم و داستانهای واپسینی که بیشتر به مقاله نزدیکترند، روی میآورد.